Home Greek News Συναντήθηκε με παραγωγούς μακεδονικών αγαθών Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Συναντήθηκε με παραγωγούς μακεδονικών αγαθών Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

by _
0 comment 108 views

Συναντήθηκε με παραγωγούς μακεδονικών αγαθών Ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΑΘΗΝΑ – Σε συνάντηση με παραγωγούς από τη Βόρεια Ελλάδα το Σάββατο, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανέλαβε πέντε δεσμεύσεις για να εξασφαλίσει την προστασία των μακεδονικών προϊόντων από τις επιζήμιες επιπτώσεις που έχει η συμφωνία των Πρεσπών.

Και συγκεκριμένα:

Ξεκινήστε μια εκστρατεία επικοινωνίας για την προστασία της μάρκας “Μακεδονία”, η οποία θα χρηματοδοτηθεί όχι μόνο από περιφερειακούς αλλά και από εθνικούς πόρους.

Διευκόλυνση των επιχειρήσεων να καταχωρούν εμπορικά σήματα για την προστασία των προϊόντων τους όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο (κατάθεση ευρωπαϊκών σημάτων στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ).

Καταχώριση περισσότερων προϊόντων της Μακεδονίας ως προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης  και προστατευόμενης γεωγραφικής ένδειξης στην ΕΕ

Εκδίδοντας υπουργική απόφαση, η οποία θα απονείμει αυτομάτως το σήμα GR στα προϊόντα όλων των εταιρειών της Μακεδονίας που έχουν τοποθετήσει το “μακεδονικό” παράγωγο στην επωνυμία τους, ώστε να υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ελληνικά προϊόντα.

Να ασκήσει βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ, εφόσον δεν διασφαλίζονται τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας και δεν επιλύονται τα ζητήματα που αφορούν το ζήτημα των μακεδονικών προϊόντων.

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με παραγωγικούς φορείς της Β. Ελλάδας για τα μακεδονικά προϊόντα

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr