Home Greek News «Είναι επίσημο»: Βόρεια Μακεδονία για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

«Είναι επίσημο»: Βόρεια Μακεδονία για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

by _
0 comment 111 views

«Είναι επίσημο»: Βόρεια Μακεδονία για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο

Σχολιάζουν τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ – ΚΙ ΟΜΩΣ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ!!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΟΥ ΈΧΕΤΕ ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΣΥΓΚΑΛΗΨΕΙ….!!!…

«Βόρεια Μακεδονία» και επισήμως είναι η ονομασία της γείτονος χώρας για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία ενημέρωσης από την πρέσβη της χώρας. Την επίσημη αλλαγή ονομασίας χαιρέτισαν με κοινή ανακοίνωσή τους η Υπάτη εκπρόσωπος της ΕΕ για ζητήματα Εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι και ο επίτροπος Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν.

Η πρέσβης της Βόρειας Μακεδονίας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενημέρωσε επισήμως για την αλλαγή ονομασίας τον γενικό γραμματέα Τράνχολμ Μίκελσεν.

«Συγχαρητήρια σε όλους όσους έκαναν δυνατή τη Συμφωνία των Πρεσπών» αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στο Twitter.


Την επίσημη αλλαγή ονομασίας χαιρέτισαν με κοινή ανακοίνωσή τους η Υπάτη εκπρόσωπος της ΕΕ για ζητήματα Εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι και ο επίτροπος Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν, κάνοντας λόγο για «ιστορικό βήμα, το οποίο αποτελεί παράδειγμα συμφιλίωσης για την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων».

«Σήμερα, η Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας κοινοποίησε επίσημα στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη νέα ονομασία της, μετά την έναρξη ισχύος της Συμφωνίας των Πρεσπών. Χαιρετίζουμε θερμά αυτό το ιστορικό βήμα, το οποίο αποτελεί παράδειγμα συμφιλίωσης για την περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων και πέραν αυτής. Συγχαίρουμε την Ελληνική Δημοκρατία και τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας για το μείζον αυτό επίτευγμα το οποίο ανοίγει νέο κεφάλαιο στο κοινό μας μέλλον ως ΕΕ» αναφέρεται.

https://sputniknews.gr/kosmos/201902152273125-voreia-makedonia-eyropaiko-symboulio/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr