Home Greek News Σταλινικές μέθοδοι στην Γαλλία: Στέλνουν στο ψυχιατρείο την Μ.Λεπέν γιατί ανάρτησε φρικαλεότητες ισλαμιστών

Σταλινικές μέθοδοι στην Γαλλία: Στέλνουν στο ψυχιατρείο την Μ.Λεπέν γιατί ανάρτησε φρικαλεότητες ισλαμιστών

by _
0 comment 125 views

Σταλινικές μέθοδοι στην Γαλλία: Στέλνουν στο ψυχιατρείο την Μ.Λεπέν γιατί ανάρτησε φρικαλεότητες ισλαμιστών

 

Απόφαση Γαλλίδας δικαστή επιβάλει στην επικεφαλής του γαλλικού Εθνικού Συναγερμού Μ.Λεπέν να πραγματοποιήσει ψυχιατρική εξέταση επειδή τον Δεκέμβριο 2015 είχε ανεβάσει στο Twitter φωτογραφίες από φρικαλεότητες των ισλαμιστών στην Συρία.

Με μια πρωτοφανή ενέργεια, διώκεται η διεκδικήτρια της γαλλικής προεδρίας για την απόφασή της να αναδείξει τον ισλαμικό κίνδυνο και ταυτόχρονα να απαντήσει σε επικριτές της που παρομοίαζαν το ISIS με το Εθνικό Μέτωπο

«Είναι πραγματικά απίστευτο. Αυτό το καθεστώς αρχίζει αληθινά να προκαλεί φόβο», έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter η πρόεδρος του Εθνικού Συναγερμού (RN, πρώην Εθνικό Μέτωπο FN) δημοσιοποιώντας τη δικαστική απόφαση γι’ αυτή την εξέταση.

Η δικαστική απόφαση φέρει ημερομηνία 11 Σεπτεμβρίου και εκδόθηκε από τη δικαστικό που διεξήγαγε την έρευνα σε βάρος της Λεπέν που κατηγορείται για «διανομή βίαιων εικόνων».

Με την απόφαση αυτή, η Λεπέν παραπέμπεται για ψυχιατρική εξέταση «μέσα στις συντομότερες προθεσμίες».

«Πίστευα πως μου είχαν συμβεί όλα: ε, λοιπόν, όχι! Επειδή κατήγγειλα τις φρικαλεότητες του Νταές με μηνύματα στο Twitter, η ‘δικαιοσύνη’ με υποβάλλει σε ψυχιατρική εξέταση! Μέχρι πού θα φθάσουν;!», έγραψε ακόμη στο Twitter η διεκδικήτρια του προεδρικού θώκου στις εκλογές του 2017.

Η εξέταση αυτή έχει κυρίως στόχο να επιβεβαιωθεί «αν (η Λεπέν) είναι σε θέση να καταλάβει αυτά που λέγονται και να απαντήσει στις ερωτήσεις» και αν «η παράβαση για την οποία κατηγορείται σχετίζεται με πραγματικά ή βιογραφικά στοιχεία της ενδιαφερομένης».

Στις 16 Δεκεμβρίου 2015 η Μαρίν Λεπέν είχε αναρτήσει στο Twitter φωτογραφίες από φρικαλεότητες της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος ως απάντηση στον δημοσιογράφο Ζαν-Ζακ Μπουρντέν, τον οποίο κατηγορούσε ότι «έκανε έναν παραλληλισμό» ανάμεσα στο Ισλαμικό Κράτος και το Εθνικό Μέτωπο (FN).

Η Λεπέν έκανε λόγο για «απαράδεκτη παρεκτροπή» και για «αποτρόπαιες δηλώσεις» και, αναφέροντας τον δημοσιογράφο, ανάρτησε στον λογαριασμό της τρεις φωτογραφίες με το κείμενο «Αυτό είναι το Νταές!».

Οι φωτογραφίες εικόνιζαν έναν Σύρο στρατιώτη να συνθλίβεται ζωντανός κάτω από τις ερπύστριες άρματος μάχης, έναν Ιορδανός πιλότος να καίγεται ζωντανός μέσα σ’ ένα κλουβί και μια φωτογραφία του Αμερικανού δημοσιογράφου Τζέιμς Φόλεϊ με το σώμα του αποκεφαλισμένο και το κεφάλι τοποθετημένο στην πλάτη.

Έναν μήνα μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 130 ανθρώπους, οι αναρτήσεις αυτές ήθελαν να καταδείξουν τον κίνδυνο που διατρέχει η γαλλική κοινωνία.

Η εισαγγελία της Ναντέρ άρχισε την ίδια μέρα έρευνα για «διανομή βίαιων εικόνων» αφού ο τότε υπουργός Εσωτερικών είχε επισημάνει τις φωτογραφίες.

https://www.pronews.gr/kosmos/eyropaiki-enosi/714463_stalinikes-methodoi-stin-gallia-stelnoyn-sto-psyhiatreio-tin-mlepen

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr