Home Greek News Κομμουνιστές θα άνοιγαν πυρ για να προστατεύσουν τον Βασιλιά!

Κομμουνιστές θα άνοιγαν πυρ για να προστατεύσουν τον Βασιλιά!

by _
0 comment 186 views

Κομμουνιστές θα άνοιγαν πυρ για να προστατεύσουν τον Βασιλιά!

Ο Βασιλεύς ήταν ανέκαθεν της νομμιμοποίησης του…ΚΚΕ!!!

Απόσπασμα από το βιβλίο “Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ ΤΟΜΟΣ Γ” :

<<Η απογοήτευση βέβαια για όσα είχαν προηγηθεί και η ανησυχία για όσα θα ακολουθούσαν ήταν έκδηλες στα πρόσωπα όλων. Θλίψη, αγωνία, θυμός, ανησυχία, όλα αυτά μαζί και πόσα άλλα. Ήμασταν υποχρεωμένοι να φύγουμε σαν τους κλέφτες από την Ελλάδα, από την πατρίδα μας, επειδή προσπαθήσαμε να τη σώσουμε από τους τυράννους αλλά δεν τα καταφέραμε.

Η ζωή πάντως επιφυλάσσει κάθε φορά τους δικούς της τρόπους για να ξεπέρνα τα αισθήματα και τις ιστορίες των ανθρώπων. Έτσι έγινε και με εμένα όταν σχετικά πρόσφατα με μεγάλη συγκίνηση επέστρεψα στην Καβάλα, έχοντας όλα αυτά τα βάρη στον νου και στην ψυχή μου.

Τότε, λοιπόν, όταν φτάσαμε στην πόλη και ενώ .ήμουν στο αυτοκίνητο, βγαίνει ένας πελώριος τύπος και μας κόβει τον δρόμο. Αμάν, τι θέλει τώρα αυτός σκέφτηκα..

-Είμαι ο Βαγγέλης και είμαι ο αρχηγός των κομμουνιστών εδώ!

Όπως κατάλαβα αργότερα ήταν κάτι σαν τοπικός κομματάρχης του ΚΚΕ.

-Έχω ένα καφενείο απέναντι , μου είπε. Θα έρθεις να σε κεράσω κάτι;

-Σήμερα δεν μπορώ…Θα περάσω όμως αύριο…του απάντησα..

-Εντάξει μου λέει..

Και πράγματι την άλλη μέρα πήγα..Εκείνος με περίμενε με ένα παράξενο δώρο. Είχε ζωγραφίσει ένα καταπληκτικό στέμμα πάνω σε ένα μαξιλάρι. Στην κορυφή του στέμματος είχε βάλει έναν σταυρό και πάνω από τον σταυρό είχε βάλει ένα σφυροδρέπανο! Ήταν καταπληκτικό! Με το που το είδα έσκασα στα γέλια..

Ξαφνικά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ένιωσα σαν να ήμασταν φίλοι μια ολόκληρη ζωή. Συζητήσαμε αρκετή ώρα και η κουβέντα έφτασε και στα γεγονότα της 13ης Δεκεμβρίου.

-όταν έφυγα από την Ελλάδα στις 13 Δεκεμβρίου έφυγα από το αεροδρόμιο του Αμυγδαλέωνα…εδώ από πίσω…του είπα και του περιέγραψα το σκηνικό που επικρατούσε την ώρα της απογείωσης.

-Αν δεν μου έλεγες την ιστορία αυτή, δεν θα σου έλεγα τι συνέβη σε εμένα μου ειπε…σε πολύ ευχάριστο ενικό. Υπηρετούσα εδώ σε μια μονάδα ανεπιθυμήτων ως κομμουνιστής, και εκείνο το βράδυ είχα βάρδια σε αυτό το αεροδρόμιο. Ξαφνικά εμφανίστηκες εσύ. Είχαμε καταλάβει τι γινόταν και είχαμε πάρει μόνοι μας την απόφαση ότι αν η Χούντα προσπαθούσε να σε εμποδίσει ή να σου κάνει κακό θα ανοίγαμε πυρ!!

Αυτά μου είπε επί λέξει και ακούγοντας τον ένιωσα τέτοια συγκίνηση που είπα μέσα μου « Ακόμα κι αν απέτυχε, μα τω θεώ, άξιζε τον κόπο. Κομμουνιστές φαντάροι θα άνοιγαν πυρ σε χουντικούς για να προστατεύσουν τον Βασιλιά!» Αυτά τα απίστευτα και υπέροχα συνέβαιναν τότε…>>

Πηγή : “Βασιλεύς Κωνσταντίνος ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ ΤΟΜΟΣ Γ” (σελίδες 51-53 ή 24-25 στο pdf).
https://www.scribd.com/…/%CE%92%CE%91%CE%A3%CE%99%CE%9B%CE%…

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr