Home Greek News Αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη stealth αναχαίτισαν ρωσικά βομβαρδιστικά στα ανοικτά των ακτών της Αλάσκας

Αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη stealth αναχαίτισαν ρωσικά βομβαρδιστικά στα ανοικτά των ακτών της Αλάσκας

by _
0 comment 167 views

Αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη stealth αναχαίτισαν ρωσικά βομβαρδιστικά στα ανοικτά των ακτών της Αλάσκας

Ουάσινγκτον (CNN) – Δύο ρώσικα βομβαρδιστικά “Bear” TU-95 αναχαιτίστηκαν από αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-22 σε διεθνή εναέριο χώρο στα ανοικτά των ακτών της Αλάσκας την Παρασκευή, σύμφωνα με την εντολή της Βορειοαμερικανικής Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας.

Τα  ρωσικά βομβαρδιστικά  μεγάλου βεληνεκούς έφυγαν στη Ζώνη Αναγνώρισης Αεροπορίας, η οποία εκτείνεται περίπου 200 μίλια από τις δυτικές ακτές της Αλάσκας.

“Στις 10 π.μ. περίπου, δύο μαχητές NORAD F-22 με βάση την Αλάσκα αναχαίτισαν και ταυτοποίησαν οπτικά δύο ρωσικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη μεγάλης εμβέλειας TU-95 “Bear” (Αρκούδας) που πετούσαν στη Ζώνη Αναγνώρισης Εναέριας Άμυνας γύρω από τις δυτικές ακτές της Αλάσκας, βόρεια τών νησιών Aleutian”, δήλωσε ο εκπρόσωπος NORAD και USNORTHCOM καναδέζος υποστράτηγος Andy Hennessy σε δήλωσή του.

Τα ρωσικά αεροσκάφη “αναχαιτίστηκαν και παρακολουθήθηκαν από τα F-22 έως ότου οι βομβιστές έφυγαν από το ADIZ κατά μήκος της αλυσίδας Aleutian Island προς τα δυτικά” και δεν εισήλθαν ποτέ στον αμερικανικό εναέριο χώρο, σύμφωνα με τη δήλωση.
Τα ρωσικά αεροσκάφη “παρεμποδίστηκαν και παρακολουθήθηκαν από τα F-22 έως ότου τα ρωσικά βομβαρδιστικά έφυγαν από το ADIZ κατά μήκος της αλυσίδας των νησιών Aleutian προς τα δυτικά” και δεν εισήλθαν ποτέ στον αμερικανικό εναέριο χώρο, σύμφωνα με τη δήλωση.

Η τελευταία τέτοιου είδους αναχαίτιση ρωσικών αεροσκαφών από αεροσκάφη των ΗΠΑ πραγματοποιήθηκε στις 3 Μαΐου 2017.

Πηγή>>

https://www.cnn.com/2018/05/11/politics/us-stealth-fighters-intercept-russian-bombers/index.html

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr