Home Greek News ΞΑΦΝΙΚΑ… ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!

ΞΑΦΝΙΚΑ… ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!

by _
0 comment 196 views

ΞΑΦΝΙΚΑ… ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!

Πηγή: http://nikosxeiladakis.gr/ξαφνικα-κινεζικα-πολεμικα-πλοια-απο/?doing_wp_cron=1500698644.7748150825500488281250

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με περισσό δέος οι Τούρκοι παρακολουθούσαν επί ώρα τρία κινεζικά πολεμικά πλοία που διέρχονταν τα Στενά του Ελλησπόντου προερχόμενα από Κωνσταντινούπολη και ανοίγονταν στο Αιγαίο Πέλαγος.

Όπως έγινε γνωστό, επί τη επετείου 68 χρόνων από την ίδρυση του κινεζικού πολεμικού στόλου τρία κινεζικά πολεμικά πλοία πραγματοποίησαν επίσκεψη την Κωνσταντινούπολη και στη συνέχεια μέσω των Στενών ανοίχτηκαν στο Αιγαίο.

Συγκεκριμένα το με νούμερο 150, Changchun, το με νούμερο 532, Jingzhou και το με νούμερο 890, Jingzhou, το απόγευμα της Παρασκευής διάβηκαν τον Ελλήσποντο και μετά από τρεις ώρες ανοίχτηκαν στο Αιγαίο Πέλαγος. Πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής παρακολουθούσαν από κοντά τα κινεζικά πολεμικά πλοία.

Η παρουσία για πρώτη φορά τόσο εμφανής των κινεζικών πολεμικών πλοίων στην σημερινή συγκυρία όπως αναφέρεται, με την ευρύτερη περιοχή να φλέγεται κυριολεκτικά, έχει πολλαπλή σημασία.

Ίδωμεν!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr