Home Greek News ΔΗΛΩΣΗ-ΣΟΚ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Οι Συνταξιούχοι Φταίνε Για Τη Χρεωκοπία Της Χώρας!

ΔΗΛΩΣΗ-ΣΟΚ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Οι Συνταξιούχοι Φταίνε Για Τη Χρεωκοπία Της Χώρας!

by _
0 comment 141 views

 Τα δικά μας σχόλια απο τα «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ»: 

Διαβάστε όμως τι έγραψε ο κ Ιωάννης Παπαζήσης στο άρθρο του με τίτλο «5 ΔΙΣ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΑΖΙ»….

ΠΕΡΑΣΕ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΥΝ ΜΑΣ. ΕΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ, ΘΑ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΙΤΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΣΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΑΣΑΝ ΟΠΩΣ Ο ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΤΟ 1999-2004 ΗΤΑΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΑΙΞΕ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΑΣΕ…ΕΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΟΥΣΑΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΑ ΩΣ ΟΦΕΙΛΑΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΩΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. 

Λινκ: https://greeknewsondemand.com/2015/11/01/5-δισ-κοστιζουν-σημερα-ολεσ-μασ-οι-τραπε/

_______________

«Aν δει κανείς την πορεία της χώρας από το 2000 μέχρι το 2015, θα διαπιστώσει ότι για το ασφαλιστικό δόθηκαν 220 δισ. από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα οποία αντιστοιχούν σε ποσοστό πολύ υψηλότερο από το χρέος της χώρας»…

Aυτό υπογράμμισε κατά την εισήγησή της στο 1ο Ασφαλιστικό Συνέδριο του Economist η πρόεδρος του «ΔΙΚΤΥΟΥ» για τη μεταρρύθμιση στην Ελλάδα και την Ευρώπη και πρώην υπουργός Ανάπτυξης Άννα Διαμαντοπούλου, τονίζοντας ότι τα ελλείμματα που καλύφθηκαν στο ασφαλιστικό από την κρατική χρηματοδότηση αντιπροσώπευαν το 83% της αύξησης του χρέους.

«Το ότι δεν λύσαμε το ασφαλιστικό μας ήταν βασική αιτία της χρεοκοπίας. Το καταλαβαίνουμε αυτό; Το αποδεχόμαστε αυτό; Να λοιπόν μια βασική, η πλέον βασική διαρθρωτική αλλαγή στην οποία πρέπει να συναινέσουμε στην Ελλάδα», πρόσθεσε η κ. Διαμαντοπούλου.

Η ίδια έκανε λόγο για «αδικία σε βάρος των νέων γενεών», σημειώνοντας ότι 100.000 νέοι επαγγελματίες έκλεισαν τα βιβλία τους και πιθανότατα βρίσκονται σήμερα στην παραοικονομία, καθώς «δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν το θέμα των τεράστιων ασφαλιστικών εισφορών».

«Δεν γίνεται άνθρωποι που έχουν 20 χρόνια εργάσιμου βίου να έχουν ίδια σύνταξη με ανθρώπους που έχουν 40 χρόνια εργάσιμου βίου», ανέφερε μεταξύ άλλων η κ. Διαμαντοπούλου, η οποία επεσήμανε αφενός ότι 2,65 εκατ. συνταξιούχοι καλούνται να ζήσουν από 3,66 εκατ. εργαζόμενους, αφετέρου ότι ο μέσος όρος των συντάξεων είναι υψηλότερος από το εισόδημα των εργαζομένων.

http://kwloxaneio.gr/dilosi-sok-diamantopoulou-syntaxiouchi-ftene-gia-ti-chreokopia-tis-choras/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr