Home Greek News Πρόκληση: Η Μάλτα αναγνώρισε τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία»

Πρόκληση: Η Μάλτα αναγνώρισε τα Σκόπια με το όνομα «Μακεδονία»

by _
0 comment 86 views

Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων σημειώνουν ακόμη ότι περισσότερες από 130 χώρες έχουν αναγνωρίσει τη χώρα με το αποκαλούμενο “συνταγματικό όνομά” της, μεταξύ των οποίων και τρεις χώρες μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ (ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα)…

Λίγες μόνο ημέρες μετά την ανάληψη της Προεδρίας της Ε.Ε., η Μάλτα, αναγνώρισε την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας»…

Χθες, το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ανακοίνωσε ότι σύναψε διπλωματικές σχέσεις με την Μάλτα. Μια εξέλιξη ιδιαίτερης σημασίας, καθώς η Μάλτα και η Κύπρος ήταν οι μοναδικές χώρες της ΕΕ με τις οποίες τα Σκόπια δεν είχαν συνάψει διπλωματικές σχέσεις, 26 χρόνια μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας τους.

Όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων των Σκοπίων, η σύναψη διπλωματικών σχέσεων με την Μάλτα έγινε με τη “συνταγματική ονομασία” της χώρας, δηλαδή. με την ονομασία “Δημοκρατία της Μακεδονίας “.

Η απόφαση μάλιστα ανακοινώθηκε, ενώ βρίσκονταν στη Βαλέτα για εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων σημειώνουν ακόμη ότι περισσότερες από 130 χώρες έχουν αναγνωρίσει τη χώρα με το αποκαλούμενο “συνταγματικό όνομά” της, μεταξύ των οποίων και τρεις χώρες μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφάλειας του ΟΗΕ (ΗΠΑ, Ρωσία και Κίνα).

• Η ΠΓΔΜ έχει συνάψει διπλωματικές σχέσεις με πάνω από 170 χώρες.

Antonio Tajani: “Δεν είπα ακριβώς αυτό για τη Μακεδονία”

Γνωρίζω πολύ καλά την ιστορία. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνας με ιδέες που συνέβαλαν στην γέννηση της Ευρώπης -Antonio Tajani (@Antonio_Tajani) January 26, 2017- Στο ίδιο πνεύμα είναι η ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του μετά τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν σχετικά με την προ έτους επίσκεψη του νεοεκλεγέντος προέδρου του ΕΚ στα Σκόπια.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του γραφείου του Αντόνιο Ταγιάνι αναφέρει: «Η πάγια θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ότι το Σώμα αναγνωρίζει ως μόνη ονομασία της χώρας τη διεθνώς αναγνωρισμένη “Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας”».

ΔΕΣ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΝΑ… ΜΑΘΕΙΣ ΤΙ ΕΙΠΕΣ:

-βίντεο απο το κανάλι
Proto Thema

Πηγή:

https://tanea-diaspora.net/2017/01/27/πρόκληση-η-μάλτα-αναγνώρισε-τα-σκόπια/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr