Home Greek News Τραμπ: Δεν θα πιέσω την Τουρκία για την καταπάτηση των πολιτικών ελευθεριών

Τραμπ: Δεν θα πιέσω την Τουρκία για την καταπάτηση των πολιτικών ελευθεριών

by _
0 comment 122 views

Το ακόλουθο άρθρο του Kathimerini.gr που εδημοσιεύθη στις 21 Ιουλ. φέτος τα λέγει όλα όσαν αφορά την…ΤΡΥΦΕΡΗ ΣΧΕΣΗ που διατηρεί ο Τράμπ με τους…ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟΥ. Εξ ού η πρόσφατη επίσκεψις του υιού του ίδιου εις Τουρκίαν όπου συναντήθηκε με Τούρκους αξιοματούχους για…ΚΥΝΗΓΙ εις τα δάση της Τουρκίας. Διαβάστε το άρθρο μου με τίτλο «ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΠΟΙΟΣ ΝΕΟΣ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΓΛΥΦΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΙΣΙΝΟ ΤΩΝ….ΤΟΥΡΚΩΝ» να καταλάβετε…

– 21.07.2016

Λιγό πριν την χθεσινή έγκριση της υποψηφιότητάς για την προεδρία, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι, αν εκλεγεί, δεν θα πιέσει την Τουρκία ή άλλους αυταρχικούς συμμάχους για τις εκκαθαρίσεις των πολιτικών τους αντιπάλων ή την καταπάτηση των πολιτικών ελευθεριών. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε, πρέπει να διορθώσουμε το δικό μας “χάλι” πριν προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τη συμπεριφορά των άλλων εθνών.

«Δεν νομίζω ότι έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε υποδείξεις,» είπε ο κ. Τραμπ σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη. «Κοιτάξτε τι συμβαίνει στη χώρα μας», είπε. «Πώς θα πάμε για να μιλήσει όταν οι άνθρωποι σκοτώνουν αστυνομικούς εν ψυχρώ; » προσέθεσε.

Στην διάρκεια της 45λεπτης συνέντευξης, έθεσε νέα ερωτήματα σχετικά με τη δέσμευσή του να υπερασπιστεί αυτόματα σύμμαχους του ΝΑΤΟ εάν δεχτούν επίθεση, «αφού πρώτα εξετάσουμε τη συμβολή τους στη συμμαχία». Ο κ. Trump υπογράμμισε πώς θα αναγκάσει τους συμμάχους να επωμιστούν το κόστος της άμυνας που οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναλάβει εδώ και δεκαετίες ενώ προτίθεται να ακυρώσει μακροχρόνιες συμβάσεις και να επαναπροσδιορίσει τι σημαίνει να είναι κάποιος εταίρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πηγή:

http://www.kathimerini.gr/868206/article/epikairothta/kosmos/tramp-den-8a-piesw-thn-toyrkia-gia-thn-katapathsh-twn-politikwn-eley8eriwn

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr