Home Greek News «Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»: Γερμανική εφημερίδα «ξεσκεπάζει» τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ

«Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΣΟΪΜΠΛΕ ΜΕ ΤΟ ΔΝΤ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»: Γερμανική εφημερίδα «ξεσκεπάζει» τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ

by _
0 comment 97 views

Σχόλιο με τίτλο «Η απάτη του Β. Σόιμπλε» δημοσιεύει η Süddeutsche Zeitung.

Με αφορμή τη συνέντευξη του αντιπροέδρου του ΔΝΤ Ντ. Λίπτον που ξεκαθαρίζει σε συνέντευξή του προς την SZ ότι δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία για τη συμμετοχή του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας παρατηρεί:
«Προξενεί εντύπωση με ποια εμμονή ο Β. Σόιμπλε υποστηρίζει ότι το ΔΝΤ έχει δεσμευθεί να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής.

Εντύπωση προκαλεί επίσης με ποιο τρόπο ο υπουργός Οικονομικών αγνοεί συνειδητά τις διαψεύσεις των αξιωματούχων του Ταμείου, επικαλούμενος τη συνεδρίαση του Eurogroup του Μαΐου, στην οποία εκφράστηκε η προσδοκία για συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ήρθε η ώρα για να πει ο Β. Σόιμπλε την αλήθεια. Εδώ και τρία χρόνια το ΔΝΤ δεν χορηγεί πιστώσεις στην Ελλάδα, η οποία έχει σχεδόν αποπληρώσει τα δάνεια που έχει λάβει από το Ταμείο.

Οι Ευρωπαίοι αποτρέπουν εδώ και καιρό με δικά τους χρήματα σχέδιο για μια χρεοκοπία της Ελλάδας. Δεν χρειάζονται πια το ΔΝΤ, επειδή τόσο ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης όσο και οι Ευρωπαίοι ειδικοί διαθέτουν πλέον την απαιτούμενη εμπειρία.

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών επιθυμεί τη συμμετοχή του Ταμείου για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους. Τη χρειάζεται για να νομιμοποιήσει έναντι του γερμανικού πληθυσμού και της βουλής τις πιστώσεις που χορηγεί και η Γερμανία στην Ελλάδα. Σε περίπτωση που το Ταμείο πει “όχι” σε μια συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα τότε θα γίνει εμφανές στον προεκλογικό αγώνα αυτό που ήδη γνωρίζει ο Β. Σόιμπλε, αλλά δεν λέει στους ψηφοφόρους: ότι η Αθήνα θα χρειαστεί, για μεγάλο διάστημα, εμβάσματα δισεκατομμυρίων προκειμένου να παραμείνει στην ευρωζώνη».

Ο Λίπτον διαψεύδει τον Σόϊμπλε

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung ο πρώτος αντιπρόεδρος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντέιβιντ Λίπτον διαψεύδει τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος υποστηρίζει ότι το ΔΝΤ έχει ήδη δεσμευθεί να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα και ότι θα το ανακοινώσει μέχρι το τέλος του χρόνου.

Μιλώντας στην γερμανική εφημερίδα ο κ. Λίπτον ξεκαθαρίζει: «Δεν έχουμε καταλήξει ακόμα σε συμφωνία για τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα». Στέλνει μάλιστα σαφές μήνυμα στον Β. Σόιμπλε υπογραμμίζοντας:«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν αποδέχεται διορίες».

Ο αντιπρόεδρος του Ταμείου εξηγεί ότι «με αφετηρία την επιθυμία Ευρωπαίων και της γερμανικής κυβέρνησης, το ΔΝΤ συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους για να συγκεκριμενοποιηθούν οι όροι, υπό τους οποίους το Ταμείο θα στηρίξει την Ελλάδα.

Προϋπόθεση είναι ωστόσο πρώτον να χαραχθεί μια πορεία με συγκεκριμένους οικονομικούς στόχους και δεύτερον να υπογραφεί συμφωνία για πολιτικές και οικονομικές δεσμεύσεις».

Για μια ακόμα φορά το Ταμείο ξεκαθαρίζει πάντως δια στόματος του αντιπροέδρου του ότι το ζητούμενο για την Ελλάδα είναι ελαφρύνσεις και όχι ένα κούρεμα του χρέους».

Πηγή:

http://hellas-now.com/apati-tou-soible-dnt-ke-tin-ellada-germaniki-efimerida-xeskepazi-ton-germano-ypik/

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr