Νέα κλιμάκωση σημειώθηκε ανάμεσα σε ΗΠΑ και Τεχεράνη, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου, καθώς οι αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν πυραυλικές εγκαταστάσεις και σκάφη στο νότιο Ιράν.

Παράλληλα κλιμακώνεται η κατάσταση στον Λίβανο με το Ισραήλ να εντείνει τις επιθέσεις, εκδίδοντας προειδοποιήσεις εκκένωσης για περισσότερες από 20 πόλεις και χωριά στα νότια της χώρας, ενώ ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις προωθούνται και καταλαμβάνουν στρατηγικής σημασίας περιοχές.

Συνεχίζει να εκδίδει εντολές εκκένωσης για περιοχές του νοτίου Λιβάνου ο ισραηλινός στρατός
Τρίτη δημοσίευση με εντολές εκκένωσης για περιοχές του νοτίου Λιβάνου σε διάστημα 40 λεπτών έκανε ο αραβόφωνος εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, συνταγματάρχης Αβιχάι Αντραΐ.

Οι κάτοικοι των περιοχών: Τούρα, Ντέιρ Κανούν αλ-Ναχρ, Μπντέιας, Μπουρτζ Ραχάλ, Μαράκα, Αλ-Αμπασίγια και Ταϊρ Ντέμπα έχουν λάβει εντολή να εκκενώσουν προς περιοχή βόρεια του ποταμού Ζαχράνι.

«Λόγω των παραβιάσεων της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός από την τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ, ο ισραηλινός στρατός αναγκάζεται να αναλάβει δράση εναντίον της με τη χρήση βίας και δεν έχει πρόθεση να σας βλάψει», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ, ο Αβιχάι Αντραΐ.

«Όποιος βρίσκεται κοντά σε στοιχεία της Χεζμπολάχ, εγκαταστάσεις και μαχητικά της μέσα θέτει τη ζωή του σε κίνδυνο!», προσέθεσε.

Νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός είχε εκδώσει προειδοποιήσεις εκκένωσης για τουλάχιστον 18 πόλεις και χωριά.

Νέες ισραηλινές προειδοποιήσεις για εκκένωση περιοχών στον νότιο Λίβανο
Ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε προειδοποιήσεις εκκένωσης για ακόμα οκτώ πόλεις και χωριά στον νότιο Λίβανο εν όψει αεροπορικών επιθέσεων που στοχεύουν τις υποδομές της Χεζμπολάχ.

Οι κάτοικοι των περιοχών Αλ-Ματζάντ, Μαχρούνα, Τζουγιά, Αλ-Σαχάμπια και Ντιρ Αντάρ έχουν λάβει εντολή να εκκενώσουν προς περιοχή βόρεια του ποταμού Ζαχράνι.

«Λόγω των παραβιάσεων της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός από την τρομοκρατική οργάνωση Χεζμπολάχ, ο ισραηλινός στρατός αναγκάζεται να αναλάβει δράση εναντίον της με τη χρήση βίας και δεν έχει πρόθεση να σας βλάψει», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, συνταγματάρχης Αβιχάι Αντραΐ.

«Όποιος βρίσκεται κοντά σε στοιχεία της Χεζμπολάχ, εγκαταστάσεις και μαχητικά της μέσα θέτει τη ζωή του σε κίνδυνο!», προσέθεσε.

Πλήγματα του ισραηλινού σκότωσαν μαχητές της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε αρκετούς μαχητές της Χεζμπολάχ και κατέστρεψε θέσεις εκτόξευσης ρουκετών που ανήκουν στην οργάνωση του Λιβάνου στον Λίβανο.

Ο ισραηλινός στρατός δημοσίευσε και βίντεο από την επίθεση.

 
 
ΠΗΓΗ >>
 

ΦΛΕΓΕΤΑΙ Η ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ – ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΔΕΚΑΔΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΝΟΤΙΟ ΛΙΒΑΝΟ