Home Greek NewsΣτροφή Φιντάν: Λάθος η επίθεση του Ιράν στις χώρες του Κόλπου, ούτε λέξη για το Ισραήλ

Στροφή Φιντάν: Λάθος η επίθεση του Ιράν στις χώρες του Κόλπου, ούτε λέξη για το Ισραήλ

by _
0 comments 78 views
Στροφή Φιντάν: Λάθος η επίθεση του Ιράν στις χώρες του Κόλπου, ούτε λέξη για το Ισραήλ

Στροφή Φιντάν: Λάθος η επίθεση του Ιράν στις χώρες του Κόλπου, ούτε λέξη για το Ισραήλ

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας είπε ότι η στρατηγική των Ιρανών επιτείνει την αποσταθεροποίηση και ότι οι περισσότερες χώρες του Κόλπου προσπάθησαν να αποφύγουν αυτόν τον πόλεμο


Σχὄλια GreekNewsOnDemand.com: Στις 16 Φεβρουαρίου ΦΕΤΟΣ, σας είχαμε αποκαλύψει το εξής άρθρο με τίτλο ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ πλέον των ΗΠΑ και του Ισραήλ η Τουρκία κατά του Ιράν!!! – Ιρανοί αξιωματούχοι: «Η Τουρκία κατασκοπεύει το Ιράν για σιωνιστικά συμφέροντα»!!! Διαβάστε το ΟΛΟ γιατί ήταν λίαν…προφητικό.

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ πλέον των ΗΠΑ και του Ισραήλ η Τουρκία κατά του Ιράν!!! – Ιρανοί αξιωματούχοι: «Η Τουρκία κατασκοπεύει το Ιράν για σιωνιστικά συμφέροντα»

Και στις 20 Φεβ. ΦΕΤΟΣ, σας είχαμε βγάλει τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού του Ισραήλ στο άρθρο μας με τίτλο ΕΚΤΑΚΤΟ: ΩΠΑΑΑΑΑΑΑ!!! – ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟΧΕΥΕΙ τώρα και την…ΤΟΥΡΚΙΑ – Λέει ότι «Η Τουρκία είναι το νέο…ΙΡΑΝ»…!!!

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΩΠΑΑΑΑΑΑΑ!!! – ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟΧΕΥΕΙ τώρα και την…ΤΟΥΡΚΙΑ – Λέει ότι «Η Τουρκία είναι το νέο…ΙΡΑΝ»…!!!

ΑΡΑ, τι πρέπει να συμπεράνουμε εδώ σχετικά με όλα αυτά;;;

Και τώρα έρχονται οι εξής δηλώσεις του Φιντάν για να…ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟ 100 τοις 100…!!!

 


Takeaways
  • Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, επέκρινε την Τεχεράνη για επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές χωρών της περιοχής, προειδοποιώντας για επέκταση του πολέμου.
  • Ο Φιντάν δήλωσε στο TRT ότι η στρατηγική του Ιράν να στοχεύει ενεργειακές υποδομές αποτελεί λανθασμένη κίνηση που αποσταθεροποιεί την περιοχή.
  • Εξήγησε ότι η σύγκρουση μπορεί να εξελιχθεί με δύο σενάρια: την εξάλειψη των στρατιωτικών δυνατοτήτων του Ιράν ή την επιδίωξη αλλαγής καθεστώτος.
  • Ανέφερε ότι η διάρκεια, ο χαρακτήρας και οι κίνδυνοι του πολέμου διαφέρουν ανάλογα με τον επιδιωκόμενο στόχο.
  • Η Άγκυρα έχει ήδη ξεκινήσει διπλωματικές επαφές για την αποτροπή περαιτέρω κλιμάκωσης της κατάστασης.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, άσκησε κριτική στην Τεχεράνη για τα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές χωρών της περιοχής, προειδοποιώντας ότι ο πόλεμος επεκτείνεται πέρα από τα σύνορα του Ιράν. Παράλληλα, περιέγραψε δύο διαφορετικά σενάρια για την εξέλιξη της σύγκρουσης, με διακριτούς κινδύνους και επιπτώσεις, ενώ υπογράμμισε ότι η Άγκυρα έχει ήδη κινητοποιηθεί διπλωματικά για να αποτρέψει περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης.

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο κρατικό κανάλι της Τουρκίας TRT, την Τρίτη το βράδυ, καταδίκασε τις επιθέσεις του Ιράν κατά χωρών του Κόλπου, κάνοντας λόγο για λανθασμένη στρατηγική που επιτείνει την αποσταθεροποίηση και επιβεβαιώνει, όπως είπε, ότι η σύγκρουση εξαπλώνεται σε ολόκληρη την περιοχή.

«Οι περισσότερες χώρες του Κόλπου προσπάθησαν να αποφύγουν αυτόν τον πόλεμο. Η επίθεση του Ιράν στις χώρες του Κόλπου είναι μια λανθασμένη στρατηγική. Διανύουμε πολύ κρίσιμες ημέρες, ειδικά για την περιοχή μας. Τα τελευταία 20 χρόνια, η περιοχή έχει βιώσει μεγάλες ταραχές και πολέμους, και ο μεγάλος πόλεμος που βιώνουμε σήμερα είναι ο πόλεμος με το Ιράν. Φυσικά, όταν εξετάζουμε τις επιπτώσεις του πολέμου, αυτές δεν περιορίζονται στο Ιράν. Όπως προβλέψαμε εδώ και καιρό, εξαπλώνεται σε ολόκληρη την περιοχή».

Ο Φιντάν υποστήριξε ότι η Τεχεράνη υιοθετεί στρατηγική, στοχεύοντας κρίσιμες ενεργειακές υποδομές, ώστε να αυξήσει το κόστος για τους αντιπάλους της.

«Βλέπουμε ότι το Ιράν ακολουθεί μια στρατηγική: τη στιγμή που εκτιμά ότι θα δεχτεί τελική επίθεση, υιοθετεί τη στρατηγική “αν φύγω, θα πάρω μαζί μου και την περιοχή” απέναντι σε άλλες χώρες της περιοχής, στοχεύοντας ειδικά σε ενεργειακές υποδομές… Το Ιράν γνωρίζει πολύ καλά πόσο σημαντικές είναι οι ενεργειακές υποδομές σε χώρες της περιοχής που είναι κρίσιμες για την παγκόσμια οικονομία, τη σταθερότητα και την ενεργειακή ασφάλεια. Διεξάγει επιθέσεις εναντίον αυτών των στόχων. Καθώς δέχεται επίθεση, προσπαθεί να δημιουργήσει ένα στοιχείο πίεσης».

Ο Τούρκος υπουργός αναφέρθηκε σε δύο βασικά σενάρια που, όπως είπε, καθορίζουν τη διάρκεια και την ένταση της σύγκρουσης: την εξάλειψη των στρατιωτικών δυνατοτήτων του Ιράν ή την επιδίωξη αλλαγής καθεστώτος.

«Τώρα, φυσικά, το ερώτημα πόσο θα διαρκέσει ο πόλεμος και τί θα συμβεί είναι ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα, ανοιχτό σε διάφορες εκτιμήσεις. Αυτό που είναι σημαντικό εδώ είναι το εξής: ποιοι είναι οι στόχοι των επιτιθέμενων μερών; Τι στοχεύουν; Όταν το εξετάζουμε, προκύπτουν δύο κύριες ομάδες στόχων. Στην πρώτη ομάδα υπάρχει μια στρατιωτική επαγγελματική εκτίμηση που σχετίζεται με την εξάλειψη των στρατιωτικών δυνατοτήτων του Ιράν. Υπάρχει η άποψη ότι “θα συνεχίσουμε αυτή την επιχείρηση μέχρι να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο”. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει μια προοπτική στρατιωτικής επιχείρησης που στοχεύει σε αλλαγή καθεστώτος».

Και πρόσθεσε: «Ανάλογα με το ποιος από τους δύο στόχους επιδιώκεται, αλλάζει η διάρκεια του πολέμου, αλλάζει ο χαρακτήρας του. Αλλάζει επίσης ο τρόπος με τον οποίο εξαπλώνεται και οι κίνδυνοι που δημιουργεί, καθώς πρόκειται για δύο πολύ διαφορετικές έννοιες».

Ο Φιντάν ανέφερε ότι η ‘Αγκυρα έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με άλλες χώρες με στόχο την αποτροπή περαιτέρω κλιμάκωσης. «Ήδη εργαζόμαστε για να αποτρέψουμε την επιδείνωση της κατάστασης, συνενώνοντας τις δυνάμεις μας», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

ΠΗΓΗ

 


ΚΟΣΜΟΣ
Χακάν Φιντάν
Ιράν
Επίθεση στο Ιράν

Σειρήνες αεροπορικής επιδρομής, Μπαχρέιν, έκρηξη στην Κύπρο, σύγκρουση στον Κόλπο, πόλεμος Ιράν-Ισραήλ, αντίποινα από το Ιράν, Ισραήλ, Μάρτιος 2026, κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή, προειδοποιήσεις για πυραύλους, Κατάρ, RAF Ακρωτηρίου, drone Shahed, ΗΑΕ, επίθεση συμμάχων των ΗΠΑ, Τραμπ, Ντόναλντ Τραμπ, Ιράν, Ισραήλ, Λευκός Οίκος, σύγκρουση Ιράν-Ισραήλ, εκκένωση Τεχεράνης, Ιράν, Ιρανοί, Τελ Αβίβ, Ντόναλντ Τραμπ, αμερικανικά στρατεύματα, κύμα δεξαμενόπλοιων της USAF αναχωρούν από την Αμερική εν μέσω κλιμάκωσης της σύγκρουσης Ισραήλ-Ιράν, στρατιωτικά αεροσκάφη μεταφοράς εμπορευμάτων αναχωρούν από το Άνιστον, Al Depot, Μπαράκ Ομπάμα, στρατός των ΗΠΑ, στρατός των ΗΠΑ, αμερικανικά στρατεύματα, Αμερικανοί στρατιώτες, Turkey, Turkiye, ΚΟΣΜΟΣ
Επίθεση στο Ιράν , Επίθεση ΗΠΑ στο Ιράν , ΗΠΑ , Σαουδική Αραβία , Drones, WORLD,
Attack on Iran, US attack on Iran, USA, Saudi Arabia, Ayatollah Ali Khamenei, Attack, USA
Donald Trump, Friedrich Merz, White House

Ισραήλ, πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς, Πόλεμος, πόλεμος στο Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Νέα, παγκόσμια νέα, Αλ-Άκσα, Τζαμί, Μουσουλμάνοι, Χαμάς, Ισραηλινοί, Εβραίοι, Σιωνιστές, Ισραηλινοί έποικοι, Λίβανος, Ιράν, Γάζα, Λωρίδα της Γάζας, Ελλάδα, ελληνικά νέα, Τουρκία, Ερντογάν,

Ιράν, πόλεμος κατά του Ιράν, Ισραήλ, ΗΠΑ, Μοσάντ, Υεμένη, Ιράκ, Ρωσία, πόλεμος, Ευρώπη, αρχεία Epstein, Τζέφρι Epstein, Τραμπ, Ντόναλντ Τραμπ, με πυραύλους μικρού βεληνεκούς, Αλί Χαμενεΐ

Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, Αλί Χοσεϊνί Χαμενεΐ, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ, Bahrain, Saudi Arabia,, Ιράν, ΗΠΑ, Πόλεμος
Επίθεση στο Ιράν, Ρωσία, Πούτιν, Ρωσική κυβέρνηση

You may also like