Home ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Παρέμβαση Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου για πολυσκάνδαλο: Οι μοναχοί να είναι μοναχοί και να μην κάνουν αυτά που ακούμε. H Εκκλησία έχει μηχανισμό κάθαρσης και καθαρίζει τα αποστήματα!! – ΒΙΝΤΕΟ

Παρέμβαση Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου για πολυσκάνδαλο: Οι μοναχοί να είναι μοναχοί και να μην κάνουν αυτά που ακούμε. H Εκκλησία έχει μηχανισμό κάθαρσης και καθαρίζει τα αποστήματα!! – ΒΙΝΤΕΟ

by _
0 comment 52 views
Παρέμβαση Μητροπολίτη Μόρφ…
Παρέμβαση Μητροπολίτη Μόρφ…

Παρέμβαση Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου για πολυσκάνδαλο: Οι μοναχοί να είναι μοναχοί και να μην κάνουν αυτά που ακούμε. H Εκκλησία έχει μηχανισμό κάθαρσης και καθαρίζει τα αποστήματα!! – ΒΙΝΤΕΟ

Παρέμβαση Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου για πολυσκάνδαλο.. Στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος κατὰ τὴ Θεία Λειτουργία τῆς Κυριακῆς τοῦ Θωμᾶ, ποὺ τελέσθηκε στὴν υπό ανακαίνιση και ανασύσταση ἱερὰ μονὴ Ἁγίου Γεωργίου τοῦ Πιτυδιώτη Σολέας, τῆς μητροπολιτικῆς περιφέρειας Μόρφου (12.05.2024) άφησε σαφέστατα αιχμές για το πολυσκάνδαλο που ταλανίζει την Εκκλησία Κύπρου..και άριστα έκανε! ”Οι μοναχοί να είναι μοναχοί και να μην κάνουν αυτά που ακούμε.H Εκκλησία έχει μηχανισμό κάθαρσης και καθαρίζει τα αποστήματα!! ” τόνισε απερίφραστα.

Μίλησε για απρόσεκτους δεσποτάδες, για μονές που εκτρέπονται, για κάθαρση στην Εκκλησία , για αποστήματα για μοναχούς που πρέπει να προσέχουν, για μοναχούς που πρέπει όντως να είναι μοναχοί και να προσέχουν να μην κάνουν όπως χαρακτηριστικά είπε ”αυτά που ακούμε΄΄. 

”Το Αυτοκέφαλον της Εκκλησίας Κύπρου κάποτε βέβαια όταν έχουμε απρόσεκτους επισκόπους γίνεται κακοκέφαλο η Εκκλησία όμως έχει μηχανισμούς καθάρσεως καθαρίζει τα αποστήματα τις ασθένειες κληρικών ή λαικών”..Είπε ότι η εκεί αδελφότητα ”θα έχει προϊσταμένη την αδερφή Αλεξία η μονή θα έχει το πολύ 7 μοναχές.. Η εποχή δεν είναι εποχή των μεγάλων μονών αλλά των πολλών μονών . όπως μου είπε ο Άγιος Παίσιος να έχουν βάσεις ασκητικές για να βλέπει ο λαός το ασκητικό φρόνημα των μοναχών και να εμπνέεται αλλά και οι μοναχοί να προσέχουν όχι αυτά που ακούμε να προσέχουν και οι μοναχοί να είναι ταπεινοί να είναι λιτοί να είναι εγκρατείς έτσι εμπνέονται και οι λαϊκοί … Kαι οι μοναχοί αλλά να είναι μοναχοί .. Εμείς τις μονές μας τις στηρίζουμε κυρίως πνευματικά είπε έτσι ώστε να μην εκτραπούν ώστε να μπορέσει ένα μοναστήρι να γεννήσει έναν άγιον τότε πετυχαίνει τους σκοπούς του”

Και έδωσε τον προσανατολισμό” στόχος μας είναι η αγιότητα ούτε οι περιουσίες ούτε τα πολλά γράμματα να μας καταδεχθεί το Άγιο Πνεύμα να το προσελκύσουμε αφού καθαρίσουμε την καρδιά μας.”Παρέμβαση Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτου για πολυσκάνδαλο: ”Οι μοναχοί να είναι μοναχοί και να μην κάνουν αυτά που ακούμε. H Εκκλησία έχει μηχανισμό κάθαρσης και καθαρίζει τα αποστήματα!!”… σαφέστατες οι αιχμές οι υπαινιγμοί αλλά και οι συγκεκριμένες αναφορές του..

Δυνατός ο Αη Γιώργης.. και είναι και σε ύψωμα μια χαρά ότι πρέπει για κονταροχτύπημα!!

Το ”Νεκτάριο” της ΑΒΒΑΚΟΥΜ που το Πάσχα ΤΟΝ ΕΚΑΨΑΝ ΣΤΗ ΛΑΡΝΑΚΑ ΩΣ ΙΟΥΔΑ τον έκαψε πρώτα το ”Ανάβοντας τον αναπτήρα των Αγίων” ! ΤΟ ΚΕΛΕΠΟΥΡΙ το έβγαλε με πνευματικό τρόπο ο Μόρφου!

Και επειδή κάποιοι βαλτοί που παρασύρουν κι άλλους συνεχίζουν τον πρωταίτιο να τον αποκαλούν σε σειρά άρθρων καταχωρημένης υποστήριξης συγκεκριμένης ιστοσελίδας ”Γέροντας” θα το πω εδώ το έχω:

σαν πολύ νεανικά βίτσια δεν είχε ο ”Γέροντας”;

O ευτελισμός όρων και εννοιών είναι απαράδεκτος… Και επειδή σκοπίμως ενσπείρουν τη σύγχυση προς εκφυλισμό του όρου ας δουν εδώ τι σημαίνει ΓΕΡΟΝΤΑΣ….

Ως προς το διαδικαστικό μέροςολοκληρώθηκαν σήμερα ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής της Αρχιεπισκοπής οι καταθέσεις των τ. μελών της αδελφότητας της Μονής Οσίου Αββακούμ..

«Όχι» ανακριτών σε νέους μάρτυρες
Δεδομένου θεωρούν από την Αρχιεπισκοπή σύμφωνα με πηγές του Άλφα ότι η ανακριτική επιτροπή δεν θα κλητεύσει ενώπιον της τους 20 μάρτυρες, μεταξύ των οποίων και επιφανών προσώπων, που ζήτησε ο ηγούμενος Νεκτάριος, καθώς έχει ήδη σχηματίσει εικόνα των γεγονότων που διαδραματίζονταν στην μονή τα τελευταία χρόνια.

Ο Γιάννης Αντωνιάδης, κληθείς να σχολιάσει δήλωσε τα εξής:

«Οδεύουμε προς το τέλος, ολοκληρώνεται η διαδικασία. Μαζεύτηκε πλήθος καταθέσεων και μαρτυριών. Να κλείσει και το κομμάτι αυτό και σιγά σιγά να ολοκληρωθεί το πόρισμα που πρέπει να κατατεθεί στο συνοδικό δικαστήριο, για να λάβει και αυτό την τελική του απόφαση».

ΗΤΑΝ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ 1.500.000 ευρώ στην κατοχή τους και η έρευνα συνεχίζεται

Σε 1,4 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ποσό που εντοπίστηκε μέχρι στιγμής στην κατοχή των μοναχών της μονής του Οσίου Αββακούμ. Συγκεκριμένα, οι 800 χιλιάδες βρέθηκαν στο χρηματοκιβώτιο του ηγούμενου ( τύφλα να έχει ο Σκρουτζ) και το υπόλοιπο σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς των αρχιμανδριτών.( μοιρασιά κανονική) Σε αυτό θα πρέπει να προστεθούν τέσσερα κτήματα που περιήλθαν στην κατοχή τους μετά από δωρεές και τέσσερα διαμερίσματα σε Παρεκκλησιά και Πειραιά. Ωστόσο τα στοιχεία αυτά δεν είναι τα τελικά, καθώς οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται σε διάφορα τραπεζικά ιδρύματα.. (alphanews.)

dimpenews.com

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr