Home Greek News ΣΟΚ & ΦΡΙΚΗ: ΝΑ ΑΥΤΟΙ που είναι πίσω από την…ΛΟΑΤΚΙ, τα ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ, κτλ.: ΙΔΟΥ τα Οκτώ «φύλα» βάσει του…ΣΑΤΑΚΝΙΚΟϒ ΤΑΛΜΟΥΔ!!!

ΣΟΚ & ΦΡΙΚΗ: ΝΑ ΑΥΤΟΙ που είναι πίσω από την…ΛΟΑΤΚΙ, τα ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ, κτλ.: ΙΔΟΥ τα Οκτώ «φύλα» βάσει του…ΣΑΤΑΚΝΙΚΟϒ ΤΑΛΜΟΥΔ!!!

by _
0 comment 204 views
Transgenderism is…JEWISH – BEHOLD the Eight Genders in the…TALMUD!!!
Transgenderism is…JEWISH – BEHOLD the Eight Genders in the…TALMUD!!!

ΣΟΚ & ΦΡΙΚΗ: ΝΑ ΑΥΤΟΙ που είναι πίσω από την…ΛΟΑΤΚΙ, τα ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ, κτλ.: ΙΔΟΥ τα Οκτώ «φύλα» βάσει του…ΣΑΤΑΚΝΙΚΟϒ ΤΑΛΜΟΥΔ!!!

ΣΟΚ & ΦΡΙΚΗ: Ο τρανσεξουαλισμός είναι…ΕΒΡΑΙΚΟΣ – ΙΔΟΥ τα Οκτώ «φύλα» βάσει του…ΣΑΤΑΚΝΙΚΟϒ ΤΑΛΜΟΥΔ!!!

ΝΑΙ ΑΥΤΟΙ που είναι πίσω από τους…ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ, τα…ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛ, τα…ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ, κ.ο.κ…!!! ΔΗΛΑΔΗ, ΟΙ…ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΥΠΟΠΤΟΙ…!!!


Το άρθρο με τίτλο «Τα οκτώ φύλα στο Ταλμούδ – Ο Ιουδαϊσμός αναγνωρίζει τα μη δυαδικά άτομα εδώ και χιλιετίες» (“The Eight Genders in the Talmud – Judaism Has Recognized Nonbinary Persons for Millennia”) της Rachael Scheinerman, απλώς τα λέει όλα για την ύπουλη φύση των Εβραίων και το πώς εργάζονται συνεχώς για να ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΑΤΑΝΙΚΑ ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΜΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟΝ!!!


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | 02 ΑΠΡΙΛ. 2024 | Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube


Τα οκτώ φύλα στο Ταλμούδ

Ο Ιουδαϊσμός αναγνωρίζει εδώ και χιλιετίες τα μη δυαδικά πρόσωπα 

ΤΗΣ RACHEL SCHEINERMAN

Πιστεύατε ότι το μη δυαδικό φύλο ήταν μια σύγχρονη έννοια; Ξανασκέψου το. Η αρχαία εβραϊκή κατανόηση σχετικά με το φύλο ήταν πολύ πιο διαφοροποιημένη από ό,τι πολλοί υποθέτουν.

Το Ταλμούδ, μια τεράστια και έγκυρη επιτομή των εβραϊκών νομικών παραδόσεων, περιέχει στην πραγματικότητα όχι λιγότερους από οκτώ χαρακτηρισμούς φύλου, συμπεριλαμβανομένων:

Zachar, αρσενικό.

Νεκέβα, θηλυκό.

Ανδρόγυνο, έχοντας και ανδρικά και γυναικεία χαρακτηριστικά.

Tumtum, χωρίς σεξουαλικά χαρακτηριστικά.

Aylonit hamah, που έχει αναγνωριστεί ως θηλυκό κατά τη γέννηση αλλά αργότερα αναπτύσσει φυσικά αρσενικά χαρακτηριστικά.

Ο Aylonit Adam,  έχει αναγνωριστεί ως γυναίκα κατά τη γέννηση, αλλά αργότερα ανέπτυξε ανδρικά χαρακτηριστικά μέσω ανθρώπινης παρέμβασης.

Saris hamah,  που έχει αναγνωριστεί ως αρσενικό κατά τη γέννηση αλλά αργότερα αναπτύσσει φυσικά γυναικεία χαρακτηριστικά.

Saris Adam,  έχει αναγνωριστεί ως αρσενικό κατά τη γέννηση και αργότερα ανέπτυξε γυναικεία χαρακτηριστικά μέσω ανθρώπινης παρέμβασης.

Στην πραγματικότητα, οι ραβίνοι όχι μόνο αναγνώρισαν έξι φύλα που δεν ήταν ούτε αρσενικά ούτε θηλυκά, αλλά είχαν την παράδοση ότι ο πρώτος άνθρωπος ήταν και τα δύο. Εκδόσεις αυτού του midrash βρίσκονται σε όλη τη ραβινική βιβλιογραφία, συμπεριλαμβανομένου του Ταλμούδ:

Ο Ραβίνος Yirmeya ben Elazar είπε επίσης: Ο Αδάμ δημιουργήθηκε για πρώτη φορά με δύο πρόσωπα (το ένα αρσενικό και το άλλο θηλυκό). Όπως αναφέρεται: «Όπισθεν και εμπροσθεν με διαμόρφωσες, και έβαλες το χέρι σου πάνω μου». (Ψαλμοί 139:5)

ERUVIN 19A

Ο Ραβίνος Yirmeya ben Elazar φαντάζεται ότι ο πρώτος άνθρωπος δημιουργήθηκε και αρσενικό και θηλυκό — με δύο πρόσωπα. Αργότερα, αυτό το αρχικό ανθρώπινο ον χωρίστηκε και έγινε δύο ξεχωριστοί άνθρωποι, ο Αδάμ και η Εύα. Σύμφωνα με αυτό το midrash, λοιπόν, το πρώτο ανθρώπινο ον ήταν, για να χρησιμοποιήσουμε μια σύγχρονη γλώσσα, μη δυαδικό. Το εδάφιο Γένεση Ραμπά 8:1 προσφέρει μια ελαφρώς διαφορετική εκδοχή της διδασκαλίας του Ραβίνου Γιιρμέγια:

Ραβίνος Yirmeya ben Elazar: Την ώρα που ο Άγιος δημιούργησε τον πρώτο άνθρωπο, τον δημιούργησε ως ανδρόγυνο (κάποιος που έχει και αρσενικά και γυναικεία σεξουαλικά χαρακτηριστικά), όπως λέγεται, «αρσενικό και θηλυκό τα δημιούργησε». (Γένεση 1:27)

Είπε ο Ραβίνος Shmuel bar Nachmani: Την ώρα που ο Άγιος δημιούργησε τον πρώτο άνθρωπο, του δημιούργησε ένα διπλό πρόσωπο, τον πριόνισε και του έκανε πλάτες, μια πλάτη από εδώ και μια πλάτη από εκεί, όπως λέγεται, «Όπισθεν και εμπροσθεν με διαμόρφωσες» (Ψαλμοί 139:5).

ΓΕΝΕΣΙΣ ΡΑΒΜΠΑ 8:1

Σε αυτήν την εκδοχή της διδασκαλίας, ο Ραβίνος Yirmeya δεν εστιάζει στο πρόσωπο του πρώτου ανθρώπου (ή, μάλλον, στα πρόσωπα) αλλά στα γεννητικά του όργανα — έχουν και τα δύο. Ο midrash φαντάζεται ότι αυτός ο αρχικός άνθρωπος έμοιαζε σαν άνδρας και γυναίκα ενωμένα στο πίσω μέρος, έτσι ώστε η μία πλευρά να έχει ένα γυναικείο πρόσωπο και τα γεννητικά όργανα μιας γυναίκας και από την άλλη το πρόσωπο και τα γεννητικά όργανα ενός άνδρα. Τότε ο Θεός χώρισε αυτό το αρχικό πρόσωπο στη μέση, δημιουργώντας τον πρώτο άνδρα και γυναίκα. Οι λάτρεις της αρχαίας ιστορίας θα αναγνωρίσουν αυτή την εικόνα ως παρόμοια με την περιγραφή του χαρακτήρα του Αριστοφάνη για τους πρώτους ανθρώπους ως αρσενικούς και θηλυκούς, που τελικά χωρίστηκαν για να δημιουργήσουν μοναχικά αρσενικά και θηλυκά που αναζητούν για πάντα τρελά το ένα το άλλο για τους σκοπούς της επανένωσης για να βιώσουν αυτή την αρχέγονη κατάσταση. (Plato, Symposium, 189ff)

Για τους ραβίνους, το ανδρόγυνο δεν ήταν απλώς ένα πράγμα του μυθικού παρελθόντος. Το ανδρόγυνο ήταν στην πραγματικότητα μια αναγνωρισμένη κατηγορία φύλου στο παρόν τους — αν και όχι με δύο κεφάλια, αλλά μόνο με τα δύο είδη γεννητικών οργάνων. Ο όρος εμφανίζεται τουλάχιστον 32 φορές στο Mishnah και 283 φορές στο Ταλμούδ. Οι περισσότερες από αυτές τις αναφορές δεν είναι παραλλαγές αυτού του μύθου, αλλά μάλλον συζητήσεις που εξετάζουν πώς εφαρμόζεται ο εβραϊκός νόμος (halakhah) σε κάποιον που έχει τόσο αρσενικά όσο και γυναικεία σεξουαλικά χαρακτηριστικά.

Το ότι το ανδρόγυνο δεν είναι, από μια χαλάχικη σκοπιά, ούτε αρσενικό ούτε θηλυκό, επιβεβαιώνεται από το Mishnah Bikkurim 4:1, το οποίο το δηλώνει ρητά:

Το ανδρόγυνο κατά κάποιο τρόπο μοιάζει με άντρα, και, με άλλον τρόπο, με γυναίκα. Με άλλον τρόπον είναι σαν άντρας και γυναίκα και, με άλλον τρόπο, δεν μοιάζει ούτε με άνδρα ούτε με γυναίκα.

ΜΙΣΝΑΧ ΜΠΙΚΚΟΥΡΙΜ 4:1

Επειδή η Εβραϊκή δεν έχει αντωνυμία ουδέτερου φύλου, η Mishnah χρησιμοποιεί μια αντωνυμία για το ανδρόγυνο, αν και αυτό είναι προφανώς ανεπαρκές δεδομένων των ραβινικών περιγραφών αυτού του ατόμου. Διαβάζοντας παρακάτω διαπιστώνουμε ότι το ανδρόγυνο είναι, για τους ραβίνους, από πολλές απόψεις σαν άντρας — ντύνονται σαν άντρας, είναι υποχρεωμένοι σύμφωνα με όλες τις εντολές, και σαν άντρας, να παντρεύονται γυναίκες και οι «λευκές εκκρίσεις» τους οδηγούν σε ακαθαρσία. Ωστόσο, με άλλον τρόπο, το ανδρόγυνο είναι σαν γυναίκα — δεν συμμετέχουν στην κληρονομιά σαν γιοι, δεν τρώνε θυσίες που προορίζονται μόνο για άνδρες και οι «κόκκινες κολπικές εκκρίσεις» τους οδηγεί σε ακαθαρσία.

Το Mishnah συνεχίζει να απαριθμεί τρόπους με τους οποίους ένα ανδρόγυνο είναι όπως κάθε άλλο άτομο. Όπως κάθε άνθρωπος, «αυτός που τον χτυπά ή τον βρίζει είναι υπεύθυνος». (Μπικκουρίμ 4:3) Παρόμοια, αυτός που δολοφονεί ένα ανδρόγυνο είναι, λοιπόν, δολοφόνος. Αλλά το ανδρόγυνο είναι επίσης διαφορετικό από έναν άνδρα ή μια γυναίκα από άλλες σημαντικές νομικές απόψεις – για παράδειγμα, ένα τέτοιο άτομο δεν είναι υπεύθυνο για την είσοδο στο Ναό σε κατάσταση ακαθαρσίας, όπως θα ήταν τόσο ένας άνδρας όσο και μια γυναίκα.

Όπως πρέπει τώρα να είναι σαφές, το ραβινικό ενδιαφέρον σε αυτές τις διφορούμενες κατηγορίες φύλου είναι σε μεγάλο βαθμό νόμιμο. Δεδομένου ότι το halakhah ήταν δομημένο για έναν κόσμο στον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι ήταν είτε άνδρες είτε γυναίκες, η εφαρμογή του νόμου σε άτομα που δεν εμπίπτουν σωστά σε μία από αυτές τις δύο κατηγορίες ήταν πρόκληση. Όπως παρατηρεί ο Ραβίνος Γιόσε σε αυτό το ίδιο κεφάλαιο του Μισνά: «Ο ανδρόγυνος είναι ένα μοναδικό πλάσμα και οι σοφοί δεν μπορούσαν να να βγάλουν απόφασιν περί αυτού». (Μπικκουρίμ 4:5)

Όπως έχουμε ήδη δηλώσει, το ανδρόγυνο δεν ήταν το μόνο άτομο διφορούμενου φύλου που εντόπισαν οι ραβίνοι. Ομοίως, οι ραβίνοι αναγνώρισαν ένα του οποίου τα σεξουαλικά χαρακτηριστικά λείπουν ή είναι δύσκολο να προσδιοριστούν, που ονομάζεται tumtum. Στο mishnah από το Bikkurim που αναφέραμε προηγουμένως, ο Ραβίνος Yose, ο οποίος είπε ότι το ανδρόγυνο ήταν νομικά προκλητικό για τους σοφούς, είπε ότι το tumtum ήταν πολύ πιο εύκολο να καταλάβουμε.

Οι ραβίνοι αναγνώρισαν επίσης ότι τα σεξουαλικά χαρακτηριστικά ορισμένων ανθρώπων μπορεί να αλλάξουν με την εφηβεία – είτε φυσικά είτε μέσω παρέμβασης. Λιγότερο κοινά από το ανδρόγυνο και το tumtum, αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται σε ραβινικά κείμενα, είναι το aylonit, το οποίο γεννιέται με όργανα που αναγνωρίζονται ως θηλυκά στη γέννηση, αλλά αναπτύσσει αρσενικά χαρακτηριστικά στην εφηβεία ή καθόλου χαρακτηριστικά φύλου, και το saris, που γεννιέται με αρσενικά αναγνωρισμένα όργανα και αργότερα αναπτύσσει χαρακτηριστικά που αναγνωρίζονται ως γυναικεία (ή καθόλου χαρακτηριστικά φύλου). Αυτές οι αλλαγές μπορούν να συμβούν φυσικά με την πάροδο του χρόνου (saris hamah) ή με ανθρώπινη παρέμβαση (saris adam).

Για τους ραβίνους, αυτό που είναι πιο σημαντικό για το aylonit και το saris είναι ότι θεωρούνται άγονοι – το τελευταίο μερικές φορές μεταφράζεται ως «ευνούχος». Η αδυναμία τους να αποκτήσουν απογόνους δημιουργεί νομικές επιπλοκές που απευθύνονται στους ραβίνους, για παράδειγμα:

Γυναίκα 20 ετών που δεν έβγαλε δύο ηβικές τρίχες πρέπει να προσκομίσει απόδειξη ότι είναι είκοσι ετών και από το σημείο αυτό και μετά αναλαμβάνει την ιδιότητα του αϋλονίτη. Αν παντρευτεί και ο σύζυγός της πεθάνει άτεκνος, δεν κάνει ούτε χαλίτζα ούτε συνάπτει λεβιρικό γάμο.

Μισνά Νίντα 5:9

Μια γυναίκα που φτάνει στην ηλικία των 20 ετών χωρίς ορατά σημάδια εφηβείας, ιδιαίτερα ηβική τρίχα, θεωρείται άιλονιτ που είναι στείρα. Σύμφωνα με αυτή τη μίσνα, μπορεί ακόμα να παντρευτεί, αλλά δεν αναμένεται να κάνει παιδιά. Επομένως, εάν ο σύζυγός της πεθάνει και το ζευγάρι είναι πράγματι άτεκνο, ο αδερφός του δεν είναι υποχρεωμένος να την παντρευτεί, όπως θα απαιτούσε κανονικά ο νόμος του levirate γάμου.

Ένα μη δυαδικό άτομο που δεν έχει την ίδια κατάσταση halakhic με αρσενικό ή θηλυκό, αλλά είναι κάτι άλλο που περιγράφεται καλύτερα ως διφορούμενο ή ενδιάμεσα, παρουσίασε μια halakhic πρόκληση που δεν ήταν ιδιαίτερα ξένη για τους ραβίνους, οι οποίοι συζητούν τα ανάλογα στο ζώο και φυτικά βασίλεια. Για παράδειγμα, τα ραβινικά κείμενα περιγράφουν ένα koi ως ένα ζώο που βρίσκεται κάπου μεταξύ άγριου και εξημερωμένου (Mishnah Bikkurim 2:8) και ένα etrog – ναι, αυτό το όμορφο κίτρο που είναι απαραίτητο για το Sukkot – όπως μεταξύ ενός φρούτου και ενός λαχανικού (Mishnah Bikkurim 2:6, βλέπε επίσης Rosh Hashanah 14). Επειδή δεν ταιριάζουν απόλυτα σε κοινές κατηγορίες, το koi και το etrog απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή στο halakhic. Η ραβινική αντίληψη του κόσμου ήταν ότι οι περισσότερες κατηγορίες – είτε είναι ζωικές, φυτικές ή ορυκτές – είναι ατελείς περιγραφές του κόσμου, είτε όπως είναι είτε όπως θα έπρεπε να είναι.

ΠΗΓΗ: https://www.myjewishlearning.com/article/the-eight-genders-in-the-talmud/

 


Transgenderism is…JEWISH – BEHOLD the Eight Genders in the…SATACNIC TALMUD!!!

The article “The Eight Genders in the Talmud – Judaism Has Recognized Nonbinary Persons for Millennia” by  Rachael Scheinerman just says it all about the insidious nature of the Jews and how they continually work to SATANICALY UNDERMINE CHRISTIAN SOCIETY!!!
The Eight Genders in the Talmud

Judaism has recognized nonbinary persons for millennia

Thought nonbinary gender was a modern concept? Think again. The ancient Jewish understanding of gender was far more nuanced than many assume.

The Talmud, a huge and authoritative compendium of Jewish legal traditions, contains in fact no less than eight gender designations including:

  1. Zachar, male.
  2. Nekevah, female.
  3. Androgynos, having both male and female characteristics.
  4. Tumtum, lacking sexual characteristics.
  5. Aylonit hamah, identified female at birth but later naturally developing male characteristics.
  6. Aylonit adam, identified female at birth but later developing male characteristics through human intervention.
  7. Saris hamah, identified male at birth but later naturally developing female characteristics.
  8. Saris adam, identified male at birth and later developing female characteristics through human intervention.

In fact, not only did the rabbis recognize six genders that were neither male nor female, they had a tradition that the first human being was both. Versions of this midrash are found throughout rabbinic literature, including in the Talmud:Rabbi Yirmeya ben Elazar also said: Adam was first created with two faces (one male and the other female). As it is stated: “You have formed me behind and before, and laid Your hand upon me.” (Psalms 139:5)

Eruvin 19a

Rabbi Yirmeya ben Elazar imagines that the first human was created both male and female — with two faces. Later, this original human being was separated and became two distinct people, Adam and Eve. According to this midrash then, the first human being was, to use contemporary parlance, nonbinary. Genesis Rabbah 8:1 offers a slightly different version of Rabbi Yirmeya’s teaching:

Rabbi Yirmeya ben Elazar: In the hour when the Holy One created the first human, He created him as an androgynos (one having both male and female sexual characteristics), as it is said, “male and female He created them.” (Genesis 1:27)

Said Rabbi Shmuel bar Nachmani: In the hour when the Holy One created the first human, He created for him a double face, and sawed him and made him backs, a back here and a back there, as it is said, “Behind and before, You formed me” (Psalms 139:5).

Genesis Rabbah 8:1

In this version of the teaching, Rabbi Yirmeya is not focusing on the first human’s face (or, rather, faces) but on their sex organs — they have both. The midrash imagines this original human looked something like a man and woman conjoined at the back so that one side has a women’s face and a woman’s sex organs and the other side has a man’s face and sex organs. Then God split this original person in half, creating the first man and woman. Ancient history buffs will recognize this image as similar to the character Aristophanes’ description of the first humans as both male and female, eventually sundered to create lone males and females forever madly seeking one another for the purposes of reuniting to experience that primordial state. (Plato, Symposium, 189ff)For the rabbis, the androgynos wasn’t just a thing of the mythic past. The androgynos was in fact a recognized gender category in their present — though not with two heads, only both kinds of sex organs. The term appears no less than 32 times in the Mishnah and 283 times in the Talmud. Most of these citations are not variations on this myth, but rather discussions that consider how Jewish law (halakhah) applies to one who has both male and female sexual characteristics.

That the androgynos is, from a halakhic perspective, neither male nor female, is confirmed by Mishnah Bikkurim 4:1, which states this explicitly:

The androgynos is in some ways like men, and in other ways like women. In other ways he is like men and women, and in others he is like neither men nor women.

Mishnah Bikkurim 4:1

Because Hebrew has no gender neutral pronoun, the Mishnah uses a male pronoun for the androgynos, though this is obviously insufficient given the rabbinic descriptions of this person. Reading on we find that the androgynos is, for the rabbis, in many ways like a man — they dress like a man, they are obligated in all commandments like a man, they marry women and their “white emissions” lead to impurity. However, in other ways, the androgynos is like a woman — they do not share in inheritance like sons, they do not eat of sacrifices that are reserved only for men and their “red discharge” leads to impurity.

The Mishnah goes on to list ways in which an androgynos is just like any other person. Like any human being, “one who strikes him or curses him is liable.” (Bikkurim 4:3) Similarly, one who murders an androgynos is, well, a murderer. But the androgynos is also unlike a man or a woman in other important legal respects — for instance, such a person is not liable for entering the Temple in a state of impurity as both a man and woman would be.As should now be clear, the rabbinic interest in these gender ambiguous categories is largely legal. Since halakhah was structured for a world in which most people were either male or female, applying the law to individuals who didn’t fall neatly into one of those two categories was challenging. As Rabbi Yose remarks in this same chapter of the Mishnah: “The androgynos is a unique creature, and the sages could not decide about him.” (Bikkurim 4:5)

In many cases, the androgynos is lumped together with other kinds of nonbinary persons as well as other marginalized populations, including women, slaves, the disabled and minors. For example, concerning participation in the three pilgrimage festivals (Passover, Shavuot and Sukkot) during which the Jews of antiquity would travel to the Temple in Jerusalem, the mishnah of Chagigah opens:

All are obligated on the three pilgrimage festivals to appear in the Temple and sacrifice an offering, except for a deaf-mute, an imbecile, and a minor; and a tumtum, an androgynos, women, and slaves who are not emancipated; and the lame, the blind, the sick, and the old, and one who is unable to ascend to Jerusalem on his own legs.

Chagigah 1:1

As this mishnah indicates, it is only healthy, free adult men who are obligated to appear at the Temple to observe the pilgrimage festivals. People who are not adult men, and men who are enslaved or too old or unwell to make the journey, are exempt.

As we have already stated, the androgynos was not the only person of ambiguous gender identified by the rabbis. Similarly, the rabbis recognized one whose sexual characteristics are lacking or difficult to determine, called a tumtum. In the mishnah from Bikkurim we cited earlier, Rabbi Yose, who said the androgynos was legally challenging for the sages, said the tumtum was much easier to figure out.The rabbis also recognized that some people’s sexual characteristics can change with puberty — either naturally or through intervention. Less common than the androgynos and tumtum, but still found throughout rabbinic texts, are the aylonit, who is born with organs identified as female at birth but develops male characteristics at puberty or no sex characteristics at all, and the saris, who is born with male-identified organs and later develops features recognized as female (or no sex characteristics). These changes can happen naturally over time (saris hamah) or with human intervention (saris adam).

For the rabbis, what is most significant about the aylonit and the saris is that they are presumed infertile — the latter is sometimes translated as “eunuch.” Their inability to have offspring creates legal complications the rabbis address, for example:

A woman who is 20 years old who did not grow two pubic hairs shall bring proof that she is twenty years old, and from that point forward she assumes the status of an aylonit. If she marries and her husband dies childless, she neither performs halitzah nor does she enter into levirate marriage.

Mishnah Niddah 5:9

A woman who reaches the age of 20 without visible signs of puberty, in particular pubic hair, is deemed an aylonit who is infertile. According to this mishnah, she may still marry, but it is not expected that she will bear children. Therefore, if her husband dies and the couple is in fact childless, his brother is not obligated to marry her, as would normally be required by the law of levirate marriage.A nonbinary person who does not have the same halakhic status as a male or female, but is something else that is best described as ambiguous or in between, presented a halakhic challenge that was not particularly foreign for the rabbis, who discuss analogs in the animal and plant kingdoms. For example, the rabbinic texts describe a koi as an animal that is somewhere between wild and domesticated (Mishnah Bikkurim 2:8) and an etrog — yes, that beautiful citron that is essential for Sukkot — as between a fruit and a vegetable (Mishnah Bikkurim 2:6, see also Rosh Hashanah 14). Because they don’t fit neatly into common categories, the koi and the etrog require special halakhic consideration. The rabbinic understanding of the world was that most categories — be they animal, vegetable or mineral — are imperfect descriptors of the world, either as it is or as it should be.

In recent decades, queer Jews and allies have sought to reinterpret these eight genders of the Talmud as a way of reclaiming a positive space for nonbinary Jews in the tradition. The starting point is that while it is true that the Talmud understands gender to largely operate on a binary axis, the rabbis clearly understood that not everyone fits these categories.

SOURCE: https://www.myjewishlearning.com/article/the-eight-genders-in-the-talmud/


Decentralise Party

@DecentraliseP

ARTICLE: TRANSGENDER IDEOLOGY IS JUDAISM

“An androgynous, who presents both male and female physical traits, is in some ways like men and in some ways like women. In some ways, they are like both men and women, and in other ways, like neither men nor women.” (Bikkurim 4:1) The Talmud

Why do so many leading Jewish academics and institutions push the Transgender movement?We read headlines like this frequently, many Jewish journalists and Academics support the infiltration of Transgender acceptance in our institutions. 

They want our children questioning not only their sexuality, but also their gender. In addition to this, they brainwash the children into becoming activists for a compelled set of new norms. What doctrine drives this new cultural phenomenon in the West? 

The Talmud, a comprehensive compilation of Jewish legal traditions, identifies eight gender designations, including male, female, androgynous (both male and female characteristics), tumtum (lacking sexual characteristics), aylonit hamah (female at birth but later developing male characteristics), aylonit adam (female at birth but later developing male characteristics through intervention), saris hamah (male at birth but later developing female characteristics), and saris adam (male at birth and later developing female characteristics through intervention).

The Holy Bible: King James Version. (Deuteronomy 22:5) states:

“A woman shall not wear that which pertaineth unto a man, neither shall a man put on a woman’s garment; for whosoever doeth these things is an abomination unto the LORD thy God.”

In Western society, the prevailing approach to gender, rooted in Christian thought, perceives both sex and gender as binary concepts. Classical rabbinic Judaism, however, presents a more nuanced understanding, as reflected in the Talmud’s recognition of diverse gender categories.

The Talmud emphasises that sex organs do not strictly define one’s gender. The Mishna underscores this perspective, stating, 

“The androgynous is like a man in some ways and like a woman in some ways, like both a man and a woman in some ways, and like neither a man nor a woman in some ways” (Bikurim 4.1). 

Despite lacking knowledge of modern concepts like chromosomes, the rabbis expressed the independence of sex and gender, permitting individuals to authentically express their gender identity.The Talmud instead, says that what is prohibited is falsifying identity for the purpose of spying on the other sex. The medieval commentator Rashi says that the prohibition is limited to concealing identity for the purpose of adultery. 

The Shulhan Arukh notes that cross-dressing is permitted on Purim because its purpose is simha (celebration, joy) and that it is only forbidden if it is for the purpose of fraud. In limiting the prohibition to situations of fraud and deception, the talmudic and medieval rabbis indicated that cross-dressing in a way that is true to the cross-dresser’s identity is permitted.

The imperative for inclusion aligns with the belief that every person is b’tzelem Elohim (in the image of God), contributing to the divine presence. Tzedek, the pursuit of justice, compels Jews to combat injustice faced by transgender individuals.

Jewish communities are encouraged to adopt inclusive nondiscrimination policies, including transgender individuals in employment guidelines. 

Facilities should provide single-stall restrooms to ensure privacy and avoid embarrassment. Regular programming addressing gender diversity should be integrated into Jewish communal life.There are striking parallels with feminism, in that the consequences of these ideologies conflate to a point of overlapping one another.

Author of Theology of Home Carrie Gress states:

“Hulking “trans women” thrash female athletes. Mothers abort their baby girls. Drag queens perform obscene parodies of women. Females are enslaved for men’s pleasure–or they enslave themselves. Feminism doesn’t avert these tragedies; it encourages them. The carefree binge of self-absorption has left women exploited, unhappy, dependent on the state, and at war with men. And still, feminists cling to their illusions of liberation.”

The notion of allowing individuals to self-identify as a gender different from their biological sex, participate in sports, and use facilities corresponding to that gender is deeply concerning. What is also concerning is that women have been misled into abandoning their biological roles, leaving them with little at the end of their careers.The Talmudic Jews, seemingly aim to discourage reproduction among the general population.

Sha’ar Hagilgulim is a Kabbalist work on Gilgul, the concept of reincarnation put together by Rabbi Hayyim Vital who recorded the teachings of his master Itzhak Luria in the 16th century CE, Chapter 9 suggests (paraphrasing):‘Sometimes a man may reincarnate into the body of a woman because of a sin, such as homosexuality or something similar. This woman who has received the soul of a man will not be able to conceive and become pregnant.’

Now, we could continue with these examples from Jewish tradition, but it would bore us and miss the point of what Carrie Gress stressed in the previous quote. 

While Jews may believe this doctrine aligns with Tikkun Olam, it is evident that it is incompatible with the West. The utopian ideal of Kabbalah, whether benevolent in intent or not, is a form of cultural subversion to Westerners and Christianity. 

There is also evidence that the ideological drive for the Transgender movement is a cascade of increasingly extreme agendas. Feminism, Civil Rights and Gay rights movements were the precursors to the Marxist-fueled LGBTQ+, BLM, and the worrisome Paedophile cult movement. 

The drive to push this on non-Jewish children of the West appears to be a direct subversion of our cultural ethos. This aligns much with the Talmudic scripture that calls for a World Kingdom of the Jews with a subclass of human cattle, known contemporarily as the ‘Goyim’.Thanks for reading.

Joe Biden has credited Jewish leaders for changing American attitudes about…GAY MARRIAGE!!!

 

 

Drag Queen | ΜΕΤΑΜΟΡΦΩCIS, Λάλα Κωλοπή – Η διπλή ζωή της Βερόνικα, Πούστηδες, γκεϊ, ομοφυλοφιλία, παιδεραστία, παιδεραστές, Ελλάδα, γκεϊ, πούστηδες, Βουλή, ομόφυλα ζευγάρια, ομοφυλόφιλα ζευγάρια, ομοφυλόφιλοι , Ελλάδα, Εκλογές, ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, Έφη Αχτσιόγλου, γκεϊ, πούστηδες, ομοφυλόφιλοι, τρανς

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr