Home Greek News Το Ισραήλ χτύπησε την ανθρωπιστική γέφυρα Λάρνακα-Γάζα. 7 εργαζόμενοι της επισιτιστικής ΜΚΟ World Central Kitchen σκοτώθηκαν σε επιδρομή του Ισραηλινού Στρατού….

Το Ισραήλ χτύπησε την ανθρωπιστική γέφυρα Λάρνακα-Γάζα. 7 εργαζόμενοι της επισιτιστικής ΜΚΟ World Central Kitchen σκοτώθηκαν σε επιδρομή του Ισραηλινού Στρατού….

by _
0 comment 90 views
Το Ισραήλ χτύπησε την ανθρωπιστική γέφυρα Λάρνακα-Γάζα. 7 εργαζόμενοι της επισιτιστικής ΜΚΟ World Central Kitchen σκοτώθηκαν σε επιδρομή του Ισραηλινού Στρατού….
Το Ισραήλ χτύπησε την ανθρωπιστική γέφυρα Λάρνακα-Γάζα. 7 εργαζόμενοι της επισιτιστικής ΜΚΟ World Central Kitchen σκοτώθηκαν σε επιδρομή του Ισραηλινού Στρατού….

Το Ισραήλ χτύπησε την ανθρωπιστική γέφυρα Λάρνακα-Γάζα. 7 εργαζόμενοι της επισιτιστικής ΜΚΟ World Central Kitchen σκοτώθηκαν σε επιδρομή του Ισραηλινού Στρατού….


Το Ισραήλ χτύπησε την ανθρωπιστική γέφυρα Λάρνακα Γάζα. 7 εργαζόμενοι της επισιτιστικής ανθρωπιστικής οργάνωσης της ΜΚΟ World Central Kitchen σκοτώθηκαν χθες το βράδυ σε επιδρομή του Ισραηλινού Στρατού στη Γάζα. Η ΜΚΟ κάνει λόγο για «τραγωδία» και ανακοίνωσε πως σταματάει τις δραστηριότητες της στην περιοχή. Η οργάνωση αυτή εξέδραμε από την Λάρνακα της Κύπρου στην πολυδιαφημιζόμενη και από την ΕΕ επιχείρηση δια θαλάσσης για να σπάσει το εμπάργκο και η πολιορκία της Γάζας.. Aνεξέλεγκτο το Ισραήλ βομβαρδίζει ξένες πρεσβείες και σκοτώνει μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων ..ωμή τρομοκρατία.Επτά υπάλληλοι της αμερικανικής ΜΚΟ World Central Kitchen σκοτώθηκαν σε ισραηλινό χτύπημα στη Γάζα..
Επτά υπάλληλοι μιας αμερικανικής ΜΚΟ που παραδίδει τρόφιμα στη Λωρίδα της Γάζας που απειλείται από την πείνα σκοτώθηκαν σε ισραηλινή «στοχευμένη επίθεση», δήλωσε η οργάνωση την Τρίτη, ανακοινώνοντας την αναστολή των δραστηριοτήτων της στην περιοχή.

Από την έναρξη, σχεδόν πριν από έξι μήνες, των εχθροπραξιών μεταξύ του Ισραήλ και της παλαιστινιακής Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, η World Central Kitchen συμμετείχε σε ανθρωπιστικές επιχειρήσεις, κυρίως παρέχοντας γεύματα στους πεινασμένους κατοίκους της παλαιστινιακής επικράτειας που πολιορκείται και έχει καταστραφεί από τον πόλεμο.

Η ομάδα του WCK ταξίδευε σε μια ζώνη χωρίς συγκρούσεις με δύο θωρακισμένα αυτοκίνητα με το λογότυπο της WCK και ένα όχημα …Παρά το συντονισμό των κινήσεων με το IDF, η συνοδεία χτυπήθηκε καθώς έφευγε από την αποθήκη Deir al-Balah, όπου η ομάδα είχε ξεφορτώσει περισσότερους από 100 τόνους ανθρωπιστικής επισιτιστικής βοήθειας που έφερε στη Γάζα από τη θαλάσσια διαδρομή.

«Δεν πρόκειται μόνο για επίθεση κατά του WCK, αλλά για επίθεση σε ανθρωπιστικές οργανώσεις που εμφανίζονται στις πιο τρομερές καταστάσεις όπου τα τρόφιμα χρησιμοποιούνται ως πολεμικό όπλο. Αυτό είναι ασυγχώρητο», δήλωσε η CEO της World Central Kitchen, Έριν Γκορ.

Οι επτά που σκοτώθηκαν ήταν από την Αυστραλία, την Πολωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο, με διπλή υπηκοότητα των ΗΠΑ και του Καναδά και την Παλαιστίνη.

«Είμαστε συντετριμμένοι και με αποτροπιασμό που εμείς—η World Central Kitchen και ο κόσμος—χάσαμε όμορφες ζωές σήμερα εξαιτίας μιας στοχευμένης επίθεσης από το IDF. Η αγάπη που είχαν για να ταΐζουν τους ανθρώπους, η αποφασιστικότητα που ενσάρκωσαν να δείξουν ότι η ανθρωπότητα υψώνεται πάνω απ’ όλα και ο αντίκτυπος που έκαναν σε αμέτρητες ζωές θα μείνουν για πάντα στη μνήμη και θα σεβαστούν», είπε η Έριν.

Το IDF λέει ότι «διενεργεί μια εις βάθος εξέταση στα υψηλότερα επίπεδα για να κατανοήσει τις συνθήκες αυτού του τραγικού περιστατικού».

Η World Central Kitchen διακόπτει αμέσως τις δραστηριότητές μας στην περιοχή. Σύντομα θα λάβουμε αποφάσεις για το μέλλον της δουλειάς μας.”’..Τα θύματα ήταν «από την Αυστραλία, την Πολωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο, (περιλάμβαναν επίσης) έναν πολίτη με διπλή αμερικανική και καναδική υπηκοότητα και ένας Παλαιστίνιος», πρόσθεσε η ΜΚΟ που αποφάσισε να «αναστείλει τις δραστηριότητές της στην περιοχή.
Η Αυστραλία κατήγγειλε ένα «εντελώς απαράδεκτο» γεγονός, ενώ η Βαρσοβία και η Μαδρίτη ζήτησαν εξηγήσεις, με την Ισπανία να καταδικάζει μια «βίαιη επίθεση».

Η Κίνα δήλωσε ότι είναι «σοκαρισμένη» και ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Τζόζεφ Μπορέλ, ζήτησε «να ξεκινήσει έρευνα το συντομότερο δυνατό».

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι είναι «βαθιά προβληματισμένες» και ζήτησαν «την προστασία των εργαζομένων στον τομέα της βοήθειας».Το WCK συμμετείχε στην αποστολή ενός πλοίου με ανθρωπιστική βοήθεια από την Κύπρο στη Γάζα το οποίο ξεφόρτωσε το φορτίο του στα μέσα Μαρτίου υπό την επίβλεψη του ισραηλινού στρατού.

ΠΗΓΗ  >> dimpenews.com

––––––––––

Israel, Israel–Hamas war, War, War in Israel, Palestine, Palestinians, News, World news, Al-Aqsa, Mosque, Muslims , Hamas, Israelis, Jews, Zionists, Israeli Settlers, Lebanon, Iran, Gaza, Gaza Strip, Greece, Greece news, Gaza Strip, Occupied, Operation Al-Aqsa Flood, Israeli occupation
Gaza Strip, Greece, Greece news, Turkey, Erdogan, Ισραήλ, Πόλεμος, Πόλεμος στο Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Ειδήσεις, Παγκόσμιες ειδήσεις, Al-Aqsa, Τζαμί, Μουσουλμάνοι, Χαμάς, εκτοξευόμενες ρουκέτες, Σουκότ, Ισραηλινοί, Εβραίοι, Σιωνιστές, Ισραηλινοί έποικοι, Λίβανος, Ιράν , Πόλεμος Ισραήλ , Πόλεμος στη μέση Ανατολή, Παλαιστινιακό, Γάζα, Λωρίδα της Γάζας, ΗΠΑ, Ελλάδα, Κρήτη, Τζο Μπάιντεν, Κύπρος, 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr