Home ΔΙΕΘΝΗ Αποστάσεις από τη Γαλλία παίρνει η Ιταλία: Η αποστολή νατοϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία μπορεί να οδηγήσει σε Γ’ Παγκόσμιο

Αποστάσεις από τη Γαλλία παίρνει η Ιταλία: Η αποστολή νατοϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία μπορεί να οδηγήσει σε Γ’ Παγκόσμιο

by _
0 comment 46 views
Αποστάσεις από τη Γαλλία παίρνει η Ιταλία: Η αποστολή νατοϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία μπορεί να οδηγήσει σε Γ’ Παγκόσμιο
Αποστάσεις από τη Γαλλία παίρνει η Ιταλία: Η αποστολή νατοϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία μπορεί να οδηγήσει σε Γ’ Παγκόσμιο

Αποστάσεις από τη Γαλλία παίρνει η Ιταλία: Η αποστολή νατοϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία μπορεί να οδηγήσει σε Γ’ Παγκόσμιο

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, εξέφρασε την αντίθεσή του στις δηλώσεις Μακρόν και στο ενδεχόμενο ανάπτυξης στρατευμάτων στην Ουκρανία

Το καμπανάκι κρούει η Ρώμη για το ενδεχόμενο ενός διπλωματικού εκτροχιασμού στις σχέσεις Δύσης-Ρωσίας, παίρνοντας αποστάσεις από τις δηλώσεις του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος πριν από λίγο καιρό είχε αφήσει να εννοηθεί ότι δεν αποκλείεται η αποστολή νατοϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία σε περίπτωση που η Μόσχα κλιμακώσει επικίνδυνα την εμπόλεμη κατάσταση.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, από την πλευρά του σε εκδήλωση στην πόλη Βερόνα, εξέφρασε την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο ανάπτυξης στρατευμάτων στην Ουκρανία.«Πιστεύω ότι το ΝΑΤΟ δεν θα πρέπει να μπει στην Ουκρανία» και «ελπίζω να μην συμβεί», είπε ο Ταγιάνι, προσθέτοντας μάλιστα πως «το να μπούμε και να κάνουμε πόλεμο με τη Ρωσία σημαίνει ότι διακινδυνεύουμε έναν Τρίτο Παγκόσμιο πόλεμο».

«Υπερασπιζόμαστε το διεθνές δίκαιο και την ελευθερία της Ουκρανίας, αλλά δεν πάμε σε πόλεμο με τη Ρωσία, δίνουμε στο Κίεβο στρατιωτικά, οικονομικά, τεχνικά εργαλεία κάθε είδους, αλλά το να πάμε σε πόλεμο μου φαίνεται λάθος και όλοι οι Ιταλοί -και όλοι οι άνθρωποι της κοινής λογικής- δεν το θέλουν αυτό», πρόσθεσε ο Ιταλός ΥΠΕΞ.

«Ο στρατός της Ιταλίας κάνει καλά αυτό που κάνει στην Ερυθρά Θάλασσα, προστατεύοντας τα πλοία μας, κάνει καλά στο Λίβανο, στην Αφρική και στο Ιράκ, είναι φορέας της ειρήνης και της ελευθερίας, δεν είμαστε σε πόλεμο με τη Ρωσία» συμπλήρωσε.

Ο Μακρόν επιμένει για την ανάπτυξη δυτικών στρατευμάτων στην ΟυκρανίαΟ Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε, πριν από ένα 24ωρο, πως δεν αποκλείει την ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία, για να αποτραπεί η νίκη της Ρωσίας στον πόλεμο που μαίνεται για πάνω από δυο χρόνια.

«Όλες αυτές οι επιλογές είναι πιθανές», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στα τηλεοπτικά δίκτυα TF1 και France 2. «Αν θέλουμε να επιτύχουμε ειρήνη στην Ουκρανία, δεν μπορούμε να είμαστε αδύναμοι», επέμεινε.

«Πρέπει να εξετάσουμε την κατάσταση με νηφαλιότητα και να πούμε με αποφασιστικότητα, βούληση και θάρρος πως είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε τα απαραίτητα μέσα ώστε να επιτύχουμε τον στόχο μας, η Ρωσία να μην νικήσει στον πόλεμο», πρόσθεσε ο Εμανουέλ Μακρόν.Καθώς η Ρωσία δεν βάζει όρια στον πόλεμο που διεξάγει από τον Φεβρουάριο του 2022 εναντίον της Ουκρανίας, η Δύση δεν μπορεί να επιβάλλει αυτή όρια στην υποστήριξή της στο Κίεβο, επιχειρηματολόγησε.

«Ο μοναδικός υπεύθυνος θα είναι το καθεστώς στο Κρεμλίνο – όχι εμείς», υποστήριξε ο πρόεδρος της Γαλλίας. «Δεν θα επιτεθούμε ποτέ, δεν θα πάρουμε τέτοια πρωτοβουλία, η Γαλλία είναι δύναμη ειρήνης», πρόσθεσε μολαταύτα.

«Αν η Ρωσία νικούσε, οι ζωές των Γάλλων θα άλλαζαν. Δεν θα είχαμε πλέον ασφάλεια στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο κ. Μακρόν, για τον οποίο η «όρεξη» του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για την κατάκτηση εδαφών δεν θα σταματούσε στην Ουκρανία. «Το να θέλεις ειρήνη σήμερα σημαίνει να μην αφήσεις την Ουκρανία να αποτύχει», κατά την άποψή του.

Ο αρχηγός του γαλλικού κράτους έκανε τα σχόλια αυτά τρεις εβδομάδες αφού οι αρχικές δηλώσεις του για το ενδεχόμενο να αναπτυχθούν δυτικά στρατεύματα στην ουκρανική επικράτεια – με άλλα λόγια να εμπλακεί άμεσα το NATO στον πόλεμο – προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων εντός και εκτός Γαλλίας.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr