Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εξεταστική για τα Τέμπη: Εγκρίθηκε το πόρισμα της πλειοψηφίας – Επεισοδιακή συνεδρίαση με παρεμβάσεις και φωνές της Κωνσταντοπούλου

Εξεταστική για τα Τέμπη: Εγκρίθηκε το πόρισμα της πλειοψηφίας – Επεισοδιακή συνεδρίαση με παρεμβάσεις και φωνές της Κωνσταντοπούλου

by _
0 comment 129 views
Εξεταστική για τα Τέμπη: Εγκρίθηκε το πόρισμα της πλειοψηφίας – Επεισοδιακή συνεδρίαση με παρεμβάσεις και φωνές της Κωνσταντοπούλου
Εξεταστική για τα Τέμπη: Εγκρίθηκε το πόρισμα της πλειοψηφίας – Επεισοδιακή συνεδρίαση με παρεμβάσεις και φωνές της Κωνσταντοπούλου

Εξεταστική για τα Τέμπη: Εγκρίθηκε το πόρισμα της πλειοψηφίας – Επεισοδιακή συνεδρίαση με παρεμβάσεις και φωνές της Κωνσταντοπούλου

Δεν υπήρξε κοινό πόρισμα – Στο πόρισμα της ΝΔ θα καταχωρηθούν και εκείνα της μειοψηφίας – Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας… εισέβαλε στην αίθουσα που συνεδρίαζε η Εξεταστική, από την οποία είχε εξαιρεθεί, και αντιπαρατέθηκε με βουλευτές της ΝΔ και της αντιπολίτευσης

Με αμείωτη ένταση συνεχίστηκε από το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι αργά το βράδυ η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για Τέμπη, καθώς η Ζωή Κωνσταντοπούλου μπήκε και στην αίθουσα της Ολομέλειας και άρχισε να καταφέρεται με συνεχείς παρεμβάσεις της κατά του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής, του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, Λάζαρου Τσαβδαρίδη, αλλά και βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Υπενθυμίζεται ότι, επειδή η κυρία Κωνσταντοπούλου έχει εξαιρεθεί από την Εξεταστική, δεν καταγράφονταν όσα έλεγε στα πρακτικά, όμως είχε το δικαίωμα, βάσει του κανονισμού της Βουλής, να παρακολουθήσει τη συζήτηση, χωρίς όμως να λαμβάνει τον λόγο.



Οι συνεχείς παρεμβάσεις της και οι φωνές εκτόξευσαν στα ύψη την ένταση στην Εξεταστική, η συνεδρίαση της οποίας ολοκληρώθηκε τελικά λίγα λεπτά μετά τις 10 το βράδυ, όταν με τις ψήφους των μελών της πλειοψηφίας εγκρίθηκε το πόρισμα της Νέας Δημοκρατίας, κατοχυρώνοντας και τις απόψεις της μειοψηφίας.

Πλέον, το ενδιαφέρον στρέφεται στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια επί του πορίσματος της Εξεταστικής. Στη συγκεκριμένη διαδικασία δεν προβλέπεται ψηφοφορία.

Η πρώτη αντιπαράθεση με τον εισηγητή της ΝΔ 

Το πρώτο επεισόδιο στην απογευματινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής σημειώθηκε την ώρα που βρισκόταν στο βήμα ο κ. Τσαβδαρίδης καθώς η κυρία Κωνσταντοπούλου διέκοπτε με φωνές την ομιλία του.

Μεταξύ άλλων, φώναζε: «τι ντροπή», «το έγκλημα έγινε δυστύχημα», «να πούμε και μπράβο στον κ. Καραμανλή!», «πόρισμα υπόθαλψης» ενώ όταν έφτασε στον επίλογο της ομιλίας του ο κ. Τσαβδαρίδης εξέφρασε τη συγκίνηση του για τον πόνο των συγγενών λέγοντας ότι «ως γονιός, αντιλαμβάνομαι ότι αυτό δεν αρκεί, γιατί κανένα πόρισμα δε θα φέρει πίσω τα παιδιά», λέγοντας ότι θαυμάζει απεριόριστα τον αγώνα των συγγενών με την κ. Κωνσταντοπούλου να ανταπαντά και «και γι’ αυτό το συγκαλύπτετε, επειδή το θαυμάζετε κ. Τσαβδαρίδη».



Όταν ανέβηκε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης και πριν λάβει τον λόγο, η κ. Κωνσταντοπούλου εξαπέλυσε τα βέλη της εναντίον του, λέγοντας «κύριε Κόκκαλη συμπράττετε και εσείς».

Τι είπε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης

«Υπήρξε ζήτημα τιμής όχι μόνο να διαλευκανθεί το σύνολο της υπόθεσης, αλλά γιατί έπρεπε να μην υπάρξει υπόνοια για συγκάλυψη», τόνισε μεταξύ άλλων στην τοποθέτηση του ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης. Όπως είπε, «διαπιστώθηκε από την επιτροπή ότι ο Γενικός Κανονισμός Κυκλοφορίας του ΟΣΕ που είναι δεσμευτικός, παραβιάστηκε κατά συρροή και διαδοχικά όσο από τον σταθμάρχη Λάρισας όσο και από τους μηχανοδηγούς».

Επικαλούμενος και το πόρισμα της Νέας Δημοκρατίας, «σύμφωνα με τους μάρτυρες, αν είχαν τηρηθεί απαρέγκλιτα οι κανόνες του Γενικού Κανονισμού Κυκλοφορίας, το δυστύχημα είναι βέβαιο ότι δε θα είχε συμβεί. Έστω και μία αν δεν είχε λάβει χώρα, το γεγονός θα ήταν αρκετό για να αποσοβήσει το δυστύχημα!».

Τι είπαν Βασίλης Κόκκαλης και Μιλένα Αποστολάκη

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης από την πλευρά του είπε, « είναι λυπηρό οι εισηγητής της πλειοψηφίας να κλείνουν τα μάτια και να μην αρθρώνουν κουβέντα για το διπλό έγκλημα». Όπως είπε, «αυτά που διαδραματίστηκαν εξεταστική ήταν θλιβερά γιατί πράγματι, υπήρχε και υπάρχει ξεκάθαρα προσπάθεια συγκάλυψης της αλήθειας». Και πρόσθεσε ότι υπήρχαν «σοβαρές ενδείξεις για τέλεση ανθρωποκτονίας κατά συρροή με ενδεχόμενο δόλο».

Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη, στην ομιλία της είπε ότι «δεν συστήθηκε να διερευνήσει πολιτικό ή οικονομικό σκάνδαλο αλλά από το βάρος συλλογικού εθνικού πένθους για άδικο χαμό 57 συνανθρώπων μας, υπό το βάρος μεγαλύτερες σιδηροδρομικής τραγωδίας στη χώρα». Όπως είπε, η Εξεταστική, «θα καταγραφεί σαν μια μελανή σελίδα, ένα μαύρο στίγμα καθώς είχε ένα και μοναδικό στόχο από την αρχή της σύστασης της την οργανωμένη συγκάλυψη του εγκλήματος Τεμπών». Επίσης, κατηγόρησε τη ΝΔ, ότι συγκαλύπτει τον Κώστα Καραμανλή, «απορρίπτοντας το αίτημα που κατατίθεται από σύνολο της αντιπολίτευσης».



Δεν μπορείτε να μιλάτε, είπε στον πρόεδρο της Επιτροπής!

Λίγο πριν λάβει τον λόγο ο εισηγητής των Σπαρτιατών, Πέτρος Δημητριάδης την ώρα που έκανε την προαναγγελία ο πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε απευθυνόμενη προς τον Δημήτρη Μαρκόπουλο «δεν μπορείτε να μιλάτε, έχω ζητήσει την εξαίρεση σας». Ο κ. Μαρκόπουλος με ειρωνική διάθεση σχολίασε κοιτώντας γύρω από την Ολομέλεια «μίλησε κανείς;».

Ο εισηγητής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, είπε ότι «το έγκλημα θα είχε θαφτεί αν δεν ήταν το ΚΚΕ» και πρόσθεσε ότι ΄«όλα τα αστικά κόμματα γνωρίζουν ότι έχουν ευθύνες». Επιπλέον, όπως είπε το δυστύχημα, είναι αποτέλεσμα των τραγικών πολιτικών που εφαρμόστηκαν στον σιδηρόδρομο όλα αυτά τα χρόνια καταλογίζοντας ευθύνες στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο εισηγητής της Ελληνικής Λύσης, Παύλος Σαράκης, αναφέρθηκε στο πόρισμα που εξέδωσε το κόμμα του τονίζοντας ότι αν είχαν υλοποιηθεί οι συμβάσεις και λειτουργούσαν τα ηλεκτρονικά συστήματα τότε θα είχε αποφευχθεί το δυστύχημα.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος αναπληρώνει την εισηγήτρια της Νέας Αριστεράς Πέτη Πέρκα, επανέλαβε το αίτημα του κόμματος για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής. «Δεν μπορεί να κλείσει μια επιτροπή που θέλει να μπαζώσει την αλήθεια, όπως μπαζώσατε τα Τέμπη».



Ο εισηγητής των Σπαρτιατών, Πέτρος Δημητριάδης, μεταξύ άλλων είπε ότι «πρέπει να συνεχίσει το έργο της η Επιτροπή, δεν έχουν κληθεί σημαντικοί μάρτυρες». Και πρόσθεσε πως:«Έχουμε ιερή υποχρέωση να διελευκάνουμε όλες τις πτυχές». «Απαράδεκτο εν έτει 2024 να υπάρχουν ελλείψεις στον σιδηρόδρομο. Ακόμα και σήμερα δεν έχουμε τηλεδιοίκηση», κατέληξε.

Ο εισηγητής της Νίκης, Νίκος Βρεττός, στη τοποθέτηση του είπε μεταξύ άλλων ότι «υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών που πρέπει να αποδώσει αδέσμευτη δικαιοσύνη».

Η βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ελένη Καραγεωργοπούλου στη τοποθέτηση της αναφέρθηκε στην παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου επαναλαμβάνοντας ότι είχε ενημερώσει με επιστολή της τον πρόεδρο της Βουλής. Επιπλέον, επιτέθηκε στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία, λέγοντας ότι έγινε μεθόδευση και έκλειναν το μικρόφωνο της κ. Κωνσταντοπούλου, ενώ κατηγόρησε το προεδρείο αλλά και τα μέλη της εξεταστικής ότι έκαναν κατάχρηση του χρόνου και διέκοψαν τη συνεδρίαση. «Προσποιείστε ότι δεν υφίσταται στην Επιτροπή η Ζωή Κωνσταντοπούλου», δήλωσε η κ. Καραγεωργοπούλου ενώ επιτέθηκε και στην αντιπολίτευση κάνοντας λόγο για υποκριτική στάση την ώρα που γίνεται, όπως είπε, μια κατάφωρη παραβίαση. «Όλη η στάση αντιπολίτευσης είναι αντιφατική, ακατανόητο να διεκδικείτε τη συνέχιση των εργασιών και να καταθέτετε τα πορίσματα σας, χωρίς να έχει διαβουλευθεί η επιτροπή χωρίς να καταθέτουν όλοι οι μάρτυρες», σημείωσε.

Νέο επεισόδιο με Λαζαρίδη

Στην τοποθέτηση της η Ελένη Καραγεωργοπούλου ισχυρίστηκε ότι εκτός καμερών ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μακάριος Λαζαρίδης, επιτέθηκε στην Ζωή Κωνσταντοπούλου διότι δεν έχει παιδιά και δεν μπορεί να αντιληφθεί τον πόνο των γονιών που έχασαν τα παιδιά τους, κάτι που η Ζωή Κωνσταντοπούλου σε δηλώσεις της στο περιστύλιο της Βουλής χαρακτήρισε ως μπούλινγκ εις βάρος της.



Τον λόγο ζήτησε επί προσωπικού ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κάνοντας λόγο για ψεύδη. «Καλά θα κάνει η κ. Κωνσταντοπούλου, αντί να ψεύδεται να ζητήσει συγνώμη για τις σημερινές πολιτικές της αθλιότητες. Επί ώρες παρεμπόδισε την Επιτροπή, τραμπούκιζε και απειλούσε βουλευτές και υπαλλήλους της Βουλής. Η συμπεριφορά της θύμιζε εποχές Χρυσής Αυγής, δεν έχει μεγαλύτερη ευαισθησία από τους βουλευτές της πλειοψηφίας» και συνέχισε λέγοντας ότι «άκουσα κάτι για τη λέξη ντροπή, ντροπή είναι αν επιλέγεις να κάνεις καριέρες στην πλάτη νεκρών, ντροπή είναι η τυμβωρυχία» ανέφερε.

Σε όλη του την παρέμβαση, η Ζωή Κωνσταντοπούλου φώναζε προς το μέρος του «τα είπατε και τα άκουσα κι άλλοι, τα άκουσα όλοι». Άλλος βουλευτής απευθυνόμενος προς την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας ακούγεται να λέει «φτάνει η ηχορρύπανση». Η κ. Κωνσταντοπούλου συνέχισε να φωνάζει «η παράταξη σας είναι συνένοχη».

Νέα παρέμβαση Μαρκόπουλου

Τον λόγο έλαβε ο κ. Μαρκόπουλος λέγοντας προς την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας ότι «δεν είναι εδώ εξέδρα, δεν είστε σε γήπεδο». Σύμφωνα με όσα είπε ο ίδιος, ο ηλεκτρολόγος της Βουλής καθώς και η γραμματεία δέχτηκαν απειλές και μπούλινγκ από την κ. Κωνσταντοπούλου. «Δεν δεχόμαστε απειλές, δεν περνάει ούτε ο εκβιασμός ούτε η τρομοκρατία», σημείωσε. Έκανε παράλληλα λόγο για εμμονικές πολιτικές και πρακτικές με παροξυσμικές και εχθροπρακτικές προσεγγίζεις. Αυτές οι πρακτικές δεν μας αφορούν σημείωσε. «Κάνετε πολιτικό χουλιγκανισμό, εσκεμμένα ψεύδεσθαι» είπε ο κ. Μαρκόπουλος ενώ είπε στο τέλος ότι έχουν δικαίωμα να λάβουν νομικές ενέργειες.

Νωρίτερα η συνεδρίαση διεκόπη και μεταφέρθηκε στην Ολομέλεια



Νωρίτερα, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας θέλησε να παραστεί στη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής, ωστόσο, είχε εξαιρεθεί καθότι έχει αναλάβει την υπεράσπιση οικογενειών θυμάτων από το δυστύχημα των Τεμπών. Η παρουσία και οι παρεμβάσεις της δημιούργησαν ένταση εντός της αίθουσας ενώ χρειάστηκε η συνεδρίαση να διακοπεί και στο τέλος να μεταφερθεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι είχε ενημερώσει με επιστολή της τον πρόεδρο της Βουλής ενώ υποστήριξε, μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ότι δεν έχει εξαιρεθεί και δεν την αντικαθιστά η βουλευτής του κόμματος της, Ελένη Καραγεωργοπούλου αλλά την αναπληρώνει. Σε δήλωση της στο περιστύλιο της Βουλής, η κ. Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε τόσο κατά του προέδρου της Βουλής αλλά και του προεδρείου της Εξεταστικής Επιτροπής, απαιτώντας την εξαίρεση του Δημήτρη Μαρκόπουλου, της αντιπροέδρου αλλά και του γραμματέως.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα η Εξεταστική Επιτροπή ολοκληρώνει τις εργασίες της καθώς συνεδριάζει για τελευταία φορά με σκοπό να να συρραφούν σε ενιαίο κείμενο οι ξεχωριστές πορισματικές εκθέσεις που κατέθεσαν τα κόμματα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα. Ωστόσο, κάτι τέτοιο φαντάζει αδύνατο, καθώς η κοινοβουλευτική πλειοψηφία και η αντιπολίτευση έχουν καταλήξει σε διαφορετικά συμπεράσματα.

Μίλησε για συγκάλυψη ευθυνών

Σε σκληρή δήλωση εναντίον του προεδρείου της Βουλής αλλά και της εξεταστικής προχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας από το περιστύλιο της Βουλής. Η κ. Κωνσταντοπούλου, είπε ότι επιχείρησαν την εξαίρεση της από την Εξεταστική Επιτροπή, με πρόσχημα όπως είπε, ότι εκπροσωπεί οικογένειες συγγενών των θυμάτων.

Η πρόεδος της Πλεύσης Ελευθερίας, λίγο πριν ξεκινήσει εκ νέου η συνεδρίαση στην αίθουσα της Ολομέλειας, έκανε λόγο για συγκάλυψη ευθυνών.



Τσαβδαρίδης: Η αντιδημοκρατική συμπεριφορά έχει ονοματεπώνυμο

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης, μετά τη διακοπή της εξεταστικής σε δήλωση του στο περιστύλιο της Βουλής, κατήγγειλε την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας «για παρεμπόδιση των εργασιών» και παραβίαση του Κανονισμού της Βουλής.

«Επέδειξε αυταρχικότητα, αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά» ανέφερε ο βουλευτής και είπε πως «η αντιδημοκρατική συμπεριφορά, η τυμβωρυχία και ο ευτελισμός των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, έχει ονοματεπώνυμο: Ζωή Κωνσταντοπούλου».

Ολόκληρη η δήλωση του Λάζαρου Τσαβδαρίδη

Καταγγέλλουμε την κα Ζωή Κωνσταντοπούλου για την παρεμπόδιση των εργασιών της σημερινής συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών, κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής.

Επέδειξε αυταρχικότητα, αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. Εκτόξευσε απειλές εναντίον βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Η δε πρακτική της να λαμβάνει αυθαίρετα και παράνομα τον λόγο, επιχειρώντας να φιμώσει τους συναδέλφους βουλευτές, όταν έχει εξαιρεθεί από μέλος της, ξεπέρασε κάθε όριο.

Η αντιδημοκρατική συμπεριφορά, η τυμβωρυχία και ο ευτελισμός των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, έχει ονοματεπώνυμο: Ζωή Κωνσταντοπούλου. Τόσο καιρό με αποκορύφωση τη σημερινή της συμπεριφορά διεκδικούσε το μονοπώλιο του να είναι συγκλονισμένη, ενώ το μόνο που κάνει είναι να εκμεταλλεύεται απάνθρωπα μια ανείπωτη τραγωδία.

Η ακραία αυτή συμπεριφορά της δεν θα περάσει. Οι αλήθειες θα ακουστούν όσο και αν η Κα Κωνσταντοπούλου προσπαθεί με τυμβωρυχική διάθεση να καπηλευτεί τον πόνο των συγγενών των θυμάτων.

Τι προηγήθηκε



Νωρίτερα, άνω- κάτω είχε γίνει η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα Τέμπη, μετά την εισβολή της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας στην αίθουσα, πριν ξεκινήσει τις εργασίες της η Επιτροπή. Η κυρία Κωνσταντοπούλου μπήκε στην αίθουσα παρότι δεν είναι μέλος διότι είχε αποβληθεί καθώς υπερασπίζεται οικογένεια θύματος.

Αρχικά, λόγω της παρουσίας της δεν ήταν εφικτό να ξεκινήσει η συνεδρίαση και ο πρόεδρος της Επιτροπής απευθύνθηκε στον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα. Κρίθηκε ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου μπορούσε μεν να παραμείνει στην αίθουσα, αλλά όχι και να λάβει το λόγο. Ωστόσο, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας πήρε μόνη της το λόγο, έκανε γνωστό ότι έχει υποβάλει αίτημα εξαίρεσης του προέδρου της Επιτροπής και είπε ότι είχε κάνει γνωστό στον πρόεδρο της Βουλής την πρόθεσή της να είναι στην Επιτροπή.

Η συνεδρίαση εν μέσω φωνών, διακόπηκε περίπου στις 4.30 το απόγευμα, ενώ οι εργασίες μεταφέρθηκαν και συνεχίζονται πλέον  στην αίθουσα της Ολομέλειας με τον εισηγητή της ΝΔ Λάζαρο Τσαβδαρίδη να έχει το λόγο και την κυρία Κωνσταντοπούλου να φωνάζει. Απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο της Επιτροπής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου φώναξε: Σας έχω ζητήσει το λόγο κ. Μαρκόπουλε. Είστε όργανο συγκάλυψης και όχι πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι η ίδια από χθες μιλώντας στο OPEN είχε προαναγγείλει πρόταση μομφής στο προεδρείο.

Οι βουλευτές των κομμάτων  είχαν εκφράσει την δυσφορία τους στους διαδρόμους κάνοντας λόγο για κοινοβουλευτικό ακτιβισμό και σόου. Άλλοι σχολίαζαν ότι είναι απαράδεκτη η στάση της κ. Κωνσταντοπουλου και κωλυσιεργεί την διαδικασία.



Πάντως, όσα λέει η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας δεν μπορεί να ληφθούν υπόψη.

Για να υπάρχει αίτημα εξαίρεσης πρέπει να κατατεθεί από μέλος της Επιτροπής, είπε ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Δημ. Μαρκόπουλος.

Ο κ. Μαρκόπουλος, επικαλούμενος άρθρα του Κανονισμού της Βουλής, εξήγησε γιατί δεν μπορεί να γίνει πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Εξεταστικής. «Είστε αντικοινοβουλευτική, δεν είναι συμπεριφορά αυτή προέδρου κόμματος», λέει ο κ. Μαρκόπουλος.

Ο κ. Μαρκόπουλος έδωσε το λόγο στον εισηγητή της πλειοψηφίας Λ. Τσαβδαρίδη, ωστόσο η κα Κωνσταντοπούλου επέμενε να θέτει επανειλημμένα το αίτημά της, με τον κ. Μακρόπουλο να μιλά για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά που θυμίζει άλλες εποχές.

Μετά από 15 περίπου λεπτά αντεγκλήσεων, η επιτροπή διέκοψε τη συνεδρίασή της που διεξάγετο στην αίθουσα 223 της Βουλής, και όπως είπε ο κ. Μαρκόπουλος, θα συνεχιστεί στις 17:30 στην αίθουσα της ολομέλειας.

Από την πλευρά του ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης δήλωσε: «Καταγγέλλουμε την κα Ζωή Κωνσταντοπούλου για την παρεμπόδιση των εργασιών της σημερινής συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών, κατά παράβαση του Κανονισμού της Βουλής. Επέδειξε αυταρχικότητα, αντιδημοκρατική και αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά. Εκτόξευσε απειλές εναντίον βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας. Η δε πρακτική της να λαμβάνει αυθαίρετα και παράνομα τον λόγο, επιχειρώντας να φιμώσει τους συναδέλφους βουλευτές, όταν έχει εξαιρεθεί από μέλος της, ξεπέρασε κάθε όριο. Η αντιδημοκρατική συμπεριφορά, η τυμβωρυχία και ο ευτελισμός των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, έχει ονοματεπώνυμο: Ζωή Κωνσταντοπούλου. Τόσο καιρό με αποκορύφωση τη σημερινή της συμπεριφορά διεκδικούσε το μονοπώλιο του να είναι συγκλονισμένη, ενώ το μόνο που κάνει είναι να εκμεταλλεύεται απάνθρωπα μια ανείπωτη τραγωδία. Η ακραία αυτή συμπεριφορά της δεν θα περάσει. Οι αλήθειες θα ακουστούν όσο και αν η Κα Κωνσταντοπούλου προσπαθεί με τυμβωρυχική διάθεση να καπηλευτεί τον πόνο των συγγενών των θυμάτων».

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr