Home ΔΙΕΘΝΗ Πιθανός πόλεμος σε όλα τα μήκη και πλάτη! Απόφαση «σταθμός» στην Αυστραλία

Πιθανός πόλεμος σε όλα τα μήκη και πλάτη! Απόφαση «σταθμός» στην Αυστραλία

by _
0 comment 92 views
Πιθανός πόλεμος σε όλα τα μήκη και πλάτη! Απόφαση «σταθμός» στην Αυστραλία
Πιθανός πόλεμος σε όλα τα μήκη και πλάτη! Απόφαση «σταθμός» στην Αυστραλία

Πιθανός πόλεμος σε όλα τα μήκη και πλάτη! Απόφαση «σταθμός» στην Αυστραλία

Για πρώτη φορά μετά τον Β’ Παγκόσμιο…

Η Αυστραλία ανακοίνωσε την Τρίτη σχέδια να κατασκευάσει το μεγαλύτερο ναυτικό της από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ξοδεύοντας δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια για το αμυντικό έργο τα επόμενα 10 χρόνια, σε μια κίνηση που σύμφωνα με αναλυτές δείχνει αυξημένες εντάσεις με την Κίνα στον Ινδο-Ειρηνικό και διάθεση για μεγάλο πόλεμο!



Τουτέστιν: Σε όλον τον πλανήτη λαμβάνουν χώρα στρατιωτικές προετοιμασίες τεραστίων διαστάσεων και άπαξ και η παγκόσμια ειρήνη αποτύχει, ο πόλεμος θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα μήκη και πλάτη!

Συγκεκριμένα, το Βασιλικό Ναυτικό της Αυστραλίας θα αυξήσει τον αριθμό των μεγάλων πολεμικών πλοίων επιφανείας του σε 26 συνολικά, σύμφωνα με κυβερνητική δήλωση. Το σχέδιο για την ενίσχυση του στόλου περιλαμβάνει 20 αντιτορπιλικά και φρεγάτες και έξι Μεγάλα Σκάφη Επιφανείας (LOSV)

Ειδικότερα, η Αυστραλία θα λάβει έξι φρεγάτες κλάσης Hunter, 11 φρεγάτες γενικής χρήσης, τρία αντιτορπιλικά εναέριου πολέμου και έξι υπερσύγχρονα πολεμικά πλοία επιφανείας που δεν χρειάζονται πλήρωμα.

Μέρος του στόλου, αν όχι όλος, θα είναι οπλισμένο με πυραύλους Tomahawk ικανούς να χτυπήσουν μεγάλου βεληνεκούς στόχους βαθιά μέσα στο εχθρικό έδαφος!

Μερικά από τα πλοία θα κατασκευαστούν στην Αδελαΐδα, αλλά άλλα θα προέρχονται από αμερικανικά σχέδια και ένα ακόμη σχέδιο από την Ισπανία, την Γερμανία, την Νότια Κορέα ή την Ιαπωνία.



Οι ειδικοί λένε ότι συνολικά, η Αυστραλία είναι έτοιμη να αναπτύξει σημαντική ναυτική ικανότητα. Οι επικριτές τονίζουν πως τα εξαιρετικά υψηλά κόστη θα αποτελέσουν ακόμα ένα πλήγμα στην ήδη προβληματική οικονομία της Αυστραλίας, η οποία ακολουθεί Ευρώπη και Αμερική στον κατήφορο!

 

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-AAP

ΠΗΓΗ >> https://www.el.gr/war/pithanos-polemos-se-ola-ta-miki-kai-plat/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr