Home ΚΟΣΜΟΣ Αυτοί είναι οι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι που ζουν στη χώρα σύμφωνα με την λίστα Forbes: Οι 6+1 πλουσιότεροι επιχειρηματίες

Αυτοί είναι οι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι που ζουν στη χώρα σύμφωνα με την λίστα Forbes: Οι 6+1 πλουσιότεροι επιχειρηματίες

by _
0 comment 126 views
Αυτοί είναι οι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι που ζουν στη χώρα σύμφωνα με την λίστα Forbes: Οι 6+1 πλουσιότεροι επιχειρηματίες
Αυτοί είναι οι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι που ζουν στη χώρα σύμφωνα με την λίστα Forbes: Οι 6+1 πλουσιότεροι επιχειρηματίες

Αυτοί είναι οι Έλληνες δισεκατομμυριούχοι που ζουν στη χώρα σύμφωνα με την λίστα Forbes: Οι 6+1 πλουσιότεροι επιχειρηματίες

Τεράστια τα ποσά που διαχειρίζονται


Οι δισεκατομμυριούχοι αποτελούν μια ξεχωριστή κατηγορία πλούτου και η Ελλάδα δεν αποτελεί εξαίρεση καθώς εντός της χώρας έχει επιχειρηματίες που φέρουν και αυτόν τον βαρύτιμο τίτλο δίπλα στο όνομά τους.

Η γνωστή λίστα Forbes αναφέρει ποιοι από αυτούς του βαθύπλουτους ζουν στην Ελλάδα.



Η Ελλάδα απαριθμεί 6 δισεκατομμυριούχους στη λίστα του Forbes: τη Μαρία Αγγελικούση, τον Τέλη Μυστακίδη, τον Φίλιππο Νιάρχο, τον Βαρδή Βαρδινογιάννη, τη Μαριάνα Λάτση και τον Σπύρο Λάτση, ενώ στη λίστα περιλαμβάνεται και ο Ιβάν Σαββίδης.

Αναλυτικότερα:

1) Μαρία Αγγελικούση:  Επικεφαλής και γόνος της γνωστής οικογενείας, κληρονόμος πλέον της Angelicoussis Shipping Group, μιας από τις μεγαλύτερες ναυτιλιακές εταιρείες του κόσμου.

2) Στη δεύτερη θέση μεταξύ των Ελλήνων ακολουθεί ο Αριστοτέλης (Τέλης) Μυστακίδης, με πλήθος επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε εταιρείας μετάλλων και εφοπλιστικές.

3) Στην τρίτη ελληνική εκπροσώπηση είναι ο Φίλιππος Νιάρχος (γιος του Σταύρου Νιάρχου – μεγάλου ανταγωνιστή του Α.Ωνάση).



4) Τέταρτος στη λίστα με τους πλουσιότερους Έλληνες έρχεται ο Βαρδής Βαρδινογιάννης συνιδρυτής και «πατριάρχης» της δυναστείας.

5) Η πέμπτη ελληνική συμμετοχή είναι αυτή της Μαριάννας Λάτσης  και ο Σπύρος Λάτσης γόνοι της γνωστής οικογένειάς του Ιωάννη Λάτση

6) Στην έκτη θέση μεταξύ των Ελλήνων βρίσκεται ο Ι.Σαββίδης, ομογενής από την Ρωσία που οι σωστές επιχειρηματικές κινήσεις του, και ειδικότερα η πώληση της ΣΕΚΑΠ σε ιαπωνικό όμιλο που τον μετέτρεψαν από εκατομμυριούχο σε δισεκατομμυριούχο.

Στην λίστα θα μπορούσε να μπει και ο  Φιλάρετος Καλτσίδης (το +1) ή αλλιώς Filaret Galchev ή μεγιστάνας του τσιμέντου που ζούσε και στην Ελλάδα αλλά οι δυτικές κυρώσεις ουσιαστικά τον είχαν οδηγήσει εκτός της χώρας, παραμένοντας πάντως δισεκατομμυριούχος.

Το 2014  είχε περιουσία περίπου 6 δισ. δολάρια και αναφορές λένε ότι μειώθηκε αλλά παραμένει με πολλά μηδενικά πίσω από τον αριθμό.



Ο παρακάτω πίνακας παρουσιάζει τον αριθμό των δισεκατομμυριούχων (σε δολάρια) ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, βασιζόμενος στην πιο πρόσφατη λίστα του Forbes.

Ο τρόπος με τον οποίο κατατάσσονται οι χώρες, είναι βάσει του πόσοι δισεκατομμυριούχοι θα υπήρχαν εάν η κάθε χώρα από τη λίστα είχε πληθυσμό 1 εκατομμύριο ανθρώπους. Στην συνολική λίστα υπάρχουν 551 δισεκατομμυριούχοι.

Το Μονακό ξεχωρίζει ως η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό, με 106% αναλογία δισεκατομμυριούχων ανά εκατομμύριο κατοίκους. Ωστόσο, λόγω του μικρού πληθυσμού του (37,800 κάτοικοι), υπάρχουν πραγματικά μόνο 4 δισεκατομμυριούχοι που διαμένουν εκεί – ένα εντυπωσιακός αριθμός για έναν τόσο μικρό πληθυσμό.

Η Γερμανία καταλαμβάνει την πρώτη θέση ως η χώρα με τον υψηλότερο αριθμό δισεκατομμυριούχων (120) σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η Κύπρος ξεχωρίζει για τον υψηλό αριθμό δισεκατομμυριούχων (συνολικά 5) σε σχέση με τον σχετικά μικρό πληθυσμό της.

Η Ουγγαρία, παρά τον μεγάλο της πληθυσμό δεν έχει κανέναν δισεκατομμυριούχο ως μόνιμο κάτοικο.



Το Λουξεμβούργο, μια από τις πλουσιότερες ευρωπαϊκές χώρες, επίσης δεν έχει κανέναν δισεκατομμυριούχο στην παρούσα λίστα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr