Home ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ η Γαλλία!!!: Νέα κυβέρνηση: Ο Ατάλ διόρισε τον πρώην σύντροφό του υπουργό Εξωτερικών – Δηλαδή, ΓΚΕΪ ΕΠΙ ΓΚΕΪ..!!!

ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ η Γαλλία!!!: Νέα κυβέρνηση: Ο Ατάλ διόρισε τον πρώην σύντροφό του υπουργό Εξωτερικών – Δηλαδή, ΓΚΕΪ ΕΠΙ ΓΚΕΪ..!!!

by _
0 comment 113 views
ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ η Γαλλία: Νέα κυβέρνηση – Ο Ατάλ διόρισε τον πρώην σύντροφό του υπουργό Εξωτερικών – Δηλαδή, ΓΚΕΪ ΕΠΙ ΓΚΕΪ..!!!
ΚΑΤΑΝΤΑΕΙ η Γαλλία: Νέα κυβέρνηση – Ο Ατάλ διόρισε τον πρώην σύντροφό του υπουργό Εξωτερικών – Δηλαδή, ΓΚΕΪ ΕΠΙ ΓΚΕΪ..!!!

ΚΑΤΗΝΤΗΣΕ η Γαλλία!!!: Νέα κυβέρνηση: Ο Ατάλ διόρισε τον πρώην σύντροφό του υπουργό Εξωτερικών – Δηλαδή, ΓΚΕΪ ΕΠΙ ΓΚΕΪ..!!!


Γαλλία: Νέα κυβέρνηση – Ο Ατάλ διόρισε τον πρώην σύντροφό του υπουργό Εξωτερικών

Ο Στεφάν Σεζουρνέ (δεξιά) ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Γκαμπριέλ Ατάλ

Ο επικεφαλής του κόμματος του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, Στεφάν Σεζουρνέ, διορίστηκε σήμερα υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Γκαμπριέλ Ατάλ, που ανέλαβε καθήκοντα πριν από δύο ημέρες.

Ο πολύ στενός συνεργάτης του Εμανουέλ Μακρόν, του οποίου ήταν σύμβουλος, όπως και ευρωβουλευτής, θα αντικαταστήσει την Κατρίν Κολονά, η οποία, όπως σχολιάζουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης, θεωρούταν μάλλον άχρωμη για αυτό το αξίωμα. Πρακτικά ο Μακρόν επιβραβεύει ένα πιστό του συνεργάτη που ήταν χρόνια μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, χτίζοντας όμως συμμαχίες στους διαδρόμους των Βρυξελλών και του Στρασβούργου.



Ο Σεζουρνέ και ο Ατάλ είχαν συνάψει αστική ένωση, αν και, όπως αναφέρει το Politico, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν πλέον χωρίσει.Πιο συγκεκριμένα, με τον πρωθυπουργό Ατάλ είχαν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης το 2017. Το Politico αναφέρει ότι Ατάλ και Σεζουρνέ δεν είναι πια μαζί (σύμφωνα με πληροφορίες, χώρισαν πέρυσι), αν και ο Σεζουρνέ επιλέγει να κρατά την ιδιωτική ζωή του στο παρασκήνιο όσο περισσότερο μπορεί. Όταν είχε ερωτηθεί από τη Liberation για ένα πορτρέτο που ετοίμαζε η εφημερίδα, είχε αρνηθεί να απαντήσει.Η μεγαλύτερη έκπληξη στον ανασχηματισμό προέρχεται από μια μορφή της παρισινής Δεξιάς, τη συντηρητική πολιτικό Ρασιντά Ντατί, πρώην υπουργό Δικαιοσύνης επί προεδρίας Νικολά Σαρκοζί και στενή σύμμαχο του πρώην προέδρου, η οποία διορίστηκε υπουργός Πολιτισμού.Παραμένουν στην κυβέρνηση ο Μπρουνό Λεμέρ στο υπουργείο Οικονομικών, ο Ζεράρ Νταρμανέν στο υπουργείο Εσωτερικών, ο Ερίκ Ντιπόν-Μορετί στο υπουργείο Δικαιοσύνης και ο Σεμπαστιάν Λεκορνί στο υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων.

sejourne

Ποιος είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών

Μόλις 38 ετών ο Στεφάν Σεζουρνέ έγινε ο νεότερος υπουργός Εξωτερικών της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας. Όπως σχολιάζει το AFP, θεωρείται «άνθρωπος των σκιών» αλλά προσωπικότητα με μεγάλη επιρροή, ενώ του πιστώνουν πολιτικό αισθητήριο και μεγάλη ικανότητα προσαρμογής.

«Εκτιμώ την τιμή που μου έγινε. Είναι τεράστια. Θα είμαι πρόθυμος να μεταφέρω τη μοναδική φωνή της χώρας μας σε όλο τον κόσμο», σχολίασε στον λογαριασμό του X.

Μιλά πολλές γλώσσες, μεταξύ των οποίων και ισπανικά, και έχει περάσει μέρος από τα νεανικά του χρόνια στην Αργεντινή. Στο παρελθόν υπήρξε για ένα διάστημα μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος πριν περάσει στον κύκλο του Μακρόν ήδη από την περίοδο της θητείας του στην κυβέρνηση.



Ο Σεζουρνέ ήταν ακόμη πολιτικός σύμβουλος του Εμανουέλ Μακρόν ακόμη και πριν από την εκλογή του το 2017.

Όπως έγινε γνωστό, ο ευρωβουλευτής σήμερα Σεζουρνέ θα παραμείνει επικεφαλής του προεδρικού κόμματος της Αναγέννησης με έμφαση στην αναδιοργάνωση ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Οι φάκελοι του νέου υπουργού

Σε μια εποχή με ανοιχτά μέτωπα στη Μέση Ανατολή, την Ασία, την Ευρώπη και την Αφρική, ο πρόεδρος Μακρόν εμπιστεύτηκε αυτό το ιδιαίτερα εκτεθειμένο ηγετικό πόστο σε έναν από τους πρώην συνεργάτες του από την εποχή του στο υπουργείο Οικονομίας.

Θεωρείται ότι γενικά θα συνεχίσει την πολιτική της προκατόχου του και στο ζήτημα του πολέμου στην Ουκρανία, με σταθερή υποστήριξη προς το Κίεβο, αλλά και στη Μέση Ανατολή για να μην εξαπλωθεί η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.



Η ενασχόληση με την Ευρώπη αναμένεται να είναι εντονότερη από αυτή της προκατόχου του. Εξάλλου επέμεινε να έχει τον τίτλο του υπουργού Ευρώπης και Εξωτερικών επειδή «η διαμόρφωση της Ευρώπης ως δύναμης θα είναι μία από τις προτεραιότητές του», δήλωσε σύμβουλος του νέου υπουργού.

Δύσκολος φάκελος είναι και το Ιράν με το πυρηνικό του πρόγραμμα. Εκεί οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες, με το Παρίσι να εργάζεται παρασκηνιακά για να εξασφαλίσει την απελευθέρωση τεσσάρων Γάλλων πολιτών που θεωρούνται «κρατικοί όμηροι».

Είμαστε όμως και σε εκλογική χρονιά σε μείζονες χώρες του πλανήτη: από την Ταϊβάν στη Ρωσία και από την ΕΕ στις ΗΠΑ, τα αποτελέσματα θα έχουν επιπτώσεις πολύ περά από τα σύνορα των χωρών.

Τέλος για την Αφρική, ο Σεζουρνέ θα πρέπει να εργαστεί για την ανάπτυξη μιας νέας γαλλικής διπλωματίας, μετά την αναγκαστική αποχώρηση των γαλλικών στρατευμάτων από το Σαχέλ, όπου πολεμούσαν τον ριζοσπαστικό ισλαμισμό.

Η «άχρωμη» Κολονά

«Δεν έχει κανένα πολιτικό βάρος. Τα ταξίδια της δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα, οι ομιλίες της δεν ακούγονται», δήλωνε για την Κατρίν Κολονά υψηλόβαθμο στέλεχος του… υπουργείου της στην εφημερίδα Le Canard enchaîné.

Οι υπερασπιστές της πάλι έριχναν ευθύνες στον υπερκινητικό Μακρόν που δεν επιθυμεί, όπως λένε, μια υπουργό που θα μπορούσε να τον επισκιάσει. «Η Κολονά κάνει τη δουλειά κάνοντας ό,τι μπορεί για να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας», εξηγούσε στο AFP διπλωμάτης.

ΠΗΓΗ >>

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr