Home Greek News Γεραπετρίτης το ’20: «Αν μπει τουρκικό ερευνητικό σκάφος στην ελληνική υφαλοκρηπίδα θα χτυπήσουμε» – Τώρα όμως τους ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ κανονικά τους Τούρκους!!!

Γεραπετρίτης το ’20: «Αν μπει τουρκικό ερευνητικό σκάφος στην ελληνική υφαλοκρηπίδα θα χτυπήσουμε» – Τώρα όμως τους ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ κανονικά τους Τούρκους!!!

by _
0 comment 181 views

Γεραπετρίτης το 2020: «Αν μπει τουρκικό ερευνητικό σκάφος στην ελληνική υφαλοκρηπίδα θα χτυπήσουμε» – Τώρα όμως τους ΠΡΟΣΚΥΝΑΕΙ κανονικά τους Τούρκους ο….ΥΠΕΡυπουργός του Μητσοτάκη!!!


-του Ιωάννη Κουντούρη | 09 Δεκ. 2023 | 22:55 | Λος Άντζελες 


Με αφορμή το χθεσινό μας άρθρο με τίτλο ΚΙ ΟΜΩΣ, υπόκλιση στον «σουλτάνο» είχε κάνει ο Γεραπετρίτης & στο Ελευθέριος Βενιζέλος!!!σας παρουσιάζουμε το εξής άρθρο με τίτλο Γιώργος Γεραπετρίτης: «Αν μπει τουρκικό ερευνητικό σκάφος στην ελληνική υφαλοκρηπίδα θα χτυπήσουμε» το είχαμε βγάλει το 2020, αλλά είναι..ΕΠΙΚΑΙΡΟ…ΟΣΟ ΠΟΤΕ για ευνόητους λόγους!!!

Άλλο τα λόγια (του…ΑΕΡΟΣ) και…ΑΛΛΟ το να αποδείξεις ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ότι είσαι πατριώτης, Δυστυχώς όμως για τον Γεραπετρίτη, έμεινε ΜΟΝΟ….ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ!!!..

Δείτε πρώτα τα βιντεάκια μας για μια σύνοψη…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by John Kountouris (@johnkountouris)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by John Kountouris (@johnkountouris)


Γιώργος Γεραπετρίτης: «Αν μπει τουρκικό ερευνητικό σκάφος στην ελληνική υφαλοκρηπίδα θα χτυπήσουμε»


«Καμία σοβαρή χώρα δεν έχει αναγνωρίσει την παράνομη τουρκολιβυκή συμφωνία (…) αν η Τουρκία βγει με ερευνητικό σκάφος στην περιοχή που έχει οριοθετήσει, τότε θα δουν όλοι τι σημαίνει αντίδραση της διεθνούς νομιμότητας» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης δίνοντας έτσι το κυβερνητικό «στίγμα» (τουλάχιστον λεκτικά) για το πως προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση σε περίπτωση που τουρκικό ερευνητικό πλοίο εισέλθει για έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

«Η Ελλάδα σε καμία περίπτωση δε θα δεχθεί τετελεσμένα» επισήμανε εξάλλου.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Διάσκεψης του Βερολίνου ο Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε ότι στις τεχνικές επιτροπές που θα συσταθούν υπό την αιγίδα του ΟΗΕ το επόμενο διάστημα θα συμμετέχουν και χώρες που δεν έλαβαν μέρος.

«Η Τουρκία μπορεί να παρίσταται στις διαδικασίες για το αποτέλεσμα αλλά δεν θα παραγάγει το αποτέλεσμα» διευκρίνισε ο υπουργός.

Ο κ. Γεραπετρίτης τόνισε ότι η Ελλάδα έχει λόγο στο λιβυκό ζήτημα, τόσο απευθείας στα όργανα της ΕΕ, όσο, εμμέσως και στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μέσω της συμμάχου Γαλλίας, μόνιμο μέλος του ΣΑ, που έχει συμφέροντα στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Υπάρχει έλλειμμα ηγεσίας της ΕΕ, υπάρχει σχετικός διαγκωνισμός και η Γαλλία διεκδικεί ζωτικό ρόλο» διευκρίνισε. 

«Ο Χαφτάρ δήλωσε ότι δεν αναγνωρίζει κάποια ενεργεία της Τουρκίας στη Λιβύη. Εκόντες άκοντες θα δεχθούν την ελληνική θέση, θα είναι προϋπόθεση για οποιαδήποτε επίλυση. Η ΕΕ θα πάρει σειρά από αποφάσεις για το λιβυκό σε όλα τα επίπεδα, υπάρχει και δυνατότητα αντίλεξης της Ελλάδας» εξήγησε ο υπουργός.   

Καμία σοβαρή χώρα δεν έχει αναγνωρίσει την παράνομη τουρκολιβυκή συμφωνία… Αν η Τουρκία, βγει με ερευνητικό σκάφος στην περιοχή που έχει οριοθετήσει θα δείτε τι σημαίνει αντίδραση της διεθνούς νομιμότητας.» 

Σημείωσε δε ότι «θα υπάρξει κλιμακωτή αντίδραση του Πολεμικού Ναυτικού με βάση τους κανόνες της διεθνούς νομιμότητας. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί έχει πει ο Πρωθυπουργός. Τα ζητήματα κυριαρχίας δεν επιτρέπουν καμιά εθνική παραχώρηση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/839589_giorgos-gerapetritis-mpei-toyrkiko-ereynitiko-stin-elliniki


Τουρκία, επίσκεψη Ερντογάν, υπόκλιση, ΝΔ, Νέα Δημοκρατία, Ερντογάν, Κυριάκος Μητσοτάκης 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr