Home Greek News Στην Αλεξανδρούπολη την Κυριακή ο Κώστας Καραμανλής

Στην Αλεξανδρούπολη την Κυριακή ο Κώστας Καραμανλής

by _
0 comment 102 views
Στην Αλεξανδρούπολη την Κυριακή ο Κώστας Καραμανλής
Στην Αλεξανδρούπολη την Κυριακή ο Κώστας Καραμανλής

Στην Αλεξανδρούπολη την Κυριακή ο Κώστας Καραμανλής

Για την παρουσίαση του βιβλίου του Μανόλη Κοττάκη “Οι Απόρρητοι Φάκελοι του Καραμανλή”, στην Αλεξανδρούπολη, ο πρώην Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.


Για την παρουσίαση του βιβλίου του Μανόλη Κοττάκη “Οι Απόρρητοι Φάκελοι του Καραμανλή”, θα βρεθεί την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023 στην Αλεξανδρούπολη, ο πρώην Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

Η παρουσίαση του πολύ ενδιαφέροντος βιβλίου, γίνεται στην Αλεξανδρούπολη, μιας και σηματοδοτεί ένα σημαντικό γεγονός που τελικά καθόρισε και την πολιτική πορεία της Κυβέρνησης Καραμανλή, αυτό του Αγωγού Πετρελαίου Μπουργάζ – Αλεξανδρούπολη, που όμως ποτέ δεν υλοποιήθηκε για τους γνωστούς και άγνωστους λόγους.Η Λέσχη Αλεξανδρουπολιτών και οι Εκδόσεις Λιβάνη έχουν αναλάβει την οργάνωση της παρουσίασης του βιβλίου του Διευθυντή της εφημερίδας «Εστία» Μανώλη Κοττάκη «οι Απόρρητοι Φάκελοι Καραμανλή».

Την παρουσίαση του βιβλίου θα κάνουν εκτός του συγγραφέα Μανώλη Κοττάκη, ο Εβρίτης δημοσιογράφος Νίκος Μανδάνης που διετέλεσε συνεργάτης στο Μέγαρο Μαξίμου του Κώστα Καραμανλή και ο Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων Κωνσταντίνος Φίλης, ενώ θα παραστεί και ο εκδότης του βιβλίου Ηλίας Λιβάνης. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Ramada Plaza (πρώην Thraki Pallace) την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου στις 11 π.μ.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι Δρ. Μαρίνα Σκορδέλη, Σύμβουλος του πρ. Πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, Μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Wilfried Martens Centre for European Studies. Ευριπίδης Στυλιανίδης, Βουλευτής Ροδόπης, πρώην Υπουργός, Αναπληρωτής Καθηγητής Νομικής Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Γεώργιος Κ. Φίλης Ph.D. – Kαθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικής Ledra College Λευκωσίας, Διδάσκων Γεωπολιτική στις Παραγωγικές Σχολές Ενόπλων Δυνάμεων. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο νέος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χριστόδουλος Τοψίδης.

Στο βιβλίο περιγράφονται συνταρακτικά γεγονότα για την περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή και συγκλονιστικές αποκαλύψεις κάποιες από τις οποίες αναφέρουμε παρακάτω… Κάποια γεγονότα εκείνης της εποχής ταλάνισαν την Ελλάδα και την Κυβέρνηση του τότε Πρωθυπουργού που ακολούθησε μια ανεξάρτητη πολιτική στα βασικά και πάγια Εθνικά μας Θέματα που η επίλυσή τους ταλαιπωρεί ακόμα την ελληνική Πολιτεία, ενώ ταλαιπώρησαν επί μακρόν και συνεχίζουν να ταλαιπωρούν ακόμα και σήμερα στελέχη δημοσίων και ευαίσθητων υπηρεσιών που στάθηκαν έντιμα και αταλάντευτα δίπλα στις σωστές επιλογές του τότε Πρωθυπουργού…Πολλές αποκαλύψεις στο νέο βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη

«Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή»

Άξιζε η Ελλάδα να περάσει την εφιαλτική περίοδο αποσταθεροποίησης, με τις περίεργες φωτιές του 2007, την υπόθεση του Βατοπεδίου που κατέπεσε στη Δικαιοσύνη, τα δραματικά επεισόδια του Δεκεμβρίου του 2008, τις υποκλοπές των επικοινωνιών της κυβέρνησης Καραμανλή και άλλα πολλά; Ποιο το παρασκήνιο του φερόμενου σχεδίου δολοφονίας του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή (υπόθεση “Πυθία”), αλλά και της υποκινούμενης κρίσης στα Ελληνοτουρκικά (απόπειρα τουρκικής απόβασης στη νήσο Ρω) για να φτάσουμε μέχρι εδώ;

Το γεγονός ότι η πτώση της κυβέρνησης Καραμανλή με την συνεργασία ξένων πρακτόρων και παρακράτους, σηματοδότησε την έναρξη της γενοκτονίας των Ελλήνων, αρκεί για να διερευνηθεί αυτή η σκοτεινή περίοδος ενδελεχώς. Η πτώση του Καραμανλή, ο οποίος είχε καταφέρει να αντιστρέψει το ρυθμό μείωσης του πληθυσμού της Ελλάδας, με τις γεννήσεις να ξεπερνούν τους θανάτους για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, και ο αφανισμός του πληθυσμού που παρατηρείται μέχρι σήμερα μετά την πτώση του, συνιστούν ένα μείζον εθνικό έγκλημα. Ποιοι το οργάνωσαν; Ποιοι βοήθησαν; Ποιοι συνεχίζουν αυτό το έγκλημα ακόμα και σήμερα;

Είναι μερικά από τα ερωτήματα που επιχειρεί να φωτίσει ο Διευθυντής της «Εστίας» και αρθρογράφος της «Δημοκρατίας» Μανώλης Κοττάκης, μέσα από το νέο του βιβλίο «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη. Μέσα από πλήθος ντοκουµέντων και νοµικών κειµένων, αποκαλύπτει τους πραγματικούς πρωταγωνιστές, αλλά και κάθε µορφής επιδιώξεις στη διάρκεια της διακυβέρνησης του Κώστα Καραµανλή, ξετυλίγοντας για πρώτη φορά το αόρατο νήµα που συνδέει τα παραπάνω γεγονότα, και πολλά ακόμα, όπως η διπλωµατία των αγωγών, το φυσικό αέριο και το βέτο στο Βουκουρέστι.Γιατί ο Κώστας Καραμανλής αποφάσισε να σπάσει τη σιωπή του - ΤΑ ΝΕΑ

Πάνω από δώδεκα χρόνια μετά την παραίτησή του από την πρωθυπουργία και από την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας, ο πρώην Πρωθυπουργός, σε ηλικία 65 ετών, «είναι σήμερα παρών», υπογραμμίζει ο συγγραφέας. «Αλώβητος εντέλει και στη διάθεση της Ιστορίας. Τραυματίστηκε βαριά στην πρώτη φάση της επίθεσης που εξαπέλυσαν εναντίον του συγκεκριμένες δυνάμεις, αμφισβητήθηκε το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησής του και του ιδίου, στοχοποιήθηκαν στενοί του συνεργάτες και οικείοι του, απειλήθηκε με φυλακή από τον πολιτικό του αντίπαλο, αλλά τελικά έμεινε όρθιος. Είναι ίσως ο μόνος δυτικός ηγέτης εναντίον του οποίου ισχυρές δυνάμεις της Δύσης εξαπέλυσαν τέτοιας έκτασης επίθεση με στόχο την πολιτική και – κατά τους χαρακτηρισμούς κάποιων- και φυσική του εξόντωση. Επίθεση που συνεχίστηκε δριμεία ακόμα και μετά την αποχώρησή του από την εξουσία. Τέτοιο μένος» σημειώνει ο Μανώλης Κοττάκης.

Οι «Απόρρητοι Φάκελοι Καραµανλή» επιχειρούν µία δεύτερη ανάγνωση στους καθοριστικούς σταθµούς της διακυβέρνησης 2004-2009, αποτυπώνοντας συγκλίνουσες και αποκλίνουσες στρατηγικές, στάσεις και αντιστάσεις εγχώριων και µη πολιτικών δυνάµεων, στόχους και προοπτικές για την Ελλάδα και την Ευρώπη, τοποθετώντας στο επίκεντρο της ανάγνωσης τον νέο ενεργειακό χάρτη και την αναδιανοµή των φυσικών πόρων στην ευρωρωσική ζώνη και την ανατολική Μεσόγειο.

Άγνωστα στοιχεία, µαρτυρικές καταθέσεις και διπλωµατικά κείµενα έρχονται για πρώτη φορά στο φως, συνθέτοντας το ψηφιδωτό της σημαντικής εκείνης περιόδου που «σφράγισε» την ελληνική πολιτική στις αρχές του 21ου αιώνα. Πρόσωπα, δυνάµεις, θεσµικά και µη κέντρα αναδύονται µέσα από µια συγκλονιστική αφήγηση, η οποία φωτίζει τις αθέατες πτυχές της κυβερνητικής περιόδου του Κώστα Καραµανλή, αποκαλύπτοντας τις αιτιώδεις σχέσεις και τα ισχυρά κίνητρα για την επιταχυνόµενη αποδροµή της.

Ο Καραμανλής, αναφέρει ο συγγραφέας, ανήκει στο «κλαμπ» των 35 πρώτων ηγετών του κόσμου τις επικοινωνίες των οποίων έθεσε στο στόχαστρό της η πανίσχυρη NSA, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών. Επί των ημερών του, όπως αποκάλυψε ο Έντουαρντ Σνόουντεν, η Ελλάδα συγκαταλέγεται παγκοσμίως στις πρώτες θέσεις ανάμεσα στις χώρες «στις οποίες γίνονταν οι περισσότερες υποκλοπές από την NSA». Η κυβέρνηση Καραμανλή, τονίζει ο Μανώλης Κοττάκης, «αποτέλεσε από πολύ νωρίς επανειλημμένως στόχο πολιτικής ανατροπής από ενέργειες δυτικών διπλωματών. Οργανωμένες ή σε απόκλιση από τον κεντρικό σχεδιασμό, το διερευνούμε».

Με αυτά τα δεδομένα, έχει συζητήσει κατ’ επανάληψη με τον πρώην Πρωθυπουργό για όλα όσα συνέβησαν την περίοδο της διακυβέρνησης της χώρας από αυτόν. Για τις σχέσεις του με τις ΗΠΑ, για την πολιτική του απέναντι στη Ρωσία, για τη στόχευση της ενεργειακής του πολιτικής, για την αποσταθεροποίηση της πολιτικής του, ακόμα και για το φερόμενο σχέδιο δολοφονίας του. Ο Κώστας Καραμανλής, παρά όσα συνέβησαν, δεν πιστεύει ότι υπήρξε σχέδιο φυσικής του εξόντωσης. Όπως όμως επισημαίνει, «μετά την πολιτική των αγωγών άρχισαν να συμβαίνουν διάφορα περίεργα πράγματα, όπως απαγωγές επιχειρηματιών, οι φωτιές του 2007 και ο Δεκέμβριος του 2008, κατά τη διάρκεια του οποίου έγιναν επεισόδια ασύμμετρα σε σχέση με το αναμφισβήτητα θλιβερό γεγονός. Δεν ξέρω αν πίσω από αυτά κρύβονταν Κοσοβάροι, Τούρκοι, Αλβανοί, Σκοπιανοί, όποιοι άλλοι. Αλλά οι ΗΠΑ είναι δύναμη με παγκόσμια ματιά».«Εγώ κοιτούσα το εθνικό συμφέρον. Δεν ήταν οικονομικό το θέμα»

Στις πολλές συζητήσεις που είχαν, ο πρώην Πρωθυπουργός ξεκαθάρισε στον Μανώλη Κοττάκη: «Εγώ κοιτούσα το εθνικό συμφέρον. Δεν ήταν οικονομικό το θέμα. Την ανισότητα γεωπολιτικού βάρους, όπως τουλάχιστον την προσλαμβάνουν πολλοί στα δυτικά κέντρα αποφάσεων, κάθε σοβαρός Έλληνας ηγέτης πρέπει να σκέφτεται πώς θα την αντιμετωπίσει. Οι αγωγοί ήταν εθνική πολιτική γιατί παρέκαμπταν την Τουρκία και έλεγχαν τη ροή του φυσικού αερίου προς Αλβανία – Σκόπια. Δεν ήταν αντιαμερικανική πολιτική. Ο τρόπος που συμπεριφέρθηκαν ορισμένοι κορυφαίοι Αμερικανοί διπλωμάτες ήταν τουλάχιστον περίεργος».

Τον καιρό που εφάρμοζε αυτή την πολιτική, υπενθυμίζει ο Κώστας Καραμανλής, «δεν υπήρχε αμερικανικό ενδιαφέρον για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Αλλά ήταν η κυβέρνησή μου που δρομολόγησε πριν από τους ρωσικούς αγωγούς τον ανταγωνιστικό αγωγό ITGI, που είχε ένθερμη δυτική – και κυρίως αμερικανική- στήριξη. Εγκαινιάσαμε με τον Ερντογάν, παρουσία του Αμερικανού υπουργού Ενέργειας Σάμιουελ Μπόντμαν, την κατασκευή του ελληνοτουρκικού κομματιού του, το 2005, και μετά τη λειτουργία του, δύο χρόνια αργότερα. Εμείς συμφωνήσαμε με τη Βουλγαρία το 2009 και την κατασκευή του Διασυνδετήριου Αγωγού Ελλάδας – Βουλγαρίας, που είχε επίσης δυτική και κυρίως αμερικανική στήριξη. Ακριβώς γιατί η στόχευση δεν ήταν αντιαμερικανική ή αντιρωσική αλλά ήταν η ενίσχυση του γεωπολιτικού ρόλου της χώρας, αξιοποιώντας και ενισχύοντας τη θέση της με όλους τους δυνατούς τρόπους και έναντι όλων. Οι ΗΠΑ όμως ήθελαν το μονοπώλιο χωρίς να προσφέρουν ανταλλάγματα, ούτε για την ενίσχυση της γεωπολιτικής μας θέσης ούτε για την ασφάλειά μας» αποκαλύπτει ο πρώην Πρωθυπουργός.

Το σχέδιο υποκλοπών κατά της κυβέρνησης Καραμανλή δεν ήταν ένα μεμονωμένο διπλωματικό επεισόδιο, διαπιστώνει ο συγγραφέας κατόπιν της ενδελεχούς έρευνάς του. Αντιθέτως, σημειώνει, ήταν η αρχή μιας επικίνδυνης κλιμάκωσης που θα οδηγούσε στο μέλλον στην αποκάλυψη του φερόμενου σχεδίου δολοφονίας του Κώστα Καραμανλή πάλι μέσα από τις υποκλοπές τηλεφωνικών επικοινωνιών, οι οποίες -όπως απεδείχθη- δεν σταμάτησαν ποτέ. Αυτή τη φορά οι υποκλοπές που έγιναν επί ελληνικού εδάφους ήταν ρωσικές! Τις έκαναν ρωσικές μυστικές υπηρεσίες για να προστατεύσουν τις επικοινωνίες του Προέδρου Πούτιν από αμερικανικές. Με βάση όμως τις διαρροές που έγιναν στην ελληνική κυβέρνηση, στόχος της παρακολούθησης δυτικών δυνάμεων ήταν και πάλι ο Κώστας Καραμανλής, όχι ο Ρώσος Πρόεδρος.

Οι 4+1 ημερομηνίες που κόστισαν στον πρώην Πρωθυπουργό τον αποκλεισμό του από τον Λευκό ΟίκοΗ κλιμάκωση άρχισε όταν η κυβέρνηση της Ν.Δ. «φωτογράφισε» την αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα ως υπαίτια για τις υποκλοπές που γίνονταν μέσω της εταιρίας Vodafone με θύματα τον Πρωθυπουργό και τους Υπουργούς του. Αν και ο Καραμανλής αποφάσισε σε συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ τον Δεκέμβριο του 2005 την προμήθεια 30 μαχητικών αεροσκαφών F-16 Block, χάριν της συμμαχικής αλληλεγγύης (αλλά και επειδή οι ανάγκες των Ενόπλων Δυνάμεών μας το επέβαλλαν), έναν μήνα μετά τη διακαναλική συνέντευξη Βουλγαράκη – Ρουσόπουλου – Παπαληγούρα, στις 15 Μαρτίου 2006, συγκάλεσε το ΚΥΣΕΑ και αποφάσισε να μην κάνει χρήση της option και να μην αγοράσει και τα άλλα 10 F-16.

shutterstock 732557362 οκ

Αυτή είναι η πρώτη κρίσιμη ημερομηνία που, σύμφωνα με τον Μανώλη Κοττάκη, οφείλουμε να έχουμε υπόψη μας όταν πρόκειται να παρακολουθήσουμε το σχέδιο «Πυθία». Οι άλλες τέσσερις είναι: η 25η Ιουνίου 2007, όταν ο Καραμανλής και ο Πούτιν ανακοίνωσαν την κατασκευή του νότιου διαδρόμου φυσικού αερίου South Stream (από εκείνη τη μέρα ο Καραμανλής τίθεται για τα καλά στο πολιτικό στόχαστρο των ΗΠΑ), η 2α έως 4η Απριλίου 2008 με το βέτο στο Βουκουρέστι εναντίον της εισηγήσεως του Αμερικανού Προέδρου Μπους, η 29η Απριλίου 2008, όταν υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του προαναφερόμενου αγωγού, καθώς και η 6η Αυγούστου 2008, που κατατέθηκε στη Βουλή προς κύρωση η συγκεκριμένη συμφωνία.

Ήταν η περίοδος που ξέσπασε ένας σχεδόν ακήρυχτος πόλεμος, επί του οποίου απήλθε ανακωχή μόνον όταν ο πρώην πρωθυπουργός προκήρυξε τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009. Στο μέσον της τετραετίας. Τότε σταμάτησαν όλα! «Ή, για την ακρίβεια, σχεδόν όλα» λέει ο συγγραφέας του βιβλίου και εξηγεί: «Έχοντας υπόψη μας αυτές τις 1+4 κρίσιμες ημερομηνίες οι οποίες συγκροτούν το ιστορικό πλαίσιο της εποχής που διερευνούμε και οι οποίες κόστισαν στον πρώην πρωθυπουργό τον αποκλεισμό του από κάθε συνάντηση με Αμερικανό πρόεδρο για τα τέσσερα επόμενα χρόνια (2005-2009) έως το ραντεβού με τον Ομπάμα, μπορούμε να ξετυλίξουμε το θρίλερ της “Πυθίας”, το οποίο ανιχνεύτηκε και πάλι… μέσω υποκλοπών.Πρωταγωνιστές αυτής της περιόδου είναι ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Μπράιζα, ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ, ο εμπορικός ακόλουθος των ΗΠΑ στην Αθήνα Γούντγουορντ Κλαρκ Πράις, ο γενικός πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Χόιτ Μπράιαν Γι και η Ντέμπορα Μακάρθι, το νούμερο δύο της πρεσβείας, οι οποίοι, άλλοτε με ορθόδοξο, άλλοτε και με ανορθόδοξο τρόπο (επειδή κάποιοι εξ αυτών, όχι όλοι, είχαν προσωπική ατζέντα), έδρασαν για να προστατεύσουν τα συμφέροντα της χώρας τους απέναντι στην «κακόβουλη ρωσική επιρροή».

Δύο είναι τα βασικά ερωτήματα στα οποία θα προσπαθήσω να απαντήσω, αξιολογώντας τα ευρήματα της δικογραφίας Φούκα για την “Πυθία”, βασικά έγγραφα της οποίας δημοσιεύονται στην παρούσα έκδοση: Ήθελαν πράγματι οι ΗΠΑ να δολοφονήσουν εκλεγμένο Πρωθυπουργό χώρας- μέλους της Δύσης επειδή αντετίθετο στην πολιτική τους ή όλα αυτά ανήκουν στη σφαίρα της ρωσικής φαντασίας, η οποία είχε κάθε λόγο να “αποσταθεροποιήσει” τον Έλληνα Πρωθυπουργό για να τον εντάξει πλήρως στην επιρροή της; Το πρώτο ερώτημα. Και το δεύτερο: Υπήρξε όντως σχέδιο ανατροπής της κυβέρνησης Καραμανλή;».

Τα επτά «όχι» και η προδιάθεση για ανατροπή της τότε κυβέρνησης

Αμφιβολία ότι ο Καραμανλής συγκρούστηκε με βασικές γεωπολιτικές επιλογές των ΗΠΑ και δυσαρέστησε δύο προέδρους της με τα επτά «όχι» που είπε (Σχέδιο Ανάν, στρατός στο Αφγανιστάν, ελικόπτερα Απάτσι στο Αφγανιστάν, Βουκουρέστι, Κοσσυφοπέδιο, μη  χρήση option για αγορά F-16, άρνηση εγκατάλειψης του αγωγού South Stream) δεν υπάρχει. Για το είδος και την ένταση της επίθεσης που εξαπολύθηκε εις βάρος του όμως και την πιθανότητα αυτονόμησης κάποιων κέντρων που έδρασαν εναντίον του και λειτούργησαν ως οι Ηρακλείς του αμερικανικού στέμματος, ερωτήματα, απορίες και αμφιβολίες σαφώς υπήρχαν. Ειδικώς αν παρατηρήσουμε σε ποιες πολυεθνικές εταιρίες και σχήματα μετεγγράφησαν ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι μετά την αφυπηρέτησή τους από τη διπλωματική υπηρεσία.

Υπό το φως των νεότερων δεδομένων (αποκάλυψη της συνεργασίας του υιού του τότε αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με εταιρία φυσικού αερίου της Ουκρανίας), η διαπλοκή αυτή φαίνεται πως ήταν συνηθισμένη για τμήμα του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ με απολήξεις στον κρατικό μηχανισμό. Θα μπορούσε μάλιστα να της αποδώσει κανείς τον τίτλο “Ρωσοφοβία και μπίζνες”». Ο Μανώλης Κοττάκης κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο τηλεγράφημα Μπράιζα προς τον Πρέσβη της Ελλάδας στις ΗΠΑ Αλέξανδρο Μαλλιά της 17ης Δεκεμβρίου του 2007, με το οποίο χαρακτήριζε τον αγωγό South Stream «ολέθρια επιλογή του πρωθυπουργού Καραμανλή», καθώς και στην προειδοποίηση της αναπληρώτριας συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας Τζούντι Ασλεϊ πως τυχόν βέτο στο Βουκουρέστι θα σήμαινε ατυχή επιλογή με συνέπειες». Τα δύο αυτά ταυτίζονται πλήρως με το αποδεικτικό υλικό που συγκέντρωσε ο Ανακριτής.

Το ίδιο και το τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στο Βερολίνο στις 23 Απριλίου 2008, που διέρρευσε στον ιστότοπο WikiLeaks και το οποίο, αφού θύμιζε ότι «μία τουλάχιστον κυβέρνηση έχει καταρρεύσει λόγω του ονόματος», κατέληγε με την ξεκάθαρη απειλή πως «και έτσι η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να είναι πολύ προσεκτική». Και αυτό έδειχνε τη γενικότερη προδιάθεση, που ταυτιζόταν πλήρως με το αποδεικτικό υλικό «Προδιάθεση ανατροπής της κυβέρνησης» σημειώνει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας.

Όπως σας είχαμε πει, ο Fantomas θα παρουσιάσει σημαντικά αποσπάσματα του σημαντικού αυτού βιβλίου – ντοκουμέντου σχετικά με τις καταθέσεις βασικών μαρτύρων της συγκλονιστικής αυτής υπόθεσης όπως του πρωτοσύμβουλου του κ. Γ.Α. Παπανδρέου, κ. Άλεξ Ρόντου αλλά και των τότε ανώτατων στελεχών της ΕΥΠ, του πρώην Διοικητή της, Πρέσβεως ε.τ. κ. Ιωάννη Κοραντή, του πρώην επιχειρησιακού Υποδιοικητή της, κ. Σεραφείμ Τσιτσιμπή και μεγαλοστελεχών της πολύπαθης αυτής υπηρεσίας όπως της κας Φιλιππιάδας Παλαιολόγου και του κ. Κωνσταντίνου Αγγελάκη για τους οποίους ο συγγραφέας στη σελ. 352 του βιβλίου του αναφέρει χαρακτηριστικά: “Τέλος, θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούν οι μάρτυρες Γιάννης Κοραντής, Σεραφείμ Τσιτσιμπής, Φιλιππιάδα Παλαιολόγου και Κωνσταντίνος Αγγελάκης. Κατέθεσαν στην ανάκριση και στη δίκη του Μικτού Ορκωτού πλήθος στοιχείων, χωρίς να κάνουν πίσω ούτε μία στιγμή.”!

Δείτε ολόκληρη την κατάθεση του εξοχότατου κ. Άλεξ Ρόντου στο ακόλουθο PDF: ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΤΤΑΚΗΣ – ΟΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ – GIS ΕΥΠ

Υποκλοπές – παρακολουθήσεις

Οι υποκλοπές δεν μπορούσαν να λείπουν από την εμφάνιση του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα  Καραμανλή στην παρουσίαση του βιβλίου στην Λάρισα όπου υπήρξε και μια σημαντική αποκάλυψη για τις ημέρες της διακυβέρνησής του και που δεν μπορεί παρά να φέρει συνειρμούς με το σήμερα…

Αιχμές για την ΕΥΠ και γενικότερα για το σκάνδαλο των υποκλοπών –που έχει φέρει σε δεινή θέση την κυβέρνηση Μητσοτάκη– αφήνει η φράση του πρώην Πρωθυπουργού, που ακούστηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή» (εκδόσεις Λιβάνη).

Έτσι υπήρξε «χρησμός» του Κώστα Καραμανλή από τη Λάρισα, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του Μανώλη Κοττάκη «Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή», εκδόσεις Λιβάνη.

Όταν στο πόντιουμ βρέθηκε ο συγγραφέας του βιβλίου, είπε:

– Δεν ξέρω αν ο Πρόεδρος μου επιτρέπει να μεταφέρω μια φράση από τη συζήτηση που είχαμε χθες για τις υποκλοπές…

Ο πρώην Πρωθυπουργός τού έγνεψε «πες το».

– «Εμένα τουλάχιστον με παρακολουθούσαν σοβαρές υπηρεσίες»!

Προφανώς, ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε σε αμερικάνικες υπηρεσίες, τις οποίες χωρίς να ονοματίσει «έδειξε» όταν ξέσπασε το σκάνδαλο των υποκλοπών “VODAFONE” στις αρχές της πρωθυπουργίας του.

Ταυτόχρονα, έδειξε ότι όχι μόνο θεωρεί ότι η ΕΥΠ «δεν είναι σοβαρή», αλλά και ότι επιμένει απολύτως στις θέσεις του για τις υποκλοπές, όπως τις παρουσίασε με την ομιλία του στα Ανώγεια, στην εκδήλωση για τα 10 χρόνια από το θάνατο του Γιάννη Κεφαλογιάννη.Πάντως για ακόμα μία φορά αποδείχτηκε με την παρουσία του η αποδοχή ανάμεσα στον κόσμο στο πρόσωπο του πρώην Πρωθυπουργού καθώς η υποδοχή ήταν ενθουσιώδης.

Συνταρακτική αποκάλυψη στο βιβλίο του Μ. Κοττάκη για εμπλοκή Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην υπόθεση “Πυθία”! Τι θα κάνει η Δικαιοσύνη;

Ο πρώην Υπερυπουργός και Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και νυν Υπουργός της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται να εμπλέκεται στην υπόθεση αυτή…

Το βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη με τίτλο, “ΟΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ” με τα στοιχεία που παραθέτει αποκαλύπτει πολλά για την αλήθεια της υπόθεσης που συγκλόνισε την Ελλάδα εκείνης της εποχής και αποκαθιστά πολλούς από τους εμπλεκόμενους ενώ αφήνει κάποιους άλλους έκθετους για την δράση τους και υπόλογους στον Λαό και την Δικαιοσύνη…

Άγνωστα ντοκουμέντα, μαρτυρικές καταθέσεις, νομικά – δικαστικά και διπλωματικά κείμενα έρχονται για πρώτη φορά στο φως, συνθέτοντας το ψηφιδωτό της διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, μιας περιόδου που “σφράγισε” την ελληνική πολιτική στις αρχές του 21ου αιώνα. Πρόσωπα, δυνάμεις, θεσμικά και μη κέντρα αναδύονται μέσα από μια συγκλονιστική αφήγηση, η οποία φωτίζει τις αθέατες πτυχές της κυβερνητικής περιόδου του Κώστα Καραμανλή, αποκαλύπτοντας τις αιτιώδεις σχέσεις και τα ισχυρά κίνητρα για την επιταχυνόμενη αποδρομή της.

Δείτε τώρα στον παρακάτω σύνδεσμο τα σχετικά αποσπάσματα από το συγκλονιστικό – αποκαλυπτικό αυτό βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη που αφορούν την ένορκη εξέταση – κατάθεση του Συμβούλου του Γιώργου Α. Παπανδρέου, Άλεξ Ρόντου ο οποίος σε άλλη του υπόθεση -όπως αναφέρεται στο βιβλίο- είχε δικηγόρο τον σημερινό υποψήφιο Βουλευτή και μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ματζουράνη…

Δείτε ολόκληρη την κατάθεση του εξοχότατου κ. Άλεξ Ρόντου στο ακόλουθο PDF: ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΟΤΤΑΚΗΣ – ΟΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ – GIS ΕΥΠ

Στα αποσπάσματα αυτά αποκαλύπτεται ο ρόλος του τότε Υπουργού Δημόσιας Τάξης επί ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην υπόθεση “ΠΥΘΙΑ” σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε στον Ανακριτή της υπόθεσης ο Άλεξ Ρόντος…

Είναι γεγονός ότι τα περισσότερα από αυτά, έχουν αποκαλυφθεί και κατά το παρελθόν αλλά ο κ. Κοττάκης αποκάλυψε για πρώτη φορά δικαστικά έγγραφα που επιβεβαιώνουν τις αποκαλύψεις πολλών ΜΜΕ και Ιστολογίων, αλλά κάποιες λεπτομέρειες που προκύπτουν από την αποκάλυψη καταθέσεων εμπλεκομένων στην υπόθεση αλλά και του Πορίσματος του Ανακριτή της υπόθεσης κ. Δημήτρη Φούκα, που περιέχονται στο βιβλίο αυτό είναι συγκλονιστικές…

Μάλιστα απορούμε που η ελληνική Δικαιοσύνη δεν έχει ακόμα ασχοληθεί με τα θέματα που προκύπτουν από τις αποκαλύψεις αυτές… Από τη στιγμή μάλιστα που άπτονται και των Εθνικών μας Θεμάτων…

Σοβαρές αποκαλύψεις για την υπόθεση “Πυθία” και τον Άλεξ Ρόντος…

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΘΙΑ | ΈγερσιςΈγερσις

Πιο συγκεκριμένα… Στο Πόρισμά του ο κ. Ανακριτής της “Πυθίας” αναφέρεται με λεπτομέρειες στο λεγόμενο σύστημα “GIS” της ΕΥΠ – αυτό με το ρώσικο λογισμικό – και στη σχέση που είχε με αυτό ο πρωτο-Σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου, Άλεξ – Γεώργιος Ρόντος, καθώς και ο γνωστός “αδιάβαστος” -κατά δήλωσή του- Υπουργός του ΠΑΣΟΚ τότε Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (που είχε ομολογήσει πως ψήφισε χωρίς να διαβάσει το Μνημόνιο)… Όπως επίσης προκύπτει από το Πόρισμα του κ. Φούκα, ιδιαίτερο ρόλο στην υπόθεση του “GIS” της ΕΥΠ έπαιξαν και Ισραηλινοί πράκτορες… Γράφει συγκεκριμένα ο κ. Ανακριτής:

«…Λόγω της αναφοράς του ονόματος του Αλεξάνδρου – Γεωργίου Ρόντου στο ως άνω πληροφοριακό δελτίο, κρίθηκε σκόπιμη η άρση του απορρήτου της επικοινωνίας της τηλεφωνικής σύνδεσης που διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσε. Κατόπιν αιτήματός μας, εκδόθηκαν αρχικά τα με αριθμούς 1407/2013 και 1409/2013 βουλεύματα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών που αφορούσαν την χορήγηση στοιχείων σχετικά με τις εισερχόμενες και εξερχόμενες κλήσεις που πραγματοποιήθηκαν, για τα χρονικά διαστήματα μεταξύ αφ΄ ενός της 1/6/2011 και της 31/7/2011, αφ΄ ετέρου της 1/2/2012 και της 31/3/2012. …».

Στη συνέχεια ο κ. Ανακριτής, αναφέρεται με λεπτομέρειες στη δράση του κ. Ρόντου αλλά και του συνεργάτη του μακαρίτη σήμερα Αριστείδη Καρατζά και καταλήγει σχετικά με την υπόθεση του δορυφορικού «Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά την Μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών» -“GIS”- που είχε προμηθευτεί η ΕΥΠ έπειτα από Διεθνή Διαγωνισμό και είχε κερδίσει ελληνική εταιρεία και η οποία προμηθεύτηκε ρώσικο λογισμικό…

Αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ανακριτής στο Πόρισμά του:

«…Ειδικότερα, από το ανωτέρω αποδεικτικό υλικό (καταγραφείσες συνομιλίες, κατασχεθέντα έγγραφα, μαρτυρικές καταθέσεις) προκύπτει ότι λίγες ημέρες μετά τις εκλογές του 2009, επισκέφθηκε την Ελλάδα εκπρόσωπος ισραηλινών συμφερόντων εταιρείας, η οποία επεδίωκε την πώληση ηλεκτρονικού συστήματος εποπτείας/προστασίας των συνόρων της χώρας, αντιστοίχου προς το σύστημα γεωγραφικών πληροφοριών “GIS” που προαναφέρθηκε. Ο ως άνω, ο οποίος κατά πληροφορίες ήταν πρώην στέλεχος των υπηρεσιών πληροφοριών του Ισραήλ, συναντήθηκε με τον μάρτυρα Αλέξανδρο – Γεώργιο Ρόντο, που τον παρέπεμψε στον τότε αρμόδιο υπουργό Δημοσίας Τάξεως.

Ακολούθως η πολιτική ηγεσία του ως άνω υπουργείου, αρνήθηκε την παραλαβή του συστήματος “GIS” με την αιτιολογία ότι η προμήθεια του συστήματος αυτού δεν ήταν συμβατή με την λειτουργική αποστολή και αρμοδιότητες της ΕΥΠ. Ο σχετικός φάκελος διαβιβάστηκε στις αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές και ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος 20 στελεχών της ΕΥΠ και της Κοινωνίας της Πληροφορίας για την πράξη της κοινοτικής απάτης. Ήδη και μετά τη διενέργεια τεχνικής πραγματογνωμοσύνης, εκδόθηκε απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών….»!

Όπως λοιπόν αποκαλύπτει στο εμπεριστατωμένο συγκλονιστικό και άκρως αποκαλυπτικό βιβλίο του ο Μανώλης Κοττάκης αλλά και στο Πόρισμά του ο κος Φούκας, ο γνωστός σε όλους μας για την πολυσχιδή δράση του σύμβουλος του πρώην Πρωθυπουργού κου Γ.Α. Παπανδρέου, κος Άλεξ Ρόντος, του αποκάλυψε κατά την κατάθεσή του ότι, αμέσως μετά τις εκλογές του 2009 και την κατάληψη της εξουσίας από τον ΓΑΠ του «λεφτά υπάρχουν» και του «είμαι ο άνθρωπός σας, χρησιμοποιήστε με» που είχε πει προεκλογικά σε Αμερικανούς αξιωματούχους όπως αποκάλυψαν τα “WikiLeaks”, τον πλησίασε Ισραηλινός και του ζήτησε να παρέμβει στην Κυβέρνηση ώστε να πάρουν αυτοί -οι Ισραηλινοί δηλαδή- την προμήθεια του GIS συστήματος της ΕΥΠ…

Τι ζήτησε ο Χρυσοχοΐδης από τους Αμερικανούς - Newsbomb

Αναφέρει χαρακτηριστικά επί λέξει ο κος Ρόντος στην κατάθεσή του στον κ. Φούκα όπως αποκαλύπτει στο βιβλίο του ο κ. Κοττάκης: «… Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι γύρω στα τέλη [του] 2009 με αρχές του 2010 είχε έρθει σε επαφή μαζί μου ένας Ισραηλινός υπήκοος πρώην υποδιοικητής υπηρεσίας ασφαλείας [του] Ισραήλ ονομαζόμενος Σιλβερστάιν, ο οποίος επιθυμούσε να προωθήσει την εκ μέρους της εταιρείας που εκπροσωπούσε πώληση στην Ελλάδα ενός συστήματος προστασίας και παρακολούθησης των συνόρων. Εγώ του ανέφερα ότι έπρεπε να απευθυνθεί στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και συγκεκριμένα στον τότε υπουργό, πράγμα το οποίο έγινε. Δεν γνωρίζω εάν η Ελλάδα είχε προμηθευτεί ανάλογο σύστημα από άλλη πηγή. …». Στη συνέχεια το βιβλίο περιγράφει όπως θα διαπιστώσεται και στον σύνδεσμο που παραθέτουμε, το πως ο κος Ανακριτής αναφέρεται με λεπτομέρειες στη δράση του κου Ρόντου αλλά και του συνεργάτη του, μακαρίτη σήμερα Αριστείδη Καρατζά και καταλήγει σχετικά με την υπόθεση του δορυφορικού «Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά την Μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών» γνωστού και ως GIS που είχε προμηθευτεί η ΕΥΠ έπειτα από Διεθνή Διαγωνισμό και είχε κερδίσει Ελληνική εταιρεία και το οποίο διέθετε ρώσικο λογισμικό και για την εξέλιξη του οποίου έχουν αναφερθεί πολλά στα ΜΜΕ…

Τι λέει το πόρισμα της δικαιοσύνης για το σχέδιο «Πυθία», που είχε στόχο την δολοφονία του Κ. Καραμανλή | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | thepressroom.gr

Μαγαζιά και παραμάγαζα στην ΕΥΠ…

Θυμίζουμε ότι, Πρωθυπουργός της Ελλάδος εκείνη την εποχή ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου, Υπουργός Δημοσίας Τάξεως ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Διοικητής της ΕΥΠ ο Κωνσταντίνος Μπίκας, με Υποδιοικητές τους Φώτη Παπαγεωργίου και Χρύσανθο Τσαντρίζο…

Σας γνωρίζουμε επίσης ότι γι αυτό το σύστημα, έχουν αποκαλυφθεί με κάθε λεπτομέρεια το τι ακριβώς συνέβη εκείνη την εποχή και το που βρίσκεται η υπόθεση αυτή σήμερα…

Το συγκλονιστικό όμως στοιχείο είναι το γεγονός, ότι όλα αυτά που έγιναν τότε, δηλαδή η απένταξη του Έργου αυτού της ΕΥΠ από τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και η άδικη δίωξη αθώων κρατικών στελεχών, όπως άλλωστε αποδείχθηκε και από την Ελληνική Δικαιοσύνη, ήταν απόφαση του αρμόδιου Υπουργού Μ. Χρυσοχοΐδη έπειτα από παρέμβαση – αίτημα ισραηλινού πράκτορα!… Αν είναι ποτέ δυνατόν Έλληνας Υπουργός να συνδιαλέγεται ή και να δέχεται εντολές από πράκτορες ξένων χωρών.

Όμως αυτό κατέθεσε ο Άλεξ Ρόντος, όπως σαφέστατα αναφέρεται στο Πόρισμά του ο κ. Ανακριτής αλλά αποκάλυψε και στο βιβλίο του ο κ. Κοττάκης … Τα αποτελέσματα τα ξέρετε… Έχουν γραφτεί… Με την πολιτική και τις ενέργειες Μ. Χρυσοχοΐδη και της παρέας του, η Ελλάδα μας κατάντησε ξέφραγο αμπέλι στους κάθε λογής παράνομους εισβολείς…

Και ρωτάμε τώρα εμείς την αρμόδια Εισαγγελία… Πως τα χαρακτηρίζετε εσείς αυτά; Τι πρέπει να γίνει τώρα; Δεν είμαστε νομικοί αλλά αυτά τι είναι; Δεν είναι αδικήματα; Δεν ζημιώθηκε το Δημόσιο; Δεν διώχθηκαν αδίκως και δολίως ανώτατοι κρατικοί υπάλληλοι – κάποιοι διώκονται ακόμα – επειδή αρνήθηκαν να υποκύψουν στους εκβιασμούς και να ενδώσουν στις έκνομες εντολές και ενέργειες της τότε πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΥΠ; Αυτά δεν είναι κατάχρηση Εξουσίας και παράβαση καθήκοντος εκ μέρους συγκεκριμένων ανθρώπων; Δεν είναι αυτά, αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα; Θα ερευνηθούν έστω και τώρα, προτού παραγραφούν; Αλήθεια, με την ευκαιρία, τι έγιναν κάποιες αναφορές που έκαναν τότε υπάλληλοι της ΕΥΠ αναφερόμενοι στις πιέσεις και στους εκβιασμούς που δέχθηκαν; Μήπως ξέρει να μας πει ο Πολιτικός της Προϊστάμενος και Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης;

Προσλήψεις εξπρές για την "αστυνομία Πανεπιστημίων" τάζει ο Χρυσοχοίδης - Militaire.gr

Θα τους πάνε “αίμα” οι αδίκως διωκόμενοι…

Πάντως οι πληροφορίες μας λένε, ότι κάποια από τα θιγόμενα στελέχη που υπέστησαν τις άδικες διώξεις, μετά τις αποκαλύψεις Κοττάκη, επισκέφθηκαν ήδη τους δικηγόρους τους για τα περαιτέρω… Και τα στελέχη αυτά, δεν είναι σαν εκείνα που όταν τους ζήτησαν μισή συγγνώμη και έπειτα από πιέσεις της διοίκησης Ιωάννη Ρουμπάτη παραιτήθηκαν από τις μηνύσεις και τις αγωγές, που είχαν υποβάλει κατά κάποιων “λαδιάρηδων” και “μαριναρισμένων” χρυσοκάνθαρων ψευδομαρτύρων της υπόθεσης του GIS της ΕΥΠ…

Τα στελέχη αυτά, μας λένε οι πληροφορίες μας, θα το πάνε μέχρι τέλους… Θα τους πάνε “αίμα” λένε, όπως είναι της μόδας η φράση αυτή στη Βουλή και στα τηλεοπτικά πάνελ! Όλους τους εμπλεκόμενους, όσο ψηλά και αν βρίσκονται… Οπότε σύντομα θα έχουμε πάλι πανηγύρια…

Αξίζει βέβαια να αναφέρουμε ότι αυτήν την παράμετρο (την παρέμβαση Ισραηλινών πρακτόρων στην υπόθεση) την είχε πρώτος αποκαλύψει με ελάχιστες αποκλίσεις από τα πραγματικά γεγονότα ο «Πατριάρχης» του ρεπορτάζ αείμνηστος Γιώργος Τράγκας στο εξαιρετικό  περιοδικό του “Crash” και συγκεκριμένα στο τεύχος 31 του Απριλίου του 2014 και στο άρθρο του με τίτλο: «Οι Μυστικοσύμβουλοι Παπανδρέου και Σαμαρά δούλευαν μαζί για τις ελληνοΐσραηλινές σχέσεις»!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Περιοδικό CRASH Απρίλιος 2014 Περί σχεδίου “Πυθία” CIA, ΕΥΠ, Ρόντο κλπ

Πιστεύουμε, ότι μετά και από αυτές τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις μας κάποιοι δεν θα αισθάνονται και πολύ άνετα και επίσης πιστεύουμε ότι πλέον ο Ελληνικός Λαός θα βγάλει ασφαλέστερα συμπεράσματα για το τι έγινε εκείνες τις σκοτεινές περιόδους της ιστορίας μας.

Σας παραθέτουμε πρόσφατο δημοσίευμα γνωστού Ομογενειακού ιστολογίου που αποκάλυψε τα παραπάνω και αποκαλύπτει και άλλες πτυχές της υπόθεσης που συγκλόνισε και ακόμα συγκλονίζει την Ελλάδα… Διαβάστε το παρακάτω άρθρο που περιέχει και αυτό ολόκληρο το Πόρισμα του Ανακριτή…

ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ: Ο “ΠΑΣΟΚΟΣ” ΠΟΥ “ΕΚΤΕΛΕΣΕ” ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ!… Ο Μητσοτάκης και ο πολιτικά υπερεκτιμημένος Χρυσοχοΐδης… Δεν έπρεπε ο Χρυσοχοΐδης να καθίσει στο εδώλιο ενός Ειδικού Δικαστηρίου;;; Ποιος αλήθεια τον καλύπτει;;;…

https://greeknewsondemand.com/2023/05/16/223468/

Και τέλος, διαβάστε στον παρακάτω σύνδεσμο ολόκληρο το Πόρισμα του Ανακριτή της υπόθεσης “ΠΥΘΙΑ” κ. Δημήτρη Φούκα για να βγάλετε τα δικά σας ασφαλή συμπεράσματα:

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΦΟΥΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ

ΥΠΟΘΕΣΗ “ΠΥΘΙΑ”

https://drive.google.com/file/d/1Eaq9WiEh6gMsedM3zDKTD8Ebv29JOTt7/view

233

ΠΗΓΗ >>

Στην Αλεξανδρούπολη την Κυριακή ο Κώστας Καραμανλής

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr