Home ΔΙΕΘΝΗ IDF: Αυτή είναι η «υπόγεια πολιτεία» των τούνελ κάτω από τη Γάζα – Κι όμως, ο Ε. Μπαράκ μόλις παρεδέχθη ότι ήσαν οι Ισραηλινοί που έχτισαν τα τούνελ πριν από δεκαετίες!

IDF: Αυτή είναι η «υπόγεια πολιτεία» των τούνελ κάτω από τη Γάζα – Κι όμως, ο Ε. Μπαράκ μόλις παρεδέχθη ότι ήσαν οι Ισραηλινοί που έχτισαν τα τούνελ πριν από δεκαετίες!

by _
0 comment 174 views
Πόλεμος στο Ισραήλ – IDF: Αυτή είναι η «υπόγεια πολιτεία» των τούνελ κάτω από τη Γάζα – Κι όμως, ο Ε. Μπαράκ μόλις παρεδέχθη ότι ήσαν οι Ισραηλινοί που έχτισαν τα τούνελ πριν από δεκαετίες!
Πόλεμος στο Ισραήλ – IDF: Αυτή είναι η «υπόγεια πολιτεία» των τούνελ κάτω από τη Γάζα – Κι όμως, ο Ε. Μπαράκ μόλις παρεδέχθη ότι ήσαν οι Ισραηλινοί που έχτισαν τα τούνελ πριν από δεκαετίες!

Πόλεμος στο Ισραήλ – IDF: Αυτή είναι η «υπόγεια πολιτεία» των τούνελ κάτω από τη Γάζα – Κι όμως, ο Ε. Μπαράκ μόλις παρεδέχθη ότι ήσαν οι Ισραηλινοί που έχτισαν τα τούνελ πριν από δεκαετίες!


Σχολιάζει GreekNewsOnDemand.com: Ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Ehud Barack μόλις παραδέχτηκε στη δημοσιογράφο Christine Amanpour του CNN ότι ήταν οι Ισραηλινοί που έχτισαν τις υπόγειες διώρηγες κάτω από το νοσοκομείο Al-Shifa πριν από δεκαετίες! ΑΡΑ, οι Ισραηλινοί Εβραίοι συνεχίζουν να εκτίθενται δημόσια για αυτό που ΕΙΝΑΙ: ΨΕΥΤΕΣ, ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ και….ΓΕΝΟΚΤΟΝΟΙ!!! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

Δείτε τώρα το σχετικό βίντεο: https://www.facebook.com/reel/2073779006322085

 


Πόλεμος στο Ισραήλ – IDF: Αυτή είναι η «υπόγεια πολιτεία» των τούνελ κάτω από τη Γάζα

Υπάρχουν κανονικά δωμάτια με πλακάκια και ηλεκτρικές εγκαταστάσεις, τουαλέτες, κρυψώνες ακόμη και κλιματιστικά

Μια πρώτη ματιά στη δαιδαλώδη «υπόγεια πολιτεία» που είχε φτιάξει η Χαμάς κάτω από την πόλη της Γάζας έδωσαν οι Ισραηλινές Ένοπλές Δυνάμεις (IDF) σε βίντεο.



«Αγαπητέ κόσμε, σας φτάνουν αυτές οι αποδείξεις;» ρωτά το tweet στο οποίο έχει ανέβει το βίντεο διάρκειας εννιά λεπτών.

Ο εκπρόσωπος των IDF περπατά στους διαδρόμους και στα δωμάτια αρκετά μέτρα κάτω από τη γη, δείχνοντας ότι η κατασκευή είναι πολύ καλά φτιαγμένη. Πρόκειται για τούνελ κάτω από το λεγόμενο «καταριανό κτίριο» κάτω από το νοσοκομείο Αλ σίφα,.

Βλέπουμε, για παράδειγμα δωμάτια με κανονικό ύψος και τοίχους με πλακάκια. Μέσα τους υπάρχουν ηλεκτρικές εγκαταστάσεις μέχρι και… κλιματιστικά.

Σε άλλο σημείο, σε μια εσοχή των διαδρόμων υπάρχει νεροχύτης και ντουλάπια κουζίνας. Βλέπουμε ακόμη και μια τουαλέτα με πόρτα, για λίγη ιδιωτικότητα. Οι διάδρομοι σε πολλά σημεία έχουν ύψος γύρω στα δύο μέτρα, γιατί οι άνδρες φαίνονται να περπατούν όρθιοι χωρίς να σκύβουν και πλάτος περίπου ένα μέτρο.

Σε τι διαφέρουν από τις σήραγγες της Αλ Κάιντα και των Βιετκόνγκ



Οι σήραγγες και τα υπόγεια τούνελ ήταν ένα ελκυστικό εργαλείο πολέμου για την ανθρωπότητα, ήδη από τον Μεσαίωνα. Σήμερα προσφέρουν σε ομάδες όπως η Χαμάς ένα πλεονέκτημα στον ασύμμετρο πόλεμο, εξουδετερώνοντας ορισμένα από τα τεχνολογικά πλεονεκτήματα ενός πιο προηγμένου στρατού όπως οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις.

Αυτό που κάνει τις σήραγγες της Χαμάς να διαφέρουν από εκείνες της Αλ Κάιντα στα βουνά του Αφγανιστάν ή των Βιετκόνγκ* στις ζούγκλες της Νοτιοανατολικής Ασίας είναι ότι έχει κατασκευαστεί ένα υπόγειο δίκτυο κάτω από μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του πλανήτη.

Από την τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον 1.400 άνθρωποι, κυρίως άμαχοι, οι IDF έχουν επανειλημμένα ισχυριστεί ότι η Χαμάς κρύβεται μέσα σε αυτά τα περάσματα «κάτω από σπίτια και μέσα σε κτίρια που κατοικούνται από αθώους πολίτες της Γάζας», μετατρέποντάς τους ουσιαστικά σε ανθρώπινες ασπίδες.



Σχεδόν 2 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν στα 88 τετραγωνικά μίλια που αποτελούν την πόλη της Γάζας η οποία τελεί εδώ και πάνω από μία εβδομάδα τελεί υπό χερσαίο, θαλάσσιο και εναέριο αποκλεισμό από το Ισραήλ, καθώς και χερσαίο αποκλεισμό από την Αίγυπτο, από το 2007. Οι χιλιάδες σήραγγες κάτω από τη Γάζα είναι περισσότερο γνωστές ως δίοδοι που χρησιμοποιούνται για τη λαθραία διακίνηση αγαθών από την Αίγυπτο αλλά και για να εξαπολύονται επιθέσεις από τη Χαμάς στο Ισραήλ.

perioxi-gaza-5
Η περιοχή της Γάζας την οποία έχουν λάβει εντολή οι Παλαιστίνιοι να εκκενώσουν

Πώς κατασκευάστηκαν;

Ένα από τα βασικά ερωτήματα που θέτουν οι Ισραηλινοί είναι πώς κατάφεραν οι Παλαιστίνιοι της Χαμάς να κατασκευάσουν αυτό το τεράστιο δίκτυο έχοντας ελάχιστα μέσα. Χρησιμοποιήθηκαν μηχανήματα για την κατασκευή σηράγγων ή απλώς χιλιάδες άνδρες ταγμένοι στον σκοπό της Χαμάς έσκαβαν για χρόνια τις υπόγειες αυτές διαδρομές με τα χέρια και με πρωτόγονα εργαλεία; Πιθανόν το δεύτερο λένε αναλυτές.

Το Ισραήλ κατηγορεί εδώ και καιρό τη Χαμάς ότι εκτρέπει το σκυρόδεμα που προοριζόταν για πολιτικούς και ανθρωπιστικούς σκοπούς προς την κατασκευή σηράγγων. Οι επικριτές της Χαμάς λένε επίσης ότι οι τεράστιες δαπάνες της οργάνωσης για τις σήραγγες θα μπορούσαν να έχουν πληρωθεί για αστικά καταφύγια βομβών ή δίκτυα έγκαιρης προειδοποίησης, όπως αυτά που βρίσκονται στην άλλη πλευρά των συνόρων στο Ισραήλ.



Το μετρό της Γάζας

Υπάρχει όμως και ένα δεύτερο υπόγειο δίκτυο, το οποίο οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας αποκαλούν στην καθομιλουμένη «μετρό της Γάζας». Είναι ένας τεράστιος λαβύρινθος σηράγγων, κατά ορισμένους υπολογισμούς αρκετά χιλιόμετρα κάτω από τη γη, που χρησιμοποιείται για τη μεταφορά ανθρώπων και αγαθών, για την αποθήκευση ρουκετών και αποθηκών πυρομαχικών και για τη στέγαση κέντρων διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς, όλα, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των αεροσκαφών και των μη επανδρωμένων αεροσκαφών επιτήρησης των Ισραηλινών.

 

Η Χαμάς το 2021 ισχυρίστηκε ότι έχει κατασκευάσει σήραγγες μήκους 500 χιλιομέτρων κάτω από τη Γάζα, αν και δεν είναι σαφές αν ο αριθμός αυτός ήταν ακριβής ή αν ένας απλώς εντυπωσιασμός. Αν αληθεύει, οι υπόγειες σήραγγες της Χαμάς θα είναι λίγο λιγότερες από το μισό μήκος του μετρό της Νέας Υόρκης, λέει χαρακτηριστικά το CNN.


Israel, 2023 Israel–Hamas war, War, War in Israel, Palestine, Palestinians, News, World news, Al-Aqsa, Mosque, Muslims , Hamas, Israelis, Jews, Zionists, Israeli Settlers, Lebanon, Iran, Gaza, Gaza Strip, Greece, Greece news, Turkey, Erdogan, Ισραήλ, Πόλεμος, Πόλεμος στο Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Ειδήσεις, Παγκόσμιες ειδήσεις, Al-Aqsa, Τζαμί, Μουσουλμάνοι, Χαμάς, εκτοξευόμενες ρουκέτες, Σουκότ, Ισραηλινοί, Εβραίοι, Σιωνιστές, Ισραηλινοί έποικοι, Λίβανος, Ιράν , Πόλεμος Ισραήλ , Πόλεμος στη μέση Ανατολή, Παλαιστινιακό, Γάζα, Λωρίδα της Γάζας, ΗΠΑ, Ελλάδα, Κρήτη, Τζο Μπάιντεν

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr