Home ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Η προφητική δήλωση του Χριστόδουλου πριν πεθάνει: «Σταθείτε όλοι όρθιοι στις επάλξεις και μη ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας»

Η προφητική δήλωση του Χριστόδουλου πριν πεθάνει: «Σταθείτε όλοι όρθιοι στις επάλξεις και μη ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας»

by _
0 comment 73 views
Η προφητική δήλωση του Χριστόδουλου πριν πεθάνει: «Σταθείτε όλοι όρθιοι στις επάλξεις και μη ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας»
Η προφητική δήλωση του Χριστόδουλου πριν πεθάνει: «Σταθείτε όλοι όρθιοι στις επάλξεις και μη ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας»

Η προφητική δήλωση του Χριστόδουλου πριν πεθάνει: «Σταθείτε όλοι όρθιοι στις επάλξεις και μη ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας»

«Ο κόσμος θα ήταν διαφορετικός αν κάθε άνθρωπος θυμόταν την θεία καταγωγή του και ευθυγράμμιζε τη ζωή του με τις αρχές που απορρέουν από αυτή. Δυστυχώς όμως αυτό δεν συμβαίνει»

17 Νοεμβρίου 2023 11:32
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μια προφητική δήλωση είχε προβεί ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος πριν πεθάνει. «Σταθείτε όλοι όρθιοι στις επάλξεις και μη ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του το 2007.

Εμφανώς καταβεβλημένος από την ασθένεια του, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ο Αρχιεπίσκοπος της καρδιάς μας,που όλοι οι Έλληνες πάσης ηλικίας,είχαν στην καρδιά τους, απευθύνεται για τελευταία φορά στο Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμά του στο Ελληνικό Ορθόδοξο Έθνος με ένα μήνυμα που έμελλε να μείνει στην Ιστορία.Και το μήνυμα αυτό είναι συγκλονιστικό αλλά και τόσο επίκαιρο, ειδικά σήμερα που το έθνος βάλλεται από εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς. Σε αυτό το σημείο θυμίζουμε και την προφητεία Χριστόδουλου: «Θα μας μετατρέψουν σκοπίμως σε φτωχούς και θα μας κυβερνούν τραπεζίτες πλούσιοι»

Ολόκληρο το Πρωτοχρονιάτικο Μήνυμα είχε ως εξής:

«Αγαπητά μου Παιδιά,

ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ που δεν τιθασεύεται, αυτό είναι η αέναη κίνηση του χρόνου. Το σήμερα γίνεται χθες εν ριπή οφθαλμού, και το αύριο σήμερα και χθες. Κι εμείς παρασυρόμεθα προς το τέρμα της πορείας μας, εκόντες άκοντες, παρακολουθούντες τα γεγονότα που περνούν από μπροστά μας, χωρίς αναστρέψιμη ελπίδα.Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος
Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος © (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

 

Αυτή είναι η μοίρα των θνητών. Κι αλλοίμονο σ” εκείνους που δεν έχουν ακόμη βρη την απάντηση στο πρόβλημα του θανάτου. Την απάντηση τη δίδει μόνο η χριστιανική πίστη.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΕΝΝΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. Κι εμείς συμπράττουμε σ” αυτό, άλλοι για το καλό και άλλοι για το κακό. Η ελευθερία μας είναι το κριτήριο της ευθύνης μας. Μακάριοι οι έχοντες προοπτική αιωνιότητας στη ζωή τους. Αλλοιώς είναι σάρκες, έκδοτοι σε πάθη ατιμίας, πρόθυμοι για κάθε τι που ευτελίζει την ύπαρξή μας.

Ο κόσμος θα ήταν διαφορετικός αν κάθε άνθρωπος θυμόταν την θεία καταγωγή του και ευθυγράμμιζε τη ζωή του με τις αρχές που απορρέουν από αυτή. Δυστυχώς όμως αυτό δεν συμβαίνει.

ΚΑΘΕ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ συμβατική αφετηρία μιας νέας προσπάθειας. Κανείς ασφαλώς δεν θέλει να ζη σ” ένα κόσμο παρακμής, αντιφάσεων, αλληλοσυγκρουομένων συμφερόντων, αδικίας και αμοραλισμού.
Η κατάσταση δεν αλλάζει μαγικά και μηχανικά. Χρειάζονται να πολλαπλασιασθούν οι άνθρωποι που κάνουν Αντίσταση.

Που παραμένουν πιστοί στις παραδόσεις μας, στις αξίες μας, στην ιστορία μας και στους αγώνες μας. Οι αναθεωρητές πολύ κακή συγκυρία επέλεξαν για να γκρεμίσουν από τις καρδιές των Ελλήνων τα κάστρα των θυσιών.ΣΤΑΘΗΤΕ ΟΛΟΙ ΟΡΘΙΟΙ στις επάλξεις σας και μη ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας.

Διδάξτε στα παιδιά σας την αλήθεια, όπως την εβίωσαν οι αείμνηστοι Πατέρες μας. Ο λαός μας ξέρει να υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσιά του.

Το έχει κατ” επανάληψιν αποδείξει. Και θα το αποδείξει και πάλι. Αντίσταση και Ανάκαμψη. Για να ξαναβρούμε ο,τι έχουμε χάσει, για να υπερασπισθούμε ο,τι κινδυνεύει.

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΤΟ 2008 – ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

Με πατρική αγάπη και ευχέςΟ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

+ Ο ΑΘΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ»

ΠΗΓΗ >> https://www.athensmagazine.gr/article/social/retromania/661670-h-profhtikh-dhlwsh-toy-xristodoyloy-prin-pethanei-statheite-oloi-orthioi-stis-epalkseis-kai-mh-ksepoylhsete-ta-prwtotokia-mas?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR1QoqqIKe9UPY61-ijaLGg3AG05cVC4xITWYYuiz1TpWGWGFb89Y5vlIaM#Echobox=1700226528

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr