Home ΣΤΡΑΤΟΣ / ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ / ΕΥΠ Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία στέλνει αεροπλάνα στην Ελλάδα ως μέρος της απάντησης για Ισραήλ-Χαμάς, αναφέρουν δημοσιεύματα

Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία στέλνει αεροπλάνα στην Ελλάδα ως μέρος της απάντησης για Ισραήλ-Χαμάς, αναφέρουν δημοσιεύματα

by _
0 comment 128 views
US Air Force sending planes to Greece as part of Israel-Hamas response, reports say
US Air Force sending planes to Greece as part of Israel-Hamas response, reports say


Η Πολεμική Αεροπορία σχεδιάζει να τοποθετήσει διάφορα αεροσκάφη στη βάση κοντά στην Αθήνα, ανέφεραν μέσα ενημέρωσης αυτής της εβδομάδας. (Andrew Bertain/Αεροπορία των ΗΠΑ)

Ένας αεροπόρος της 86ης Μοίρας Συντήρησης επιθεωρεί την προπέλα ενός αεροσκάφους C-130J Super Hercules πριν από την απογείωση στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, Ελλάδα, 2 Μαΐου 2023, στο πλαίσιο της κοινής εκπαιδευτικής άσκησης Stolen Cerberus X.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ σχεδιάζει να τοποθετήσει αεροσκάφη σε στρατιωτική βάση κοντά στην Αθήνα σε σχέση με την αμερικανική απάντηση στα γεγονότα στο Ισραήλ, ανέφεραν ελληνικά μέσα ενημέρωσης αυτή την εβδομάδα.

Η Hellas Journal και άλλα μέσα ανέφεραν την Κυριακή ότι μια ομάδα Αμερικανών αξιωματικών που εδρεύει εκτός Γερμανίας ήταν μέρος μιας προπορευόμενης ομάδας για τον συντονισμό της υποδοχής των αεροπλάνων και των συνοδευτικών πληρωμάτων.

Η βάση στην πόλη της Ελευσίνας, όπου βρίσκεται η Πτέρυγα Μάχης 112 της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, αναμένεται να γίνει κόμβος μεταφοράς για τα εισερχόμενα αεροσκάφη των ΗΠΑ, αναφέρει η εφημερίδα Καθημερινή.

Η βάση είναι απαραίτητη λόγω της εισροής που έχει συνωστίσει τους διαδρόμους στην εγκατάσταση του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ στον κόλπο της Σούδας στο νησί της Κρήτης, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα.

Μεταξύ πέντε και οκτώ C-130 είναι μεταξύ των αεροσκαφών που κατευθύνονται προς την Ελευσίνα. Τα C-17 θα μπορούσαν επίσης να είναι μέρος της ανάπτυξης, ανέφεραν ελληνικά ΜΜΕ.

Η Ευρωπαϊκή Διοίκηση των ΗΠΑ δεν απάντησε αμέσως την Τρίτη σε αίτημα για σχολιασμό των εκθέσεων.

U.S. Air Force C-130J Super Hercules aircraft arrive at Elefsina Air Base, Greece, in May 2022. The Air Force is planning to position various aircraft at the base near Athens, Greek media reported this week.

Τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ C-130J Super Hercules φθάνουν στην Αεροπορική Βάση της Ελευσίνας, στην Ελλάδα, τον Μάιο του 2022. Η Πολεμική Αεροπορία σχεδιάζει να τοποθετήσει διάφορα αεροσκάφη στη βάση κοντά στην Αθήνα, ανέφεραν ελληνικά μέσα ενημέρωσης αυτή την εβδομάδα. (Alexcia Givens/Αεροπορία των ΗΠΑ)

Οι αναφερόμενες κινήσεις έρχονται καθώς το Πεντάγωνο μεταθέτει πρόσθετες δυνάμεις στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή ως απάντηση στον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Η πιθανότητα ο πόλεμος να διευρυνθεί πέρα από τη Γάζα έχει εγείρει ανησυχίες ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ θα μπορούσαν να δεχτούν αυξημένες επιθέσεις σε βάσεις στο Ιράκ και τη Συρία, όπου φιλοϊρανικές πολιτοφυλακές έχουν εκτοξεύσει ρουκέτες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Σε απάντηση σε αυτές τις ανησυχίες, ο υπουργός Άμυνας Lloyd Austin διέταξε το Σάββατο το αμυντικό σύστημα Terminal High Altitude Area και πρόσθετα τάγματα Patriot σε βάσεις στην περιοχή.

Για τον στρατό των ΗΠΑ, η Ελλάδα έχει γίνει ένας ολοένα και πιο σημαντικός σύμμαχος στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Εκτός από τον κόμβο του κόλπου της Σούδας, το Υπουργείο Άμυνας έχει επεκτείνει τις επιχειρήσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε όλη την Ελλάδα σε συνδυασμό με μια ενημερωμένη διμερή συμφωνία ασφαλείας.

author picture

John covers U.S. military activities across Europe and Africa. Based in Stuttgart, Germany, he previously worked for newspapers in New Jersey, North Carolina and Maryland. He is a graduate of the University of Delaware.
––––––
Israel, 2023 Israel–Hamas war, War, War in Israel, Palestine, Palestinians, News, World news, Al-Aqsa, Mosque, Muslims , Hamas, Israelis, Jews, Zionists, Israeli Settlers, Lebanon, Iran, Gaza, Gaza Strip, Ισραήλ, Πόλεμος, Πόλεμος στο Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Ειδήσεις, Παγκόσμιες ειδήσεις, Al-Aqsa, Τζαμί, Μουσουλμάνοι, Χαμάς, εκτοξευόμενες ρουκέτες, Σουκότ, Ισραηλινοί, Εβραίοι, Σιωνιστές, Ισραηλινοί έποικοι, Λίβανος, Ιράν , Πόλεμος Ισραήλ , Πόλεμος στη μέση Ανατολή, Παλαιστινιακό, Γάζα, Λωρίδα της Γάζας, ΗΠΑ, Greece, Greece news, 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr