Home ΔΙΕΘΝΗ Η Ρωσία καταδικάζει την επίθεση της Χαμάς αλλά λέει ότι το Ισραήλ την προκάλεσε

Η Ρωσία καταδικάζει την επίθεση της Χαμάς αλλά λέει ότι το Ισραήλ την προκάλεσε

by _
0 comment 151 views
Russia condemns Hamas attack but says Israel provoked it
Russia condemns Hamas attack but says Israel provoked it

Φωτογραφία αρχείου: Πρώτος Αναπληρωτής Πρέσβης για τη Ρωσική Ομοσπονδία στον ΟΗΕ, Ντμίτρι Πολυάνσκι. ©  John Lamparski/Getty Images

Η Ρωσία καταδικάζει την επίθεση της Χαμάς αλλά λέει ότι το Ισραήλ την προκάλεσε


Η ειρήνη απαιτεί ειλικρίνεια, είπε ο αναπληρωτής απεσταλμένος της Μόσχας στον ΟΗΕ

Δεν μπορεί να υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό που έκανε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, αλλά δεν είναι σωστό να το αποκαλούμε «απρόκλητο», δήλωσε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ Ντμίτρι Πολυάνσκι.

«Καταδικάζουμε άνευ όρων όσα έγιναν εναντίον του Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου», είπε ο Polyansky σε τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με το TASS. «Δεν μπορεί να υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτό».

Ωστόσο, πρόσθεσε, κάθε καταδίκη της Χαμάς από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πρέπει να μετριαστεί με «την ίδια καταδίκη των αδιάκριτων βομβαρδισμών κατοικημένων γειτονιών στη Γάζα και του θανάτου αμάχων» ώστε «το μήνυμα εδώ να μην είναι μονόπλευρο και ανισόρροπο».

«Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας σε αυτό που συμβαίνει εκεί, πρέπει να είμαστε απολύτως ειλικρινείς», είπε ο Polyansky. «Διαφορετικά το ΣΑΗΕ δεν μπορεί να υπολογίζει ότι θα έχει οποιοδήποτε ρόλο σε μια μελλοντική διευθέτηση».

Σύμφωνα με τα λόγια του, η πρόσφατη «έκρηξη» βίας στη Μέση Ανατολή προκλήθηκε από «πολλά χρόνια ανομίας και τη συνέχιση των παράνομων ενεργειών του Ισραήλ κατά της Παλαιστίνης».

«Το να λέμε ότι ήταν απρόκλητο είναι εντελώς αδικαιολόγητο και δεν είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε αυτή τη λογική, όπως πολλοί από τους εταίρους μας στη διεθνή σκηνή», κατέληξε ο διπλωμάτης.

Η Χαμάς έστειλε μαχητές σε ισραηλινά χωριά, πόλεις και στρατιωτικές βάσεις κοντά στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας τουλάχιστον 1.400 ανθρώπους και κρατώντας 200 ομήρους, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές. Η Δυτική Ιερουσαλήμ απάντησε κηρύσσοντας πόλεμο στην παλαιστινιακή ομάδα και επιβάλλοντας έναν «ολικό αποκλεισμό» στη Γάζα.

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν καταδίκασε την επίθεση της Χαμάς ως «άνευ προηγουμένου» σε σκληρότητα, αλλά υποστήριξε ότι το Ισραήλ δεν πρέπει να αντιδράσει με βαρβαρότητα και να σκέφτεται τα περίπου δύο εκατομμύρια αμάχους στην επικράτεια. Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του, αλλά η ειρήνη μπορεί να έρθει μόνο με τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, πρόσθεσε.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε επίσης τη «μονόπλευρη» προσέγγιση των ΗΠΑ ότι συνέβαλε στην τρέχουσα σύγκρουση εκτροχιάζοντας την ειρηνευτική διαδικασία με επίκεντρο τον ΟΗΕ.

ΠΗΓΗ: https://www.rt.com/news/585628-russia-israel-hamas-attack/

 

Israel, 2023 Israel–Hamas war, War, War in Israel, Palestine, Palestinians, News, World news, Al-Aqsa, Mosque, Muslims , Hamas, Israelis, Jews, Zionists, Israeli Settlers, Lebanon, Iran, Gaza, Gaza Strip, Ισραήλ, Πόλεμος, Πόλεμος στο Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Ειδήσεις, Παγκόσμιες ειδήσεις, Al-Aqsa, Τζαμί, Μουσουλμάνοι, Χαμάς, εκτοξευόμενες ρουκέτες, Σουκότ, Ισραηλινοί, Εβραίοι, Σιωνιστές, Ισραηλινοί έποικοι, Λίβανος, Ιράν , Πόλεμος Ισραήλ , Πόλεμος στη μέση Ανατολή, Παλαιστινιακό, Γάζα, Λωρίδα της Γάζας, ΗΠΑ

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr