Home ΔΙΕΘΝΗ Το Ισραήλ προσπαθεί να σπρώξει τους Παλαιστίνιους στην Αίγυπτο παρέχοντας βοήθεια στη νότια Γάζα

Το Ισραήλ προσπαθεί να σπρώξει τους Παλαιστίνιους στην Αίγυπτο παρέχοντας βοήθεια στη νότια Γάζα

by _
0 comment 136 views

Το Ισραήλ προσπαθεί να σπρώξει τους Παλαιστίνιους στην Αίγυπτο παρέχοντας βοήθεια στη νότια Γάζα

Σύμφωνα με τη δήλωση, η βοήθεια βοήθειας προς τη Γάζα θα πρέπει να έρχεται μέσω της διέλευσης της Ράφα σε μόνιμη βάση και να διανέμεται σε όλα τα μέρη της Λωρίδας της Γάζας και όχι μόνο στο νότο

ΚΑΪΡΟ, 20 Οκτωβρίου. /TASS/. Η Χαμάς πιστεύει ότι η ιδέα της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας μόνο στα νότια τμήματα της Λωρίδας της Γάζας είναι μια προσπάθεια του Ισραήλ να διώξει Παλαιστίνιους στην Αίγυπτο.

«Η παροχή βοήθειας αποκλειστικά στις νότιες περιοχές της Γάζας είναι ένα μέτρο που θα επιτρέψει στις αρχές κατοχής να συνεχίσουν να ασκούν πίεση στον λαό μας, αναγκάζοντάς τον να μετακινηθεί από το βορρά προς το νότο κάτω από καταστροφικούς βομβαρδισμούς και επιθέσεις σε μια προσπάθεια να τον οδηγήσουν στην Αίγυπτο. ” ανέφερε η Χαμάς σε δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Telegram.

Η Χαμάς επιμένει ότι η βοήθεια βοήθειας στη Γάζα θα πρέπει να έρχεται μέσω του περάσματος της Ράφα σε μόνιμη βάση και να διανέμεται σε όλα τα μέρη της Λωρίδας της Γάζας και όχι μόνο στο νότο. Τόνισε ότι 20 φορτηγά με ανθρωπιστικά φορτία, όπως είχε συμφωνηθεί προηγουμένως, δεν επαρκούν, αφού «η Γάζα χρειάζεται πολύ περισσότερα φάρμακα και τρόφιμα». «Περίπου 500 φορτηγά εισέρχονται καθημερινά στον θύλακα τα τελευταία 17 χρόνια», και αυτό δεν ήταν αρκετό, ανέφερε.

«Επιμένουμε να ανοίξει το σημείο ελέγχου της Ράφα σε μόνιμη βάση για την απομάκρυνση των τραυματιών για θεραπεία στο εξωτερικό, καθώς και για την παροχή βοήθειας σε όλα τα μέρη της Λωρίδας της Γάζας, στο βορρά και το νότο», δήλωσε η Χαμάς. «Η απόφαση για 20 φορτηγά είναι μια αμερικανοσιωνιστική απόπειρα να φυσήξει καπνός, να εξαπατήσει το κοινό».

Την Παρασκευή, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έφτασε στο πέρασμα της Ράφα στα σύνορα της Αιγύπτου με τη Λωρίδα της Γάζας για να επιβλέψει προσωπικά τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, τα πρώτα 20 φορτηγά με ανθρωπιστικά φορτία αναμένεται να φτάσουν σήμερα στη Λωρίδα της Γάζας. Εν τω μεταξύ, η διοίκηση του σημείου ελέγχου από την παλαιστινιακή πλευρά είπε ότι οι επισκευές του δρόμου κοντά στο σημείο ελέγχου ενδέχεται να χρειαστούν χρόνο και η μετάβαση στα πρώτα φορτηγά που θα μεταβούν στη Γάζα μπορεί να καθυστερήσει. Αξιωματούχος του ΟΗΕ δήλωσε στο τηλεοπτικό κανάλι Al Hadath ότι η πρώτη παρτίδα ανθρωπιστικής βοήθειας θα σταλεί στη Γάζα εντός των επόμενων δύο ημερών.

ΠΗΓΗ: https://tass.com/world/1694495

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr