Home ΔΙΕΘΝΗ Εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ: Το Ισραήλ διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Γάζα, πιθανός κίνδυνος γενοκτονίας

Εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ: Το Ισραήλ διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Γάζα, πιθανός κίνδυνος γενοκτονίας

by _
0 comment 124 views

Εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ: Το Ισραήλ διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Γάζα, πιθανός κίνδυνος γενοκτονίας

Ο πλήρης αποκλεισμός της Γάζας, σε συνδυασμό με «ανέφικτες εντολές εκκένωσης και βίαιες μεταφορές πληθυσμού», είναι παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, αναφέρει η έκθεση

by Sputnik

Image Credit: SAID KHATIB/AFP via Getty Images


Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί σχολείων και νοσοκομείων στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και ο αποκλεισμός του θύλακα αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και υπάρχει κίνδυνος γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού, αναφέρουν ειδικοί εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ σε έκθεση.

Δεδομένων των δηλώσεων των Ισραηλινών πολιτικών ηγετών και των συμμάχων τους, καθώς και των στρατιωτικών ενεργειών στη Λωρίδα της Γάζας και της κλιμάκωσης των συλλήψεων και δολοφονιών στη Δυτική Όχθη, υπάρχει κίνδυνος γενοκτονίας κατά του παλαιστινιακού λαού, σύμφωνα με την έκθεση. που δημοσιεύθηκε από το Γραφείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών (UNHRO).

«Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου: Υπάρχει μια συνεχιζόμενη εκστρατεία από το Ισραήλ που καταλήγει σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στη Γάζα. Λαμβάνοντας υπόψη τις δηλώσεις των Ισραηλινών πολιτικών ηγετών και των συμμάχων τους, που συνοδεύονται από στρατιωτική δράση στη Γάζα και κλιμάκωση των συλλήψεων και δολοφονιών στη Δυτική Όχθη, υπάρχει επίσης κίνδυνος γενοκτονίας κατά του παλαιστινιακού λαού», ανέφεραν οι ειδικοί.

Οι ειδικοί ζήτησαν επίσης την προστασία όλων των εργαζομένων στον τομέα της ανθρωπιστικής βοήθειας, αφού ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κατέγραψε περισσότερες από 136 επιθέσεις σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης στην Παλαιστίνη, με 59 περιστατικά στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 16 εργαζομένων στον τομέα της υγείας από τις 7 Οκτωβρίου.

«Η απεργία κατά του Αραβικού Νοσοκομείου Al Ahli είναι μια θηριωδία. Είμαστε εξίσου εξοργισμένοι από τη θανατηφόρα απεργία την ίδια μέρα σε ένα σχολείο της UNRWA [Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή] που βρίσκεται στον προσφυγικό καταυλισμό Αλ Μαγκάζι, το οποίο φιλοξένησε περίπου 4.000 εκτοπισμένους, καθώς και δύο πυκνοκατοικημένες προσφυγικούς καταυλισμούς», είπαν οι ειδικοί.

Ο πλήρης αποκλεισμός της Γάζας, σε συνδυασμό με «ανέφικτες εντολές εκκένωσης και βίαιες μεταφορές πληθυσμών», είναι επίσης παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου, πρόσθεσαν οι ειδικοί.

Η έκθεση υπογράφεται από επτά Ειδικούς Εισηγητές του ΟΗΕ για διάφορα ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένης της Ειδικής Εισηγήτριας του ΟΗΕ για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Παλαιστινιακή Επικράτεια που κατέχεται από το 1967, Francesca Albanese.

Την Τρίτη, ένας πύραυλος έπληξε το Αραβικό Νοσοκομείο Al-Ahli στην πόλη της Γάζας, προκαλώντας μια τεράστια έκρηξη στην οποία σκοτώθηκαν σχεδόν 500 άνθρωποι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς κατηγόρησε την έκρηξη σε μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή. Ωστόσο, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις δήλωσαν ότι το νοσοκομείο χτυπήθηκε από αποτυχημένη εκτόξευση ρουκετών από το κίνημα της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ.

Στις 7 Οκτωβρίου, η Χαμάς εξαπέλυσε αιφνιδιαστική επίθεση με ρουκέτες κατά του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας και παραβίασε τα σύνορα, σκοτώνοντας και αιχμαλωτίζοντας ανθρώπους σε γειτονικές ισραηλινές κοινότητες.

Το Ισραήλ εξαπέλυσε αντίποινα και διέταξε τον πλήρη αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, όπου ζουν περισσότεροι από 2 εκατομμύρια άνθρωποι, διακόπτοντας την παροχή νερού, τροφίμων και καυσίμων. Η κλιμάκωση της σύγκρουσης είχε ως αποτέλεσμα χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες και από τις δύο πλευρές.

––––––––

 

Israel, 2023 Israel–Hamas war, War, War in Israel, Palestine, Palestinians, News, World news, Al-Aqsa, Mosque, Muslims , Hamas, Israelis, Jews, Zionists, Israeli Settlers, Lebanon, Iran, Gaza, Gaza Strip, Ισραήλ, Πόλεμος, Πόλεμος στο Ισραήλ, Παλαιστίνη, Παλαιστίνιοι, Ειδήσεις, Παγκόσμιες ειδήσεις, Al-Aqsa, Τζαμί, Μουσουλμάνοι, Χαμάς, εκτοξευόμενες ρουκέτες, Σουκότ, Ισραηλινοί, Εβραίοι, Σιωνιστές, Ισραηλινοί έποικοι, Λίβανος, Ιράν , Πόλεμος Ισραήλ , Πόλεμος στη μέση Ανατολή, Παλαιστινιακό, Γάζα, Λωρίδα της Γάζας, ΗΠΑ

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr