Home ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Ηχηρό Χαστούκι» : Το Μαξίμου έχασε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και 5 στις 6 Περιφέρειες

«Ηχηρό Χαστούκι» : Το Μαξίμου έχασε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και 5 στις 6 Περιφέρειες

by _
0 comment 161 views
«Ηχηρό Χαστούκι» : Το Μαξιμου εχασε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και 5 στις 6 Περιφέρειες
«Ηχηρό Χαστούκι» : Το Μαξιμου εχασε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και 5 στις 6 Περιφέρειες

«Ηχηρό Χαστούκι» : Το Μαξίμου έχασε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και 5 στις 6 Περιφέρειες


Μεγάλη ήττα της κυβέρνησης Μητσοτάκη έδειξε ο β’ γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών, με τον κόσμο να αντιδρά για τα πεπραγμένα των εκλεκτών του, την ώρα που στελέχη της ΝΔ εξαπέλυαν απειλές κατά των ψηφοφόρων αλλά και των αντιπάλων τους.

«Ως προς τα πολιτικά συμπεράσματα, δεν ήταν μια καλή βραδιά για τη ΝΔ. Τα πολιτικά συμπεράσματα όμως βγήκαν την πρώτη Κυριακή. Υπήρξε αντίσυσπείρωση ενάντια σε δημάρχους που στηρίχθηκαν από τη ΝΔ. Επισημαίνω και την χαμηλή αποχή που πρέπει να μας προβληματίζει όλους» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζοντας τα αποτελέσματα.



«Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρά με τα πόδια καλά γειωμένα. Η κυβέρνηση οφείλει να λαμβάνει τα πολιτικά μηνύματα. (…) Για όσους σπεύδουν να πανηγυρίσουν, να θυμίσω πως πριν από 3 μήνες είχαμε βουλευτικές εκλογές και εκεί καταγράφηκε η δύναμη των κομμάτων» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ξεκινώντας από τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, την Αθήνα, ο Κώστας Μπακογιάννης έχασε από τον Χάρη Δούκα του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο στήριξε ανοιχτά ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Επικοινώνησα με τον Χάρη Δούκα, τον Νέο Δήμαρχο της Αθήνας και του έδωσα τα θερμά μου συγχαρητήρια για τη μεγάλη νίκη. Είμαστε στην απόλυτη διάθεση του. Θέλω να ευχαριστήσω όλη μου την ομάδα. Κάναμε έναν καταπληκτικό αγώνα. Η ευθύνη του αποτελέσματος είναι αποκλειστικά δική μου. Φεύγω με το κεφάλι ψηλά, όπως μπήκα», δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Στη Θεσσαλονίκη, μεγάλη ήταν η νίκη του Στέλιο Αγγελούδη έναντι του Κωνσταντίνου Ζέρβα.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Ζέρβας, μετά την ήττα του στον β’ γύρο των εκλογών από τον Στέλιο Αγγελούδη, προχώρησε στην πρώτη του δήλωση.



Ευχαρίστησε την οικογένειά του για τη στήριξή της, τους συνεργάτες του, αλλά και τους υποψηφίους του και είπε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του νέου δημάρχου σε ό,τι τον χρειαστεί και έκλεισε λέγοντας «πρώτα η Θεσσαλονίκη».

Παράλληλα, στην Πάτρα επικρατεί μέχρι τώρα με υψηλό ποσοστό ο Κώστας Πελετίδης.

Σύμφωνα με την Singular Logic η εικόνα στις περιφέρειες δεν αναμένεται να αλλάξει καθώς οι διαφορές ανάμεσα στους υποψηφίους είναι μεγάλες.

Την ίδια στιγμή, η ΝΔ «χάνει» 5 από τις 6 περιφέρειες:

Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
Βορείου Αιγαίου
Δυτικής Μακεδονίας
Θεσσαλίας
Ιονίων Νήσων




Στην περιφέρεια Θεσσαλίας ο Δημήτρης Κουρέτας προηγείται με έναντι του Κώστα Αγοραστού, αφού με καταμετρημένο το 28% των ψήφων λαμβάνει ποσοστό 57,25% ενώ ο ο Αγοραστός 42,75%.

Στην Πελοπόννησο προηγείται ο Δημήτρης Πτωχός (51,78%) έναντι του Πέτρου Τατούλη (48,22% ), αφού με ενσωματωμένο το 35% των αποτελεσμάτων.

Στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη ο Χριστόδουλος Τοψίδης προηγείται με 50,97% ενώ ο σημερινός περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος έχει λάβει 49,03%.

Στο Βόρειο Αιγαίο ο νυν περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης έχει λάβει μέχρι τώρα ποσοστό 52,58%, ενώ ο Αλκιβιάδης Στεφανής το 47,42%.



Ο Ιωάννης Τρεπεκλής εξασφαλίζει σαφές προβάδισμα στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Με ενσωματωμένο σχεδόν το 25% των εκλογικών τμημάτων λαμβάνει το 67,20% των ψήφων έναντι 32,79% της νυν περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδης Κράτσα Τσαγκαροπούλου.

Στη Δυτική Μακεδονία προηγείται ο Γιώργος Αμανατίδης με 55,92% έναντι 44,08% του νυν περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη (ενσωμάτωση 50%).

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr