Home ΣΤΡΑΤΟΣ / ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ / ΕΥΠ Η επίσημη τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας «Κίμων» στη Γαλλία – Δείτε βίντεο

Η επίσημη τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας «Κίμων» στη Γαλλία – Δείτε βίντεο

by _
0 comment 74 views
Η επίσημη τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας «Κίμων» στη Γαλλία – Δείτε βίντεο
Η επίσημη τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας «Κίμων» στη Γαλλία – Δείτε βίντεο

Η επίσημη τελετή καθέλκυσης της φρεγάτας «Κίμων» στη Γαλλία – Δείτε βίντεο

Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται, τόνισε με νόημα ο Νίκος Δένδιας στην τελετή καθέλκυσης παρουσία του Γάλλου ομολόγου του Σεμπαστιάν Λεκορνί αλλά και του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση

Παρουσία του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια, του Γάλλου ομολόγου του Σεμπαστιάν Λεκορνί  αλλά και του Αρχηγού ΓΕΝ  Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση, πραγματοποιήθηκε στο Λοριάν της Βρετάνης η επίσημη τελετή καθέλκυσης της πρώτης φρεγάτας FDI (Belh@rra) του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με την ονομασία «Κίμων F-601».

Είναι ένα νεό σημαντικό βήμα αυτή η καθέλκυση για την Ελλάδα, δήλωσε ο κ. Δένδιας αμέσως μετά την ξενάγησή του στην φρεγάτα και τόνισε πως αυτές οι φρεγάτες νέας γενιάς είναι ικανές να αντιμετωπίσουν τις σημερινές προκλήσεις. 

Ολόκληρη η δήλωσή  του έχει ως εξής: «Είναι χαρά και μεγάλη τιμή για εμένα που βρίσκομαι σήμερα πάνω στο κατάστρωμα της Φρεγάτας «Κίμων», της νέας υπερσύγχρονης Φρεγάτας του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Περνάμε σε μία νέα εποχή,  στον 21ο αιώνα. Η Φρεγάτα αυτή, μαζί με τις άλλες δύο που θα ακολουθήσουν, τον «Νέαρχο» και τον «Φορμίωνα», θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, της ελληνικής πολεμικής μηχανής και θα λειτουργήσουν ως παράγοντες σταθερότητας, ειρήνης, αλλά και προβολής ισχύος στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην ευρύτερη περιοχή μας, αλλά και πέρα από τον ορίζοντα.

Βλέπουμε εδώ ένα ακόμη αποτέλεσμα της Συμφωνίας που μαζί με τον αγαπητό μου συνάδελφο Νίκο Παναγιωτόπουλο, τότε ως Υπουργό Άμυνας, είχαμε υπογράψει με τη Γαλλία – τη Συμφωνία Στρατηγικής Συνεργασίας – και είμαι ιδιαίτερα ευτυχισμένος γι΄ αυτό.

Θα ήθελα επίσης καταληκτικά να πω το εξής:  Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά και κάθε Κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι απολύτως αποφασισμένη να προασπίσει τον Εθνικό χώρο. Και να εξηγήσω με τον πιο καθαρό τρόπο: Ό,τι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ >> https://www.protothema.gr/world/article/1419960/i-episimi-teleti-kathelkusis-tis-fregatas-kimon-sti-gallia-deite-video/

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr