Home Greek News Κ.Μητσοτάκης: «Στηρίζω τον Κ.Αγοραστό ως υποψήφιο περιφερειάρχη στη Θεσσαλία – Είναι πάρα πολύ καλός»

Κ.Μητσοτάκης: «Στηρίζω τον Κ.Αγοραστό ως υποψήφιο περιφερειάρχη στη Θεσσαλία – Είναι πάρα πολύ καλός»

by _
0 comment 62 views
Κ.Μητσοτάκης: «Στηρίζω τον Κ.Αγοραστό ως υποψήφιο περιφερειάρχη στη Θεσσαλία – Είναι πάρα πολύ καλός»
Κ.Μητσοτάκης: «Στηρίζω τον Κ.Αγοραστό ως υποψήφιο περιφερειάρχη στη Θεσσαλία – Είναι πάρα πολύ καλός»

Περιμένατε να αποδοθούν ευθύνες;;;

Μάλλον προαγωγή βλέπω…

Κ.Μητσοτάκης: «Στηρίζω τον Κ.Αγοραστό ως υποψήφιο περιφερειάρχη στη Θεσσαλία – Είναι πάρα πολύ καλός»

Ο χρήστης Ηλίας ράδιο

Περιμένατε να αποδοθούν ευθύνες;

Μάλλον προαγωγή βλέπω..

Συγκεκριμένα ερωτηθείς για τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: 

«Είναι απολύτως λογικό να αναζητώνται ευθύνες από τη Δικαιοσύνη. Εγώ δεν έχω παράπονα από το πώς χειρίστηκε την κατάσταση μετά την κακοκαιρία Ιανός. Το ότι έχει ξεκινήσει μια έρευνα, δεν είναι λόγος για να μην υποστηρίξουμε τον κ. Αγοραστό. Έγιναν πολλά έργα μετά την κακοκαιρία Ιανός. 

 Στη Θεσσαλία, ειδικά, θα πάρουμε την αρμοδιότητα από την Περιφέρεια και τον πρώτο λόγο θα τον έχει ένας ανεξάρτητος φορέας διαχείρισης υδάτων.

Κ.Μητσοτάκης: «Στηρίζω τον Κ.Αγοραστό ως υποψήφιο περιφερειάρχη στη Θεσσαλία – Είναι πάρα πολύ καλός»

17 νεκροί και μια περιφέρεια κατεστραμμένη λόγω έλλειψης αντιπλημμυρικών έργων – Πόσο καλός δηλαδή;

«Πολύ καλό περιφερειάρχη» χαρακτήρισε τον Κωνσταντίνο Αγοραστό ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παρέθεσε το απόγευμα της Δευτέρας (2/10) σε κεντρικό δελτίο ειδήσεων! 

Όλο αυτό… την ώρα που πριν από λίγες εβδομάδες όλη η Θεσσαλία πνίγηκε και 17 άτομα έχασαν τη ζωή τους λόγω της αδράνειας του κρατικού μηχανισμού που αρκέστηκε στα μηνύματα του «112», αλλά και κυρίως λόγω των ανύπαρκτων αντιπλημμυρικών έργων τα οποία είχαν διαφημιστεί από το σύνολο της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα ερωτηθείς για τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Είναι απολύτως λογικό να αναζητώνται ευθύνες από τη Δικαιοσύνη. Εγώ δεν έχω παράπονα από το πώς χειρίστηκε την κατάσταση μετά την κακοκαιρία Ιανός. Το ότι έχει ξεκινήσει μια έρευνα, δεν είναι λόγος για να μην υποστηρίξουμε τον κ. Αγοραστό. Έγιναν πολλά έργα μετά την κακοκαιρία Ιανός. […] Στη Θεσσαλία, ειδικά, θα πάρουμε την αρμοδιότητα από την Περιφέρεια και τον πρώτο λόγο θα τον έχει ένας ανεξάρτητος φορέας διαχείρισης υδάτων. […] Πρέπει να δούμε και το ζήτημα της άρδευσης στη Θεσσαλία. […] Δεν γίνονται έργα σε έναν με έξι μήνες».

Παράλληλα υποστήριξε ότι «ήταν και παραμένει ένας πολύ καλός περιφερειάρχης». 

Ως «παλιά συζήτηση» χαρακτήρισε το ζήτημα με τον απερχόμενο περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, από τον οποίο ήρε το χρίσμα η ΝΔ ύστερα από ένα ζεϊμπέκικο. «Προκρίναμε ότι η υποψηφιότητα του Νίκου Χαρδαλιά ως την πιο κατάλληλη».

«Καταδικάζω απερίφραστα το χαστούκι του Αχιλλέα Μπέου» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως «δεν δώσαμε χρίσμα στον κ. Μπέο», σημειώνοντας πως «θα μείνουμε έξω από τέτοια παιχνίδια με θρησκευτική ευλάβεια». Βέβαια, ο ίδιος επεσήμανε πως «ο κόσμος θα ψηφίσει αυτόν που θεωρεί ως τον καταλληλότερο».

«100 ημέρες που μου φάνηκαν σαν 1000», δήλωσε από εκεί και πέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στις πυρκαγιές και τις πλημμύρες.«Αντιλαμβάνομαι απόλυτα τα αισθήματα της κοινωνίας. Είναι λογικό να υπάρχει στεναχώρια και απαίτηση από την κυβέρνηση να κάνει περισσότερα. Οι θετικές εξελίξεις του καλοκαιριού χάνονται όταν όλα σκεπάζονται από τα γεγονότα τις στιγμές και καταστρέφονται ζωές και περιουσίες. Κι εγώ τα ίδια αισθήματα συμμερίζομαι, μια ανάγκη να τρέξουμε πιο γρήγορα», δήλωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στον Alpha.

«Συμμερίζομαι το γενικότερο αίσθημα στεναχώριας και αγανάκτησης στις περιοχές που έχουν πληγεί. Κανείς δεν αμφισβητεί τη σφοδρότητα των φυσικών φαινομένων», συνέχισε.

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για την ανάγκη να εκπονήσουμε συνολική στρατηγική προσαρμογής στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Ερωτηθείς αν τα λάθη προσωποποιούνται απάντησε ως εξής: «Καταλαβαίνω την ανάγκη να δείξουμε την ανάγκη και να πούμε φταίει αυτός. Σίγουρα στα ζητήματα κλιματικής κρίσης δεν προσωποποιώ τις ευθύνες για τις αδυναμίες. Οι υπουργοί χρειάζονται χρόνο για να δείξουν το έργο τους. Ο σκοπός του και ο ρόλος του είναι συντονιστικός και ο κύριος λόγος του να υλοποιήσει το πρόγραμμα «Αιγίς». Από αυτό θα κριθεί πρωτίστως ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας».

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε πως δεν τέθηκε αντικατάστασης του υπουργού Πολιτικής Προστασίας Β.Κικίλια. «Δεν τέθηκε και δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα», ανέφερε.

Σχετικά με την ακρίβεια και το Market Pass, o Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Τα πράγματα είναι δύσκολα. […] Εξακολουθώ να πιστεύω ότι πλησιάζουμε στην αρχή του τέλους αυτού του κύκλου της ακρίβειας». Μάλιστα, ο ίδιος επεσήμανε ότι «πληρώθηκαν τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί για την ακρίβεια» και αναφέρθηκε σε «ελέγχους για αδικαιολόγητες ανατιμήσεις». Με σύνθημα το «νομιμότητα παντού», κατόπιν, ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι «θα περιορίσουμε τη φοροδιαφυγή».«Οι μέσοι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα αυξάνονται, γιατί γίνονται επενδύσεις» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας: «Δεσμεύομαι ότι θα ξύσω τον πάτο του βαρελιού για τους πολίτες που όντως δεν έχουν κανένα απόθεμα, να κάνω ό,τι μπορώ για να τους βοηθήσω».

Αναφορικά με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Στέφανο Κασσελάκη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Μου είναι συμπαθής ο κ. Κασσελάκης, δεν περίμενα ότι θα κατέληγε στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ακόμα, ο πρωθυπουργός έκανε λόγο τόσο για «απουσία πολιτικού λόγου από τον κ. Κασσελάκη» όσο και για τον Νίκο Παππά και για τον Παύλο Πολάκη, χαρακτηρίζοντάς τους ως «υπαρχηγούς» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε ότι υπήρχε «κοινωνική γνωριμία» με τον Στέφανο Κασσελάκη όσο εκείνος ήταν βουλευτής της Ν.Δ. και τόνισε πως «δεν ήταν συνεργάτης του». Πάντως, ο κ. Μητσοτάκης αν και είπε πως «δεν τον χαρακτηρίζει η αλαζονεία», ο ίδιος υπενθυμίσε ότι επανεξελέγη πρωθυπουργός «με ένα υψηλό ποσοστό».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ >> https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/kyvernisi/deite-zontana-tin-synenteyksi-tou-kyriakou-mitsotaki-ston-alpha/

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr