Ο διάσημος και πολυβραβευμένος ηθοποιός Μελ Γκίμπσον, γνωστός για τα φιλοχριστιανικά αισθήματά του, έκανε έκκληση μέσω του Twitter, ζητώντας την προστασία των διωκομένων από το Ναγκόρνο Καραμπάχ Αρμενίων.

Αίσθηση προκαλεί η πολύ ήπια κάλυψη του δράματος των Αρμενίων του Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου ένας ταλαίπωρος λαός υφίσταται για ακόμη μια φορά τις διώξεις από τους Αζέρους, με τη σιωπηρή αλλά σημαντική και έμπρακτη υποστήριξη της Τουρκίας.

Ο διάσημος και πολυβραβευμένος ηθοποιός και σκηνοθέτης Μελ Γκίμπσον, με σύντομο βίντεό του καλεί τη διεθνή κοινότητα να προστατεύσει τους Αρμενίους.

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται με τραγικό τρόπο καθώς γινόμαστε μάρτυρες μιας σύγχρονης γενοκτονίας. Η σιωπή των ΜΜΕ στο θέμα αυτό είναι ξεκάθαρη. Ο αρμενικός λαός που υπέστη αιώνες διωγμών λόγω της πίστης του, βρίσκεται για άλλη μια φορά εκτεθειμένος σε μια βίαιη εκστρατεία εθνοκάθαρσης. Στη μέγγενη του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας, αμέτρητοι Αρμένιοι υφίστανται ανείπωτες φρικαλεότητες, απώλειες ζωών, αναγκαστικό εκτοπισμό, πείνα και απομόνωση από βασικές προμήθειες. Είναι οι ίδιοι Αρμένιοι που ζούσαν σε αυτή τη γη για γενεές.

Καλώ τη διεθνή κοινότητα και όλα τα έθνη να προβούν σε άμεσες ενέργειες, να απλώσουν χείρα βοηθείας στον αρμενικό πληθυσμό, προσφέροντάς τους την προστασία που απεγνωσμένα έχουν ανάγκη και να δημιουργήσουν μία ανθρωπιστική αλυσίδα μέσω ενός ασφαλούς περάσματος.

Το σημαντικότερο! Ας δεσμευτούμε για άμεσες διπλωματικές προσπάθειες, ώστε αυτά τα διωκόμενα πρόσωπα, ανακτήσουν το δικαίωμά τους σ’ ένα σπίτι χωρίς καθυστέρηση.

Στον αρμενικό λαό που εξακολουθεί να υποφέρει, λέω: «Μη χάνετε το κουράγιο σας, ο Θεός είναι μαζί σας»»!