Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ «Έρχεται νέο μνημόνιο λόγω COSCO» : Τραπεζικός, Σερέτης Γρηγόρης

«Έρχεται νέο μνημόνιο λόγω COSCO» : Τραπεζικός, Σερέτης Γρηγόρης

by _
0 comment 174 views

«Έρχεται νέο μνημόνιο λόγω COSCO» : Τραπεζικός, Σερέτης Γρηγόρης


Στις απαιτήσεις που έχει η COSCO εναντίον από το ελληνικό δημόσιο και τον ΟΣΕ και οι οποίες μπορεί να φτάσουν σε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ μίλησε στον Focuς FM 103.6 και την εκπομπή “Κόντρα στο Σύστημα” με τον ψυχολόγο Γρηγόρη Σερέτη ο γνωστός στους ακροατές της εκπομπής Δημήτρης με το προσωνύμιο “Τραπεζικός”.

«Η εταιρία COSCO απαιτεί από το ελληνικό δημόσιο τις ζημιές από το γεγονός ότι τα προϊόντα τους είναι παρκαρισμένα και δεν κινούνται καθώς έχει διακοπεί ο σιδηρόδρομος. Η COSCO είχε στείλει επιστολή από τα Τέμπη ακόμα όταν είχε διακοπεί και τότε ο Σιδηρόδρομος» επισήμανε.

«Αυτή τη στιγμή η COSCO έχει εκατομμύρια ζημιά κάθε μέρα και με τις συμβάσεις που έχει υπογράψει με το ελληνικό δημόσιο και τον ΟΣΕ. Η COSCO είναι εντάξει στις συμβατικές υποχρεώσεις της και δεν είναι το δημόσιο με τον ΟΣΕ. Έτσι μπερδεύονται τράπεζες τεράστιες με εγγυητικές επιστολές, μπερδεύονται μέσα στη μεταφορά ασφαλιστικές εταιρείες που ασφαλίζουν τα προϊόντα της COSCO, Μπερδεύεται η Hellenic Train η οποία έχει κάνει αγωγή στο ελληνικό δημόσιο από την εποχή των Τεμπών. Οι Κινέζοι δεν είναι βλάκες. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσημα ότι η σιδηροδρομική σύνδεση θα είναι πλήρως έτοιμη σε δύο μήνες. Μπορεί μέσα σε δύο τρεις μήνες να λειτουργήσει μια γραμμή για επιβατικά και φορτηγά τρένα η οποία όμως δεν θα μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της COSCO γιατί τα φορτία της που μετακινούνται στην Κεντρική Ευρώπη είναι φορτία δισεκατομμυρίων. Πριν υπογράψει συμβάσεις με το ελληνικό δημόσιο και τον Ο.Σ.Ε χρησιμοποιούσε το λιμάνι της Νάπολι για να διακινεί προϊόντα από την Κίνα προς την Ευρώπη. Συνεργαζόταν με το Ιταλικό δημόσιο και την Καμόρα την Ιταλική Μαφία. Επέλεξε τον Πειραιά για να μειώσει το κόστος μεταφοράς» τόνισε επίσης.    

Ακούστε ολόκληρη τη συζήτηση:

ΠΗΓΗ >> https://focusfm.gr/erchetai-neo-mnimonio-logo-cosco-trapezikos-seretis-grigoris/?fbclid=IwAR3iyzl8Wql5m64gLkOzixXpkiV-4GwdhmF0jOKB7fbQ0KZApXwPfeIY57w

Ελλάδα, ειδήσεις, Οικονομία, Ελληνική Οικονομία

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr