Home Greek News Απίστευτο μπέρδεμα με τις κινητοποιήσεις στα μέσα μεταφοράς: Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ και τρόλεϊ το πρωί η Αθήνα – Κανονικά οι πτήσεις

Απίστευτο μπέρδεμα με τις κινητοποιήσεις στα μέσα μεταφοράς: Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ και τρόλεϊ το πρωί η Αθήνα – Κανονικά οι πτήσεις

by _
0 comment 68 views
Απίστευτο μπέρδεμα με τις κ…
Απίστευτο μπέρδεμα με τις κ…

Απίστευτο μπέρδεμα με τις κινητοποιήσεις στα μέσα μεταφοράς: Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ και τρόλεϊ το πρωί η Αθήνα – Κανονικά οι πτήσεις

Νέα προσφυγή της ΣΤΑΣΥ κατά της 24ωρης απεργίας που κηρύχθηκε χθες, μετά τις 10 το βράδυ, σε Μετρό και ΗΣΑΠ – Από τις δικαστικές αποφάσεις θα εξαρτηθεί πώς θα εξελιχθούν οι κινητοποιήσεις στη διάρκεια της ημέρας – Πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέσα – Δεμένα τα πλοία στον Πειραιά

Ένα απίστευτο μπέρδεμα επικρατεί όσον αφορά στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης στα μέσα μεταφοράς, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής που έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθηνών ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο.

Και αυτό, καθώς οι συνδικαλιστές στα μέσα μεταφοράς αναπροσαρμόζουν συνεχώς την τακτική τους, με βάση και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης για τη νομιμότητα των κινητοποιήσεων σε αυτά.Σύμφωνα λοιπόν με όσα είχαν γίνει γνωστά μέχρι αργά το βράδυ της Τετάρτης, κανονικά θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη οι πτήσεις στη χώρα μας, παρά τις κινητοποιήσεις που είχε εξαγγείλει η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας (ΕΕΕΚΕ). Οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας είχαν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Ωστόσο, το Πρωτοδικείο Αθηνών έκρινε παράνομη την απόφασή τους.

Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη, η Ομοσπονδία Συλλόγων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ενημέρωσε τα μέλη της ότι οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ δεν μπορούν να συμμετέχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ και ότι η Ομοσπονδία προτίθεται να ασκήσει έφεση, καθώς θεωρεί απαράδεκτη και λανθασμένη την παραπάνω απόφαση.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας το τοπίο όσον αφορά τη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς ήταν «θολό». Σε κάθε περίπτωση, το βέβαιο είναι ότι το επιβατικό κοινό αναμένται να ταλαιπωρηθεί στις μετακινήσεις του.

Με βάση τα τελευταία δεδομένα:

– Τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά, όπως ανακοίνωσε ο ΟΑΣΑ, ωστόσο, όποιος εργαζόμενος επιθυμεί, θα μπορεί να συμμετάσχει στην απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ), η οποία είναι νόμιμη.
– Το Μετρό και ο ΗΣΑΠ (γραμμές 1, 2 και 3) δεν θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους το πρωί, λόγω των απεργιακών κινητοποίησεων των εργαζομένων. Η απόφασή τους είναι να προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, όμως αυτό βρίσκεται υπό αίρεση, καθώς η διοικηση της ΣΤΑΣΥ, αργά το βράδυ της Τετάρτης, προσέφυγε εκ νέου στη Δικαιοσύνη κατά της απεργίας σε Μετρό και ΗΣΑΠ. Η υπόθεση θα εκδικαστεί σήμερα, Πέμπτη.

– Το Τραμ θα λειτουργήσει από την έναρξη της κυκλοφορίας, έως τις 13:30.– Όσον αφορά στα Τρόλεϊ, η υπόθεση εκδικάζεται το πρωί της Πέμπτης και ως εκ τούτου, μέχρι να ανακοινωθεί η απόφαση, δεν θα κυκλοφορούν τρόλεϊ στην Αθήνα.

– Στον Προαστιακό θα υπάρξει στάση εργασίας από τις 21:00 έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Δεμένα θα μείνουν και τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά. Οι ναυτεργάτες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10 το πρωί έξω από το εργατικό κέντρο Πειραιά. Κανονικά θα πραγματοποιούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από και προς τα υπόλοιπα λιμάνια της χώρας, αλλά και εκείνα με προορισμό τον Πειραιά.

Στην απεργία συμμετέχουν δάσκαλοι και καθηγητές, γιατροί και νοσηλευτές δημόσιων νοσοκομείων.

Η βραδινή ανακοίνωση από τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ για την απεργία σε Μετρό και ΗΣΑΠ

Στη δικαιοσύνη κατά 2 σωματείων εργαζομένων της εταιρείας προσφεύγει η ΣΤΑ.ΣΥ, καταθέτοντας απεργιακή αγωγή, μετά την προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης αργά το βράδυ της Τετάρτης 20/09.Συγκεκριμένα, το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ και το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό, εξήγγειλαν μετά τις 10 το βράδυ της Τετάρτης 24ωρη απεργία για την επόμενη ημέρα, σε αντίθεση με όσα προβλέπει η εργατική νομοθεσία. Κατά πάγια πρακτική τους, προκηρύσσουν για μια ακόμη φορά κυριολεκτικά την “τελευταία” στιγμή απεργιακές κινητοποιήσεις, που προκαλούν τεράστια αναστάτωση και ταλαιπωρία στους επιβάτες και δεν μπορούν, λόγω των χρονικών περιορισμών, να κριθούν από τα δικαστήρια.

Η ΣΤΑ.ΣΥ προσέφυγε στη δικαιοσύνη νωρίτερα σήμερα, αναμένοντας τις αποφάσεις σωματείων εργαζομένων της εταιρείας, που συνεδρίαζαν προγραμματισμένα, εξαντλώντας κάθε χρονικό περιθώριο και κάθε νομική δυνατότητα που της δίνεται. Η προσφυγή έγινε κατά της απόφασης για απεργιακές κινητοποιήσεις, που αντιτίθεται στα όσα προβλέπει ρητώς η διαιτητική απόφαση (1/2023) του ΟΜΕΔ, που ορίζει τις προϋποθέσεις κήρυξης νόμιμης απεργίας και το προσωπικό ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας, ειδικά για τη ΣΤΑ.

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr