Home ΣΤΡΑΤΟΣ / ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ / ΕΥΠ Συνεκπαίδευση Ελλάδας – ΗΠΑ στη Σούδα

Συνεκπαίδευση Ελλάδας – ΗΠΑ στη Σούδα

by _
0 comment 162 views
Συνεκπαίδευση Ελλάδας – ΗΠ…
Συνεκπαίδευση Ελλάδας – ΗΠ…

Συνεκπαίδευση Ελλάδας – ΗΠΑ στη Σούδα


Στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ σε ότι αφορά στις δράσεις στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ, πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση το διάστημα από 9 – 13 Σεπτεμβρίου 2023 σε αντικείμενα Ειδικών Επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή της Σούδας.

Στην συνεκπαίδευση συμμετείχαν Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί της 1ης Μοίρας Αλεξιπτωτιστών (1ης ΜΑΛ) της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, ενώ από πλευράς ΗΠΑ συμμετείχαν Ομάδες Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών και 1 Ελικόπτερο (Ε/Π) MH-60S.

Συνεκπαίδευση Ελλάδας – ΗΠΑ στη Σούδα

Κατά την διάρκειά της πραγματοποιήθηκαν αντικείμενα έρευνας και διάσωσης μάχης (Combat Search and Rescue – CSAR) και εξουδετέρωσης αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών (Counter Improvised Explosive Devices – C-IED), τα οποία συνέβαλαν στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας κατά την σχεδίαση και εκτέλεση Ειδικών Επιχειρήσεων μεταξύ των συμμετεχόντων, αναδεικνύοντας την διαχρονική συνεργασία των δύο Χωρών στον τομέα του Ειδικού Πολέμου.

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr