Home ΗΠΑ Φωτιές στο Μάουι – ΒΟΜΒΑ: Πίσω από τις φωτιές το περιβόητο…WEF & η Telsa του Μάσκ που από το ’18, σχεδιάζουν να μετατρέψουν τη Χαβάη στην πρώτη πολιτεία που θα λειτουργεί με…καθαρή ενέργεια

Φωτιές στο Μάουι – ΒΟΜΒΑ: Πίσω από τις φωτιές το περιβόητο…WEF & η Telsa του Μάσκ που από το ’18, σχεδιάζουν να μετατρέψουν τη Χαβάη στην πρώτη πολιτεία που θα λειτουργεί με…καθαρή ενέργεια

by _
0 comment 261 views

Φωτιές στο Μάουι – ΒΟΜΒΑ: Πίσω από τις φωτιές το περιβόητο…WEF & η Telsa του Μάσκ που από το ’18, σχεδιάζουν να μετατρέψουν τη Χαβάη στην πρώτη πολιτεία που θα λειτουργεί με…καθαρή ενέργεια


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube


Το 2018, το διαβόητο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) δημοσίευσε ένα άρθρο δηλώνοντας ότι η Χαβάη σχεδιάζει να είναι η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που θα λειτουργεί με καθαρή ενέργεια. Φανταζόμαστε ότι μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος και χρήμα για να δημιουργηθεί.

Ας προχωρήσουμε γρήγορα προς τα εμπρός εις το καλοκαίρι του…2023
Η Χαβάη….τυλίγεται στις φλόγες…

Έτσι, τώρα η Χαβάη αναγκάζεται να κάνει τώρα μια νέα αρχή προκειμένου όλες αυτές οι νέες πόλεις 15 λεπτών να δοκιμαστούν μαζί με προγράμματα καθαρής ενέργειας. Αλλά σχεδίαζαν να τα κάνουν όλα αυτά ούτως ή άλλως, οπότε η φωτιά τους ήταν πολύ βολική.

Άλλη μια «σύμπτωση»; Άλλη μια «θεωρία συνωμοσίας»; Ελάτε τώρα, ρε παιδιά!!!

Τώρα διαβάζουμε στο site του WEF τα παρακάτω από τον Αύγουστο του 2018….

____________________________

Πώς η Χαβάη σχεδιάζει να είναι η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που θα λειτουργεί αποκλειστικά με καθαρή ενέργεια

20 Αυγούστου 2018

Μπορεί να έχει τη φήμη ως οικολογικός παράδεισος, αλλά η Χαβάη είναι επίσης ένα από τα κράτη της Αμερικής που εξαρτώνται περισσότερο από ορυκτά καύσιμα. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην απομονωμένη τοποθεσία του στον Ειρηνικό Ωκεανό – τα καύσιμα αεριωθουμένων αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ της συνολικής κατανάλωσης καυσίμου για τις μεταφορές στην πολιτεία, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών (EIA).

Η κρατική οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον τουρισμό και τον στρατό, και τέτοια είναι η ζήτηση από στρατιωτικές εγκαταστάσεις και εμπορικές αεροπορικές εταιρείες ότι τα καύσιμα αεροσκαφών αποτελούν μεγαλύτερο μερίδιο της συνολικής κατανάλωσης πετρελαίου στη Χαβάη από οποιαδήποτε άλλη πολιτεία των ΗΠΑ εκτός από την Αλάσκα.

Για να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου της πολιτείας, η κυβέρνηση της Χαβάης ξεκίνησε την πρωτοβουλία καθαρής ενέργειας το 2008, η οποία δεσμεύεται να δημιουργήσει νέα πράσινα διαπιστευτήρια και στοχεύει να χρησιμοποιήσει 100% ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές για να τροφοδοτήσει ολόκληρη την πολιτεία έως το 2045.

Έχοντας εισαγάγει φιλόδοξους στόχους για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την παραγωγή ενέργειας, η Χαβάη εξετάζει τώρα τον καθαρισμό των επίγειων μεταφορών, μια σημαντική πηγή κατανάλωσης ορυκτών καυσίμων.

Image: Pixabay

Σε μια σημαντική κίνηση, τέσσερις δήμαρχοι από όλη την πολιτεία υπέγραψαν συμφωνία για τη λειτουργία του συστήματος δημόσιων μεταφορών της Χαβάης χρησιμοποιώντας μόνο καθαρή ενέργεια έως το 2045.

Κάνοντας την ανακοίνωση σε ένα παραδοσιακό κανό ταξιδιού της Χαβάης, ο δήμαρχος του Μάουι, Άλαν Αρακάουα, είπε: «Οι στόχοι που θέτουμε σήμερα δεν είναι μόνο επιθυμητοί, αλλά επιτεύξιμοι και βοηθούν να στείλουμε ένα μήνυμα ότι η κομητεία Μάουι και η Χαβάη είναι ανοιχτές στην καινοτομία για να εξασφαλίσουν τη μεγαλύτερη υγεία των κοινοτήτων μας και του πλανήτη συνολικά».

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε πέρυσι να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού, η οποία είναι αφιερωμένη στη διατήρηση της θερμοκρασίας της υπερθέρμανσης του πλανήτη κάτω από τους 2 βαθμούς Κελσίου και, ει δυνατόν, κάτω από τους 1,5 βαθμούς Κελσίου.

Λίγο αργότερα, η Χαβάη έγινε η πρώτη πολιτεία που μετέτρεψε τη συμφωνία σε επίσημη πολιτική, γεγονός που οδήγησε τον κυβερνήτη του νησιού Ντέιβιντ Ίγκε να πει: «Η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική, ανεξάρτητα από το τι μπορεί να πουν οι άλλοι».

Τα διαπιστευτήρια καθαρής ενέργειας της Χαβάης

Η δέσμευση της Χαβάης για τη βελτίωση του περιβάλλοντος είναι τέτοια που σήμερα φιλοξενεί περισσότερα από 60 έργα καθαρής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων εννέα αιολικών πάρκων, 19 υδροηλεκτρικών εγκαταστάσεων και 22 σταθμών ηλιακής ενέργειας.

Σύμφωνα με το Κρατικό Γραφείο Ενέργειας της Χαβάης, συλλογικά αυτά τα έργα έχουν την ικανότητα να παράγουν περίπου 156 εκατομμύρια κιλοβατώρες ενέργειας το μήνα, ή αρκετή για να τροφοδοτήσουν 314.600 σπίτια στη Χαβάη για τα επόμενα 20 χρόνια.

Image: Hawaii State Energy Office

Το νησί Kauai, το οποίο βρίσκεται βορειοδυτικά της Χονολουλού πρωτεύουσας της Χαβάης, μπορεί να υπερηφανεύεται για περισσότερα από 15 από αυτά τα έργα, συμπεριλαμβανομένου ενός μεγάλου ηλιακού πάρκου που δημιουργήθηκε από την Tesla και το Kauai Island Utility Cooperative.

Image: Tesla

Το έργο αποτελείται από 54.978 ηλιακούς συλλέκτες με ισχύ ηλιακής παραγωγής 13 μεγαβάτ και η Tesla έχει επίσης εγκαταστήσει 272 συστήματα μπαταριών Powerpack 2 για την αποθήκευση της ηλιακής ενέργειας για χρήση τη νύχτα.

Σύμφωνα με την Tesla, το έργο αναμένεται να μειώσει τη χρήση ορυκτών καυσίμων κατά περίπου 1,6 εκατομμύρια γαλόνια ετησίως, με το σύστημα να ενεργοποιείται σε φάσεις.

____________________________

Λοιπόν εν όψει όλων αυτών, να περιμένουμε κάποιες…ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗ ΧΑΒΑΗ;;;

Διαβάστε τώρα το άρθρο μας με τίτλο Μεγάλο συνέδριο της Ελίτ για να γίνει ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ το ΜΑΟΥΙ έγινε ΕΚΕΙ…ΠΡΙΝ ΚΑΕΙ!!! – Στο κόλπο και το…Ε.Κ. Πανεπιστήμιο Αθηνών!!! για να μην έχετε καμία αμφιβολία για όλα αυτά…

Μεγάλο συνέδριο της Ελίτ για να γίνει ΠΡΑΣΙΝΟ ΝΗΣΙ το ΜΑΟΥΙ έγινε ΕΚΕΙ…ΠΡΙΝ ΚΑΕΙ!!! – Στο κόλπο και το…Ε.Κ. Πανεπιστήμιο Αθηνών!!!

Δείτε το βίντεο…

Dew, Directed Energy Weapons, Lasers, Dew attacks, Laser Weapons, US News, Fire News, Lahaina news, Hawaii news, Agenda 21, Agenda 2023 ,

Φωτιές, Ατζέντα 21, Ατζέντα 2023, Πυρκαγιές, Φωτιές Μάουι, Κατευθυνόμενα ενεργειακά όπλα, Μάουι, Φωτιές στο Μάουι, όπλα κατευθυνόμενης ενέργειας

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr