Home ΗΠΑ Οι αμερικανικές φορολογικές αρχές κατέστρεψαν 30 εκατομμύρια τις φορολογικές δηλώσεις Αμερικανών φορολογουμένων!!! Οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν εξηγήσεις

Οι αμερικανικές φορολογικές αρχές κατέστρεψαν 30 εκατομμύρια τις φορολογικές δηλώσεις Αμερικανών φορολογουμένων!!! Οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν εξηγήσεις

by _
0 comment 140 views

Ο υποψήφιος επίτροπος της Υπηρεσίας Εσωτερικών Εσόδων (IRS) Daniel Werfel καταθέτει ενώπιον της Οικονομικής Επιτροπής της Γερουσίας κατά την ακρόαση υποψηφιότητάς του στην Ουάσιγκτον στις 15 Φεβρουαρίου 2023. (Kevin Dietsch/Getty Images)

Οι αμερικανικές φορολογικές αρχές κατέστρεψαν 30 εκατομμύρια τις φορολογικές δηλώσεις Αμερικανών φορολογουμένων!!! Οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν εξηγήσεις

ΤΟΥ ΤΥΛΕΡ ΝΤΟΥΡΝΤΕΝ

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 – 08:40 π.μ

Συγγραφέας του Joseph Lord μέσω των The Epoch Times

Οι Ρεπουμπλικάνοι σε δύο μεγάλες επιτροπές του Κογκρέσου που είναι υπεύθυνες για την εποπτεία απαιτούν απαντήσεις από την Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων (IRS, Internal Revenue Service) σχετικά με την απόφασή της να καταστρέψει περισσότερα από 30 εκατομμύρια έγγραφα φορολογουμένων.

Σε επιστολή προς τον Επίτροπο IRS Daniel Werfel, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ways and Means της Βουλής, Jason Smith (R-Mo.) και ο Πρόεδρος της Υποεπιτροπής Ways and Means (Τρόπων και Μέσων) για την Εποπτεία, David Schweikert (R-Ariz.) επανέλαβαν ένα προηγούμενο αίτημα για ένα υπόμνημα που περιγράφει λεπτομερώς το σκεπτικό πίσω από την απόφαση του 2021 (pdf).

Εκείνο το έτος, η υπηρεσία κατέστρεψε περισσότερες από 30 εκατομμύρια μη επεξεργασμένες φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν σε έντυπη μορφή. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Επιτροπής Τρόπων και Μέσων – της ανώτατης επιτροπής για την επίβλεψη της IRS – να μάθει περισσότερα σχετικά με την απόφαση, είπαν οι Ρεπουμπλικανοί πρόεδροι, η IRS δεν ήταν συνεργάσιμη.

«Γράφουμε για να επαναλάβουμε και να ανανεώσουμε τα πολλαπλά αιτήματα της Επιτροπής να παράσχει η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων (IRS) στην Επιτροπή Τρόπων και Μέσων αντίγραφο του μνημονίου απόφασης που περιγράφει λεπτομερώς τη σύσταση για την καταστροφή 30 εκατομμυρίων μη επεξεργασμένων, κατατεθειμένων σε χαρτί ενημερωτικών δηλώσεων τον Μάρτιο του 2021 », έγραψαν, αναφέροντας πώς «αναζήτησαν επανειλημμένα» να λάβουν τις ίδιες πληροφορίες από τον Doug O’Donnell, τον προκάτοχο του κ. Werfel, αλλά αντιμετώπισαν κωλύματα από την υπηρεσία και τον κ. O’Donnell.

«Η άρνηση της κυβέρνησης Μπάιντεν να απαντήσει στην Επιτροπή, να συμμετάσχει σε μια ουσιαστική συζήτηση με το προσωπικό σχετικά με το αίτημα και τελικά να αρνηθεί την πρόσβαση στο μνημόνιο απόφασης εμποδίζει την ικανότητα του Κογκρέσου να ασκήσει τις σημαντικές μας ευθύνες εποπτείας».

Οι Ρεπουμπλικάνοι πρόσθεσαν: «Η απόφαση να καταστραφούν οι δηλώσεις πληροφοριών που προετοιμάστηκαν επιμελώς από εκατομμύρια Αμερικανούς φορολογούμενους απαιτεί επίβλεψη του Κογκρέσου».

Είπαν επίσης ότι “εγείρει το ερώτημα εάν η αναφορά πληροφοριών πρέπει να μειωθεί για να μειωθεί η επιβάρυνση που επιβαρύνει τους φορολογούμενους όσον αφορά την αναφορά πληροφοριών που δεν χρησιμοποιεί καν η IRS”.

Οι ισχυρισμοί ήρθαν στην προσοχή της επιτροπής στις 4 Μαΐου 2022, περισσότερο από ένα χρόνο μετά το συμβάν, μετά τη δημοσίευση μιας έκθεσης εποπτείας του Γενικού Επιθεωρητή Οικονομικών για τη Φορολογική Διοίκηση (TIGTA) (pdf).

Στην αναφορά, η TIGTA αποκάλυψε την καταστροφή των εγγράφων τον Μάρτιο του 2021, κατηγορώντας την πανδημία COVID-19 για τη συντριπτική ικανότητα του οργανισμού να επεξεργάζεται τις επιστροφές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ >> https://www.zerohedge.com/political/irs-destroyed-30-million-taxpayer-docs-republicans-demand-explanation

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr