Home ΔΙΕΘΝΗ Οι ρωσικές επενδύσεις σε ακίνητα σημειώνουν νέο ρεκόρ το 2023

Οι ρωσικές επενδύσεις σε ακίνητα σημειώνουν νέο ρεκόρ το 2023

by _
0 comment 149 views
Οι ρωσικές επενδύσεις σε ακίνητα σημειώνουν νέο ρεκόρ το 2023
Οι ρωσικές επενδύσεις σε ακίνητα σημειώνουν νέο ρεκόρ το 2023

Οι ρωσικές επενδύσεις σε ακίνητα σημειώνουν νέο ρεκόρ το 2023

Η έκρηξη έρχεται εν μέσω φυγής ξένων εταιρειών, σύμφωνα με έρευνα

©  Sputnik/Vladimir Pesnya

Ο όγκος των επενδύσεων σε ρωσικά ακίνητα αυξήθηκε κατά 76% από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο σε ετήσιους όρους, φτάνοντας τα 274 δισεκατομμύρια ρούβλια (3,4 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με μια μελέτη του κλάδου.

Έρευνα που διεξήχθη από την IBC Real Estate αξιολόγησε τις επενδυτικές συναλλαγές σε κατοικίες, λιανικές, ξενοδοχειακές και βιομηχανικές ιδιοκτησίες, εξαιρουμένων της αγοράς οικοπέδων χωρίς έργο, των κοινοπραξιών και της πώλησης κατοικιών σε τελικούς χρήστες.

Σύμφωνα με την έκθεση, το 2022 σημειώθηκε επένδυση ρεκόρ 6,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων τα 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια καταγράφηκαν το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Οι συμφωνίες μέχρι στιγμής το 2023 έχουν γίνει κυρίως σε λιανική και ξενοδοχειακή ακίνητη περιουσία, με επενδύσεις συνολικού ύψους 1,05 δισεκατομμυρίων δολαρίων και 525 εκατομμυρίων δολαρίων σε αυτούς τους τομείς αντίστοιχα – 1,8 και 2,4 φορές περισσότερες από ό,τι στο σύνολο του 2022.
Η δραστηριότητα οφείλεται στη μαζική απόσυρση ξένων επενδυτών από τη Ρωσία, οι οποίοι πούλησαν τα περιουσιακά τους στοιχεία με έκπτωση, δήλωσαν ειδικοί της IBC Real Estate. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, τέτοιες συναλλαγές αντιπροσώπευαν το 44% του συνόλου των επενδύσεων, ή 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο-Μάιο, το οποίο είναι επίσης υψηλότερο από το σύνολο του περασμένου έτους.

Οι αναλυτές του IBC προβλέπουν ότι οι συνολικές επενδύσεις σε ακίνητα στη Ρωσία θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 6 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος.

«Αναμένουμε ότι η δραστηριότητα εκ μέρους των Ρώσων αγοραστών να αποκτήσουν ακίνητα υψηλής ποιότητας που προσφέρονται από ξένους κατόχους με σημαντική έκπτωση θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023, αλλά το 2024 ο αριθμός τέτοιων συναλλαγών θα αρχίσει να μειώνεται»,  δήλωσε ο Mikael Kazaryan, επικεφαλής κεφαλαιαγορών και επενδύσεων στην IBC Real Estate.

https://www.rt.com/business/576883-russia-real-estate-investments/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr