Home ΗΠΑ Η νέα πρωτοβουλία πρόληψης για τις (ψευτο)πανδημίες του ΠΟΥ συνιστά τη χρήση «συστημάτων παρακολούθησης» στα social media. Θέλουν να μας κάνουν ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ σαν τον Μητσοτάκη!!!

Η νέα πρωτοβουλία πρόληψης για τις (ψευτο)πανδημίες του ΠΟΥ συνιστά τη χρήση «συστημάτων παρακολούθησης» στα social media. Θέλουν να μας κάνουν ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ σαν τον Μητσοτάκη!!!

by _
0 comment 162 views

GreekNewsOnDemand.com: Η νέα πρωτοβουλία πρόληψης για τις (ψευτο)πανδημίες του ΠΟΥ συνιστά τη χρήση «συστημάτων παρακολούθησης» στα social media. Θέλουν να μας κάνουν ΥΠΟΚΛΟΠΕΣ σαν τον Μητσοτάκη!!!


Το Κογκρέσο θα διερευνήσει τα σχέδια του ΠΟΥ να χρησιμοποιήσει «συστήματα επιτήρησης συνακρόασης» για τον εντοπισμό «παραπληροφόρησης»

Dan Frieth | Ανάκτηση του Δικτύου
26 Μαΐου 2023, 5:24 π.μ

Πίστωση εικόνας:
FABRICE COFFRINI/AFP μέσω Getty Images

Ο βουλευτής Κρις Σμιθ θέλει μια έρευνα για τα σχέδια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για να παρακολουθεί τις συνομιλίες των ανθρώπων και πολλά άλλα….

Εάν παρακολουθείτε την αναφορά μας για το θέμα, θα γνωρίζετε ήδη ότι η νέα πρωτοβουλία πρόληψης της πανδημίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), το Preparedness and Resilience for Emerging Threats (PRET, Ετοιμότητα και Ανθεκτικότητα σε Αναδυόμενες Απειλές), συνιστά τη χρήση «συστημάτων παρακολούθησης κοινωνικής συνακρόασης» προκειμένου να εντοπιστεί η «παραπληροφόρηση».

Όμως, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν για το πώς τα μη εκλεγμένα σώματα χρησιμοποιούνται για να καταστείλουν την ελευθερία του λόγου και ενδεχομένως να παρακάμψουν την κυριαρχία, αρχίζει να δέχεται περισσότερες πιέσεις.

Σύμφωνα με έγγραφα από την υπηρεσία του ΟΗΕ, το PRET στοχεύει να «καθοδηγήσει τις χώρες στον σχεδιασμό για τις πανδημίες» και να εργαστεί για να «ενσωματώσει τα πιο πρόσφατα εργαλεία και προσεγγίσεις για κοινή μάθηση και συλλογική δράση που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19».

Το έγγραφο PRET περιγράφει την παραπληροφόρηση ως «απειλή για την υγεία» και την αναφέρεται ως «πληροφορία».

«Το infodemic (δηλαδή, πανδημία πληροφοριών) είναι η υπερπληθώρα πληροφοριών – ακριβών ή μη – που δυσκολεύει τα άτομα να υιοθετήσουν συμπεριφορές που θα προστατεύουν την υγεία τους και την υγεία των οικογενειών και των κοινοτήτων τους. Η πανδημία πληροφοριών (infodemic) μπορεί να επηρεάσει άμεσα την υγεία, να παρεμποδίσει την εφαρμογή των αντίμετρων για τη δημόσια υγεία και να υπονομεύσει την εμπιστοσύνη και την κοινωνική συνοχή», αναφέρεται στο έγγραφο.

Ωστόσο, συνεχίζει να προτείνει επεμβατικές μεθόδους αντιμετώπισης της διάδοσης παραπληροφόρησης.

«Δημιουργήστε και επενδύστε σε πόρους για συστήματα παρακολούθησης κοινωνικής συνακρόασης και ικανότητες για τον εντοπισμό ανησυχιών καθώς και φημών και παραπληροφόρησης», έγραψε ο ΠΟΥ στο έγγραφο PRET.

«Για την οικοδόμηση εμπιστοσύνης, είναι σημαντικό να ανταποκρίνεστε στις ανάγκες και τις ανησυχίες, να μεταδίδετε έγκαιρες πληροφορίες και να εκπαιδεύετε τους ηγέτες και τους HCW στις αρχές της επικοινωνίας κινδύνου και να ενθαρρύνετε την εφαρμογή τους.

Η επικοινωνία θα πρέπει να είναι προσαρμοσμένη στην κοινότητα ενδιαφέροντος, εστιάζοντας και δίνοντας προτεραιότητα σε ευάλωτες ομάδες.

«Έχουν αναπτυχθεί νέα εργαλεία και προσεγγίσεις κοινωνικής συνακρόασης χρησιμοποιώντας νέες τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη για να γίνεται συνακρόαση των ανησυχιών του πληθυσμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (όπως η πλατφόρμα EARS που αναπτύχθηκε από τον ΠΟΥ).

Το έγγραφο συνιστά επίσης τη δοκιμή αυτών των τακτικών κατά τη διάρκεια «οξέων αναπνευστικών συμβάντων συμπεριλαμβανομένης της εποχικής γρίπης».

«Αναπτύξτε και εφαρμόστε στρατηγικές επικοινωνίας και αλλαγής συμπεριφοράς που βασίζονται σε πληροφορίες πληροφορικής και δοκιμάστε τις κατά τη διάρκεια οξέων αναπνευστικών συμβάντων, συμπεριλαμβανομένης της εποχικής γρίπης. Αυτό περιλαμβάνει την εφαρμογή διαχείρισης του infodemic σε όλους τους τομείς και την ύπαρξη συντονισμένης προσέγγισης με άλλους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου του ακαδημαϊκού χώρου, της κοινωνίας των πολιτών και των διεθνών φορέων», εξηγεί.

Ο εκπρόσωπος Chris Smith (R-NJ) πραγματοποιεί ακρόαση στο Κογκρέσο σχετικά με τη συμφωνία του ΠΟΥ για την πανδημία.

Ο Υπουργός Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, Xavier Becerra, συναντήθηκε πρόσφατα με τον Tedros Adhanom Ghebreyesus, τον Γενικό Διευθυντή του ΠΟΥ, για να συζητήσουν τη συμφωνία και τον «κρίσιμο ρόλο» των ΗΠΑ «στην παγκόσμια ασφάλεια υγείας».

Στην εναρκτήρια ομιλία του στην Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας, ο Γκεμπρεγέσους είπε: «Σας προτρέπω να παραδώσετε έγκαιρα τη συμφωνία για την πανδημία, ως δέσμευση γενεών. Η επόμενη πανδημία δεν θα μας περιμένει. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι».

Το προκαταρκτικό έγγραφο της Συμφωνίας, μηδενικό προσχέδιο, δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο.

Τον Μάρτιο, η απεσταλμένη της κυβέρνησης Μπάιντεν στις διαπραγματεύσεις, Πάμελα Χαμαμότο, δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι «δεσμευμένη στη Συμφωνία για την Πανδημία, για να αποτελέσει ένα σημαντικό στοιχείο της παγκόσμιας αρχιτεκτονικής υγείας για τις επόμενες γενιές».

«Ο αμερικανικός λαός έχει δικαίωμα να γνωρίζει τι ακριβώς διαπραγματεύεται η κυβέρνηση Μπάιντεν στον ΠΟΥ, ειδικά καθώς ο Πρόεδρος παραμένει σιωπηλός και δεν μας διαβεβαιώνει ότι θα προστατεύσει το Σύνταγμά μας από τους γραφειοκράτες σε αυτό το ταραγμένο όργανο των Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε ο εκπρόσωπος Σμιθ.

Ο Σμιθ ανησυχεί ιδιαίτερα ότι η Συμφωνία θα μπορούσε να υπονομεύσει την κυριαρχία των ΗΠΑ στις υποδομές υγειονομικής περίθαλψής τους.

«Η μηδενική συνθήκη για την πανδημία του ΠΟΥ ξεκινά με πολύ σκληρή κριτική στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη διεθνή κοινότητα, χαρακτηρίζοντάς την «καταστροφική αποτυχία της διεθνούς κοινότητας να επιδείξει αλληλεγγύη και ισότητα ως απάντηση στην πανδημία της νόσου του κοροναϊού (COVID-19). », σημείωσε ο βουλευτής Smith. «Το άρθρο 4 της συνθήκης αποδίδει μόνο στα λόγια την κυριαρχία και, στη συνέχεια, ξεπερνά πλήρως αυτή την δήθεν ειλικρίνεια λέγοντας, «υπό την προϋπόθεση ότι οι δραστηριότητες εντός της δικαιοδοσίας ή του ελέγχου τους δεν προκαλούν ζημιά στους λαούς τους και σε άλλες χώρες», γεγονός που θα εξουσιοδοτούσε τον ΠΟΥ να παρέμβει και να ορίσει τι θα έκανε κάθε χώρα».

«Σε καμία απολύτως περίπτωση η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν πρέπει να παραδώσει την αμερικανική κυριαρχία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και να επιτρέψει τη φωνή του αμερικανικού λαού και τη συναίνεση των κυβερνώμενων να υποταχθούν στις επιταγές μιας παγκόσμιας διοικητικής γραφειοκρατίας που καθοδηγείται από την ελίτ», πρόσθεσε. επέμεινε.

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr