Home ΣΤΡΑΤΟΣ / ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ / ΕΥΠ Η… Διεθνής των Κατασκόπων στην Σιγκαπούρη

Η… Διεθνής των Κατασκόπων στην Σιγκαπούρη

by _
0 comment 169 views
Η… Διεθνής των Κατασκόπων στην Σιγκαπούρη
Η… Διεθνής των Κατασκόπων στην Σιγκαπούρη

Η… Διεθνής των Κατασκόπων στην Σιγκαπούρη

Αξιωματούχοι πολλών Υπηρεσιών Πληροφοριών πραγματοποίησαν μυστική συνάντηση στη Σιγκαπούρη


Ανώτεροι Αξιωματούχοι περίπου 25 Υπηρεσιών Πληροφοριών από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας, φέρεται να συμμετείχαν σε μυστική συνάντηση στη Σιγκαπούρη την περασμένη εβδομάδα.

Singapore

Η συνάντηση φέρεται να έλαβε χώρα παράλληλα με τον Διάλογο Shangri-La, μια διάσκεψη υψηλού επιπέδου για την Ασφάλεια και τις Πληροφορίες που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Σιγκαπούρη. Το Συνέδριο, επικεντρωμένο σε θέματα Ασφάλειας και Πληροφοριών στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, διοργανώνεται από το 2002 από το Διεθνές Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (IISS – International Institute for Strategic Studies), μια δεξαμενή σκέψης με έδρα το Λονδίνο.



Στον διάλογο Shangri-La συμμετέχουν συνήθως Υπουργοί Άμυνας μεγάλων Δυτικών δυνάμεων και περιφερειακών Ασιατικών δυνάμεων, μαζί με εκπροσώπους Ασφάλειας και Πληροφοριών από τα συμμετέχοντα έθνη. Ωστόσο, δεν έχει αναφερθεί ποτέ στο παρελθόν η ύπαρξη χωριστής συνάντησης κεκλεισμένων των θυρών Αξιωματούχων Πληροφοριών. Πηγές, ισχυρίστηκαν ότι μια τέτοια συνάντηση έλαβε χώρα μεταξύ 2 και 4 Ιουνίου.

U.S. Director of National Intelligence Avril Haines attends the 20th IISS Shangri-La Dialogue in Singapore

U.S. Director of National Intelligence Avril Haines attends the 20th IISS Shangri-La Dialogue in Singapore June 2, 2023. REUTERS/Caroline Chia/File Photo

Σύμφωνα με τις πηγές, η συνάντηση οργανώθηκε διακριτικά από την Κυβέρνηση της Σιγκαπούρης και πραγματοποιήθηκε σε ξεχωριστό χώρο παράλληλα με τη Σύνοδο Κορυφής για την Ασφάλεια. Αυτός ο τύπος συνάντησης πραγματοποιείται ετησίως εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά προηγουμένως δεν είχε αποκαλυφθεί. Η μυστική συνάντηση πιστεύεται ότι περιλάμβανε εκπροσώπους από περίπου δύο δωδεκάδες μεγάλες Υπηρεσίες Πληροφοριών από χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα και η Ινδία. Η κοινότητα των Πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών εκπροσωπήθηκε από την Avril Haines, την Διευθύντρια Εθνικών Πληροφοριών των ΗΠΑ,  σύμφωνα με τις πηγές.

Director of National Intelligence Avril Haines.

Director of National Intelligence Avril Haines, Anna Moneymaker | Getty Images News | Getty Images



Οι πηγές δεν ανέφεραν εάν η ρωσική κοινότητα Πληροφοριών συμμετείχε στην εκδήλωση. Όταν ρωτήθηκε για την υποτιθέμενη μυστική συνάντηση, εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας της Σιγκαπούρης είπε ότι οι συμμετέχοντες στο Διάλογο Shangri-La περιλάμβαναν «Ανώτατους Αξιωματούχους από Υπηρεσίες Πληροφοριών», οι οποίοι «βρίσκουν επίσης την ευκαιρία να συναντήσουν τους ομολόγους τους». Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι το Υπουργείο Άμυνας της Σιγκαπούρης «μπορεί να διευκολύνει ορισμένες από αυτές τις διμερείς ή πολυμερείς συναντήσεις», επειδή «οι συμμετέχοντες θεώρησαν επωφελείς τέτοιες συναντήσεις στο περιθώριο της [κύριας εκδήλωσης]».

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr