Home Greek News ΕΚΤΑΚΤΟ!!! ΝΑΤΟ: Αναβάθμιση του ρόλου της Τουρκίας και της Ιταλίας στα Βαλκάνια – Διπλωματική ήττα της Ελλάδας

ΕΚΤΑΚΤΟ!!! ΝΑΤΟ: Αναβάθμιση του ρόλου της Τουρκίας και της Ιταλίας στα Βαλκάνια – Διπλωματική ήττα της Ελλάδας

by _
0 comment 113 views
ΕΚΤΑΚΤΟ!!! ΝΑΤΟ: Αναβάθμιση του ρόλου της Τουρκίας και της Ιταλίας στα Βαλκάνια – Διπλωματική ήττα της Ελλάδας
ΕΚΤΑΚΤΟ!!! ΝΑΤΟ: Αναβάθμιση του ρόλου της Τουρκίας και της Ιταλίας στα Βαλκάνια – Διπλωματική ήττα της Ελλάδας

ΕΚΤΑΚΤΟ!!! ΝΑΤΟ: Αναβάθμιση του ρόλου της Τουρκίας και της Ιταλίας στα Βαλκάνια – Διπλωματική ήττα της Ελλάδας

Περίεργη κίνηση του ΝΑΤΟ για την ένταση μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου στα Βαλκάνια – Τούρκοι στο Κόσσοβο – Η Ελλάδα έχασε τον έλεγχο του εναέριου Χώρου των Σκοπίων

Τάγμα Καταδρομών στέλνει το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας στο Κόσοβο ως εφεδρική μονάδα, κατόπιν αιτήματος του ΝΑΤΟ. Η μονάδα θα μεταφερθεί στους Στρατώνες Σουλτάν Μουράτ στο Κοσσυφοπέδιο στις 4-5 Ιουνίου.

Η μετατροπή της έντασης, η οποία αυξάνεται εδώ και λίγο καιρό στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, σε καυτές συγκρούσεις έχει οδηγήσει σε νέες πολεμικές ανησυχίες στην Ευρώπη μετά την Ουκρανία. Το ΝΑΤΟ είχε πρόσφατα ανακοινώσει ότι θα στείλει ενισχύσεις στο Ειρηνευτικό Σώμα στο Κοσσυφοπέδιο (KFOR). ίσως γι αυτό ξαφνικά ο Διευθυντής της CIA επισκέφθηκε την περιοχή πριν λίγες ημέρες…

Τούρκοι στο Κόσσοβο…

Το Τάγμα Καταδρομών του τουρκικού Στρατού ξεκίνησε ήδη την μετεγκατάστασή του για το Κοσσυφοπέδιο. Στην ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Τουρκίας έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις:

«Η Τουρκία συνεχίζει να συμβάλλει στην περιφερειακή και παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα στο πλαίσιο των αποστολών του ΟΗΕ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και του ΟΑΣΕ και των διμερών σχέσεών μας. Η χώρα παρακολουθεί επίσης στενά τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, όπου έχουμε κοινές ιστορικές και πολιτιστικές αξίες, υιοθετεί εποικοδομητική στάση και καλεί τα μέρη σε αυτοσυγκράτηση για την επίλυση των πρόσφατων γεγονότων στο φιλικό και αδελφικό βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, που βλάπτουν περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, μέσω του διαλόγου. Μετά τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Κοσσυφοπέδιο, ένα Τάγμα Καταδρομών που υπάγεται στη Διοίκηση της 65ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού (Kırklareli), το οποίο είχε προηγουμένως διατεθεί στη Δύναμη του ΝΑΤΟ στο Κοσσυφοπέδιο (KFOR), ορίστηκε από την Κοινή Διοίκηση Δυνάμεων/Νάπολη (Ιταλία) ως εφεδρική μονάδα κατόπιν αιτήματος του ΝΑΤΟ. Προγραμματίζεται η μεταφορά της μονάδας που μας έχει ανατεθεί στους Στρατώνες του Σουλτάνου Μουράτ στο Κοσσυφοπέδιο στις 4-5 Ιουνίου 2023. Ανακοινώνεται στο κοινό με σεβασμό».

Διπλωματική ήττα της Ελλάδας στα Βαλκάνια: Χάσαμε τον έλεγχο του εναέριου Χώρου των Σκοπίων

Ιταλία - πολεμική αεροπορία: φονική σύγκρουση αεροσκαφών στον αέρα (βίντεο) | Κόσμος | ANT1 News

Από τις 2 Απριλίου 2019 με υπογραφή του τότε ΥΕΘΑ, Ναυάρχου ε.α. Ευάγγελου Αποστολάκη, η Ελλάδα είχε αναλάβει τον αποκλειστικό έλεγχο του εναέριου Χώρου των Σκοπίων, κάτι που διακαώς προσπαθούσε να αποκτήσει η Τουρκία τα προηγούμενα χρόνια, με ότι θα σήμαινε αυτό, αν υπήρχαν Τουρκικά αεροσκάφη να περιπολούν στη πλάτη της χώρας μας και από τα Δυτικά.

Η Υπουργός Άμυνας των Σκοπίων, Slavjanka Petrovska, στις 25 Μαΐου 2023, στον λογαριασμό της στο Twitter έγραψε: «Σήμερα σηματοδοτείται ένα ορόσημο στη συνεργασία μεταξύ Ιταλίας και Βόρειας Μακεδονίας. Η ιταλική Πολεμική Αεροπορία, θα προστατεύσει τον εναέριο χώρο της Βόρειας Μακεδονίας στο πλαίσιο της αποστολής #NATO Air Policing».

Στην πραγματικότητα, η Ιταλία και η Τουρκία επεκτείνουν σοβαρά την επιρροή τους στα Βαλκάνια, αρχής γενομένης της Αλβανίας, των Σκοπίων αλλά και άλλων χωρών.

ΕΚΤΑΚΤΟ!!! ΝΑΤΟ: Αναβάθμιση του ρόλου της Τουρκίας και της Ιταλίας στα Βαλκάνια – Διπλωματική ήττα της Ελλάδας – Ίσως γι αυτό ήρθε ξαφνικά ο Διευθυντής της CIA

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr