Home Greek News Έκθεση-σοκ της επιτροπής PEGA για τις υποκλοπές: Συνδέει το σκάνδαλο SPYWARE με το ενδεχόμενο να γίνει ΝΟΘΕΙΑ…στις ΕΚΛΟΓΕΣ!!!

Έκθεση-σοκ της επιτροπής PEGA για τις υποκλοπές: Συνδέει το σκάνδαλο SPYWARE με το ενδεχόμενο να γίνει ΝΟΘΕΙΑ…στις ΕΚΛΟΓΕΣ!!!

by _
0 comment 272 views

Έκθεση-σοκ της επιτροπής PEGA για τις υποκλοπές: Συνδέει το σκάνδαλο SPYWARE με το ενδεχόμενο να γίνει ΝΟΘΕΙΑ…στις ΕΚΛΟΓΕΣ!!!

Ισώς..ΓΙ ‘ ΑΥΤΟ εδίστασε το Συμβούλιο της Ευρώπης να…«θυροκολλήσει» τις ελληνικές εκλογές στον επίσημο ιστότοπό του….!!!


 

View this post on Instagram

 

A post shared by John Kountouris (@johnkountouris)


-Του ερευνητή – δημοσιογράφου Ιωάννη Κουντούρη | 03 Ιουν. 2023 | 20:20 | Λος Άντζελες | Βρείτε με και στα Social Media!: Facebook • Twitter • Instagram • LinkedIn • Youtube


Τινάζει στον αέρα τις εκλογές στην Ελλάδα έκθεση της επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου PEGA….
Ζητά να αποσαφηνιστεί επειγόντως η κατάσταση σχετικά με την κατάχρηση λογισμικού υποκλοπής spyware στην Ελλάδα, ώστε να μην τεθεί καμία αμφιβολία για την ακεραιότητα των εκλογών!!!

Νωρίτερα αήμερα (03 Ιουν. 2023) σας είχαμε βγάλει το άρθρο μας με τίτλο ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 21/05/2023 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ 25/06/2023!!! που έχουν προκαλέσει παντού σάλο σε όλο την Ελλάδα. Διαβάστε το ΟΛΑ σας παρακαλώ.

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 21/05/2023 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ & ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ 25/06/2023!!!

Αλλά αυτό που είχαμε ΞΕΧΑΣΕΙ ήταν αυτή η έκθεση της PEGA από τον Νοεμ. πέρσι που είχε συνδέσει το αεί συνεχιζόμενον εν Ελλάδι σκάνδαλον υποκλοπών που λέγεται…Spyware (Predator) με το ενδεχόμενον…ΑΚΟΥΣΟΝ-ΑΣΚΟΥΣΟΝ…να γίνει ΝΟΘΕΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!!! ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ!!!

Και αυτό το αφιερώνουμε σε όσους πιστεύουν στις -ΔΗΘΕΝ– «ανόθευτες» εν Ελλάδι εκλογές!!!

Δείτε το πρώτο tweet….

Στο 2ο tweet διαβάζουμε τα εξής συγκλονιστικά, από τον Νοέμβριο του 2022, στα οποία ΔΕΝ οποία δεν έχει δώσει προσοχή ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ …

Η ολλανδική εισηγήτρια της επιτροπής #PEGA, Sophie In ‘t Veld, κάλεσε την #Ελλάδα να διευκρινίσει τη χρήση του #Predator ή παρόμοιου λογισμικού κατασκοπείας, ώστε οι εκλογές του επόμενου έτους να μην αμαυρωθούν από ισχυρισμούς παρέμβασης.https://t.co/8Uaq0U6hDs

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με άρθρο το σάιτ BalkanInsight.com διαβάζουμε τα εξής διαφωτιστικά για αυτό το θέμα…


Η εισηγήτρια της PEGA Σήφια προτρέπει την Ελλάδα να «εφαρμόσει διαύγεια» στο σκάνδαλο Predator

Ελένη Σταματούκου / Αθήνα / Πηγή: BIRN / 9 Νοεμβρίου 202216:05

Η Ολλανδή εισηγήτρια της επιτροπής PEGA, Sophie In ‘t Veld, κάλεσε την Ελλάδα να διευκρινίσει τη χρήση του Predator ή παρόμοιου λογισμικού κατασκοπείας, ώστε οι εκλογές του επόμενου έτους να μην αμαυρωθούν από ισχυρισμούς παρέμβασης.

Οι Έλληνες δημοσιογράφοι Σταύρος Μαλιχούδης (2-L), Ελίζα Τριανταφύλλου (Γ) και Θανάσης Κουκάκης (R) παρίστανται σε ακρόαση της Εξεταστικής Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εν μέσω έρευνας για τη χρήση του κατασκοπευτικού λογισμικού παρακολούθησης Pegasus στην Ελλάδα, στις Βρυξέλλες του Βελγίου, 08 Σεπτεμβρίου 2022. Φωτογραφία: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Η Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη χρήση του Pegasus και του ισοδύναμου λογισμικού κατασκοπείας παρακολούθησης, PEGA, κάλεσε την Ελλάδα να «ξεκαθαρίσει» τη χρήση τέτοιου λογισμικού κατασκοπείας.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, η εισηγήτρια Sophie In ‘t Veld παρουσίασε το σχέδιο πορισμάτων της έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το spyware.

Ενεργός από τον Απρίλιο του 2022, η PEGA ανέθεσε μελέτες, πραγματοποίησε ακροάσεις με ειδικούς και έχει οργανώσει διερευνητικές επισκέψεις στο Ισραήλ, την Πολωνία, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Όσον αφορά την Ελλάδα, είπε, υπάρχουν ενδείξεις ότι το spyware χρησιμοποιήθηκε με πολύ συστηματικό και ευρείας κλίμακας τρόπο, ως μέρος μιας πολιτικής στρατηγικής.

«Επίσης [θα κάνουμε έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει με σαφήνεια και πολύ γρήγορα αυτό γιατί τον επόμενο χρόνο θα υπάρξουν εκλογές και δεν νομίζω ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία σκιά πάνω σε αυτές τις εκλογές εάν υπάρχει κίνδυνος χειραγώγησης ή παρέμβασης ή οτιδήποτε άλλο. Επομένως, πιστεύω ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουν αυτό το θέμα προς τους δικούς τους πολίτες, πρώτα απ’ όλα, αλλά και προς την Ευρώπη», είπε ο εισηγητής της Επιτροπής PEGA.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πόσο μπορεί η ελληνική κυβέρνηση να βρίσκεται πίσω από τις παρακολουθήσεις, εάν το σύστημα ήταν κοντά στον Πρωθυπουργό και αν εξωτερικοί παράγοντες ή ιδιώτες έκαναν τις παρακολουθήσεις, είπε ότι οι κυβερνήσεις αγοράζουν κυρίως το spyware, όπως θα χρειαζόταν ένα άτομο. να είσαι απίστευτα πλούσιος για να το κάνεις.

Την Κυριακή, η αριστερή εφημερίδα Documento δημοσίευσε μια λίστα με περισσότερα από 30 άτομα, μεταξύ των οποίων υπουργοί, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες, πολιτικοί και άλλοι που φέρεται να τέθηκαν υπό κρατική παρακολούθηση στην Ελλάδα χρησιμοποιώντας λογισμικό κατασκοπείας Predator.

«Κοιτάξτε τα ονόματα στη λίστα. Είναι ξεκάθαρα μια πολιτική λίστα. Ποιος θα είχε τα χρήματα και το συμφέρον να παρακολουθεί συγκεκριμένους ανθρώπους; Μερικοί από αυτούς τους ανθρώπους βρίσκονταν υπό επίσημη επιτήρηση που αναγνωρίστηκε από την κυβέρνηση, άρα είναι σύμπτωση ότι και αυτοί οι άνθρωποι ήταν στη λίστα;». είπε η Sophie In ‘t Veld.

«Η υπόθεση ότι άκουσα για ένα άτομο ή έναν ξένο δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα εύλογη, για να είμαι ειλικρινής. Αλλά και πάλι, αν δεν έχουμε πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες, δεν θα βρούμε αναμφισβήτητες αποδείξεις», είπε.

Σχετικά με την Κύπρο, είπε, υπήρχαν ενδείξεις ότι έχει χρησιμοποιηθεί λογισμικό υποκλοπής spyware σε πολίτες. «Αλλά νομίζω ότι το πιο ανησυχητικό στην Κύπρο είναι ότι αυτός είναι ο κόμβος για τις εξαγωγές spyware», είπε η In ‘t Veld, προσθέτοντας ότι όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν στη διάθεσή τους τέτοιο λογισμικό υποκλοπής, «όλα, ακόμα κι αν δεν το παραδέχονται το κάνουν».

Η In ‘t Veld πρότεινε μια σειρά από πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Μεταξύ άλλων, προέτρεψε ένα άμεσο μορατόριουμ, ένα πλαίσιο σε κάθε χώρα για την υπεύθυνη χρήση του spyware και μια έρευνα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Europol. «Η Europol και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να ξεκινήσουν επειγόντως έρευνα. είναι πολύ ανησυχητικό αυτό που συμβαίνει», είπε.

Αργότερα τον Νοέμβριο, η PEGA είπε ότι θα οργανώσει μια συζήτηση σχετικά με το προσχέδιο της έκθεσης, επιτρέποντας στις πολιτικές ομάδες να εκφράσουν τις απόψεις τους. Στη συνέχεια, τα μέλη της επιτροπής θα υποβάλουν τροπολογίες, ώστε η επιτροπή να μπορέσει να ψηφίσει τα τελικά πορίσματά της το 2023.

Προηγουμένως, μέλη της ερευνητικής επιτροπής της PEGA από το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους που δεν ενημερώθηκαν πριν από τη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης. Το σχέδιο έκθεσης δεν είχε συζητηθεί στο πλαίσιο της Επιτροπής, επισημάνθηκε στη συνέντευξη Τύπου.

«Εδώ πρέπει να μεταφράσετε όλα τα έγγραφα… αλλά με αυτή την καθυστέρηση, αυτό δεν ήταν δυνατό», είπε η εισηγήτρια, σχολιάζοντας ότι η επιτροπή έχει πολιτικοποιηθεί, «και μπορείτε να νιώσετε την παρουσία της εθνικής κυβέρνησης στις συζητήσεις».

Και πρόσθεσε: «Όταν πρόκειται για τις συστάσεις, στη συντριπτική πλειοψηφία θα βρούμε μια μεγάλη συναίνεση. Φυσικά, στα κεφάλαια των χωρών, θα υπάρξει κριτική που συνδέεται με ένα πολιτικό κόμμα, την εθνικότητα… αλλά όλα αυτά είναι μέρος της πολιτικής ζωής».

-ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ-


Πάμε τώρα το στο επόμενο τουίτ που αναφέρει τα εξής ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ…

Ο Ντομπρόβσκις καταδικάζει την ελληνική κυβέρνηση – Το «ελληνικό Γουότεργκεϊτ» κλονίζει την ελληνική πολιτική εδώ και μήνες.

Η έκθεση της επιτροπής PEGA για τη χρήση spyware στην Ελλάδα θα δημοσιοποιηθεί στα τέλη Απριλίου ενόψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου. Άρθρο εδώ »» https://www.euractiv.com/section/politics/news/dombrovskis-slams-greek-government-over-spyware-scandal/

 

Δείτε επίσης…

ΕΔΩ θα βρείτε την τελική έκθεση της επιτροπής PEGA>> https://www.europarl.europa.eu/meetdocs/2014_2019/plmrep/COMMITTEES/PEGA/DV/2023/05-08/REPORTcompromises_EN.pdf

ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ…

Ισώς..ΓΙ ‘ ΑΥΤΟ δίστασε το Συμβούλιο της Ευρώπης να…«θυροκολλήσει» τις ελληνικές εκλογές στον επίσημο ιστότοπό του επειδή του Μητσοτάκη του τα έχουν όλα…ΜΑΖΕΜΕΝΑ εκεί λόγω των εν εγκρεμότητι θεμάτων που έχουν μαζί του που ΔΕΝ έχουν επιλυθεί ακόμη…!!!

____________

The PEGA committee’s report , spyware , Greece, 21 May national elections, Greece elections, Ελλάδα, Εκλογές, Εκλογές 2023

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr