Home ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Η ΝΙΚΗ, ο Ρέστης, το οικόπεδο-«φιλέτο» του Ορφανοτροφείου στον Λαιμό Βουλιαγμένης και οι Ρώσοι επιχειρηματίες

Η ΝΙΚΗ, ο Ρέστης, το οικόπεδο-«φιλέτο» του Ορφανοτροφείου στον Λαιμό Βουλιαγμένης και οι Ρώσοι επιχειρηματίες

by _
0 comment 152 views
 
 

Η ΝΙΚΗ, ο Ρέστης, το οικόπεδο-«φιλέτο» του Ορφανοτροφείου στον Λαιμό Βουλιαγμένης και οι Ρώσοι επιχειρηματίες

Μια απίθανη ιστορία οικονομικής και πολιτικής διαπλοκής

30.05.2023 | 22:38

Newsroom | email: [email protected]

Εντείνεται η ομιχλώδης κατάσταση γύρω από την έκπληξη των εκλογών της 21ης Μαΐου, το κόμμα ΝΙΚΗ και τις πιθανές σχέσεις του με επιχειρηματικούς παράγοντες και στο «στο βάθος»… Ρώσοι!

Αυτό προκύπτει από την τριγωνική σχέση του καταδικασμένου σε πολυετείς καθείρξεις, εφοπλιστή Β.Ρέστη, με τον στενό του συνεργάτη  Α.Βορύλλα, πολιτευτή με το κόμμα ΝΙΚΗ και την συνεταιρική σχέση Ρώσων επιχειρηματιών με τον πρώτο!

Οι οποίοι Ρώσοι με έδρα  το Μονακό επικράτησαν τον περασμένο Δεκέμβριο μαζί με τον εφοπλιστή σε διαγωνισμό μακροχρόνιας μίσθωσης  που συμμετείχαν πέντε σχήματα, για το κορυφαίο ακίνητο-«φιλέτο» της Ελλάδας, των 80 στρεμμάτων της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου στεγάζεται το Ορφανοτροφείο Βουλιαγμένης στον Λαιμό, δίπλα ακριβώς από τον Αστέρα!

Το ακίνητο είναι σε απόσταση μόλις 500 μέτρων από τις εγκαταστάσεις του ραντάρ έρευνας της Πολεμικής Αεροπορίας που ελέγχει τις χαμηλές διεισδύσεις στην από τα νότια-νοτιοανατολικά του Σαρωνικού Κόλπου.

Αύριο θα πρέπει να μεταφερθούν 8,7 εκατ. ευρώ στην Εκκλησία της Ελλάδος από το σχήμα των Ρώσων επιχειρηματιών και του Βίκτωρα Ρέστη

Το συγκεκριμένο επενδυτικό σχήμα, έφερε στον διαγωνισμό, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ανδρέας Βορύλλας, πολιτευτής με το κόμμα ΝΙΚΗ και στενός συνεργάτης του Βίκτωρα Ρέστη.

Οι ίδιοι Ρώσοι επενδυτές φέρονται να είναι και υποστηρικτές του ίδιου κόμματος, όπου κανείς δεν ξέρεις ποιος είναι επικεφαλής (τα περί «δασκάλου Νατσιού» σε μια προσπάθεια κόστους ίσως και πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ, μάλλον είναι ελαφρές προσεγγίσεις).

Σημειώνεται πάντως πως ο εφοπλιστής Β. Ρέστης διέψευσε με ανακοίνωση του πως βρίσκεται πίσω από τη χρηματοδότηση του κόμματος ΝΙΚΗ ,  ωστόσο ο στενότατος συνεργάτης του ο οποίος φέρεται σε πολλές περιπτώσεις ως εκπρόσωπός του, πολιτεύεται με το συγκεκριμένο κόμμα.

Η διαγωνιστική διαδικασία για το ακίνητο – φιλέτο ξεκίνησε τον Δεκέμβριο από την Ε κκλησία της Ελλάδος , ενώ τον Ιανουάριο έπρεπε να καταβληθούν τα σχεδόν 9 εκατ. ευρώ από τον πλειοδότη ώστε να προχωρήσει η μεταβίβαση του ακινήτου, κάτι που -άγνωστο γιατί- δεν συνέβη μέχρι σήμερα.

Αν την Τετάρτη δεν έχει καταβληθεί το συγκεκριμένο ποσό για να οριστικοποιηθεί η διαδικασία, ο πλειοδότης θα κηρυχθεί έκπτωτος από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Το ερώτημα είναι πώς οι «ιερές busines», εμπλέκονται με «ιερά κόμματα», αν και επίσημα διαψεύδουν τόσο η Αρχιεπισκοπή όσο και Μητροπόλεις, αλλά και ιερές μονές και στο τέλος Ρώσοι επιχειρηματίες με Έλληνες «ολιγάρχες» σε μια εποχή αποκλεισμού των ρωσικών επιχειρηματικών σχημάτων από την ΕΕ!

https://www.pronews.gr/elliniki-politiki/provocateur/i-niki-o-restis-to-oikopedo-fileto-tou-orfanotrofeiou-ston-laimo-vouliagmenis-kai-oi-rosoi-epixeirimaties/

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr