Home ΔΙΕΘΝΗ Το Facebook ΑΠΟΛΥΕΙ χιλιάδες «επαληθευτές γεγονότων» καθώς εκατομ. ΦΕΥΓΟΥΝ από τη πλατφόρμα!!! – ΜΗΠΩΣ σειρά έχουν τώρα τα…ELLINIKA HOAXES;;;

Το Facebook ΑΠΟΛΥΕΙ χιλιάδες «επαληθευτές γεγονότων» καθώς εκατομ. ΦΕΥΓΟΥΝ από τη πλατφόρμα!!! – ΜΗΠΩΣ σειρά έχουν τώρα τα…ELLINIKA HOAXES;;;

by _
0 comment 118 views
Το Facebook ΑΠΟΛΥΕΙ χιλιάδες «επαληθευτές γεγονότων» καθώς εκατομ. ΦΕΥΓΟΥΝ από τη πλατφόρμα!!!: «Η επιχείρηση λογοκρισίας μας απέτυχε»
Το Facebook ΑΠΟΛΥΕΙ χιλιάδες «επαληθευτές γεγονότων» καθώς εκατομ. ΦΕΥΓΟΥΝ από τη πλατφόρμα!!!: «Η επιχείρηση λογοκρισίας μας απέτυχε»

GreekNewsOnDemand.com: ΓΕΛΑΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΙΚΙ – Το Facebook ΑΠΟΛΥΕΙ ΠΛΕΟΝ χιλιάδες ΨΕΥΤΟ-επαληθευτές γεγονότων (Fact Checkers) καθώς εκατομμύρια ΦΕΥΓΟΥΝ από τη πλατφόρμα!!!: «Η επιχείρηση λογοκρισίας μας απέτυχε»

ΑΥΤΟΥΣ, δηλαδή, που ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ τη διαδικτυακή παρουσία τόσων ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΔΥΣΦΗΜΟΝΤΑΣ και ΦΙΜΩΝΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ επειδή…ΒΓΑΖΑΝΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΛΥ ΤΣΟΥΚΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΞΕΘΕΤΑΝ ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΑ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΝΕΟ-ΤΑΞΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΟΛΟΥΣ!!! 

ΜΗΠΩΣ σειρά έχουν τώρα τα «αγαπημένα» μας… ELLINIKA HOAXES που είναι ΕΝΟΧΑ όχι μόνο για ΔΥΣΦΗΜΗΣΗ αλλά και…ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ;;;


Το Facebook ΑΠΟΛΥΕΙ χιλιάδες επαληθευτές γεγονότων καθώς εκατομμύρια ΦΕΥΓΟΥΝ από τη πλατφόρμα!!!: «Η επιχείρηση λογοκρισίας μας απέτυχε»

28 Μαΐου 2023 Sean Adl-Tabatabai

Το Facebook έχει αρχίσει να απολύει τους ελέγχους γεγονότων του και έχει παραδεχτεί ότι η επιχείρηση λογοκρισίας ήταν μια καταστροφική αποτυχία.

Εν μέσω εκατομμυρίων χρηστών σε όλο τον κόσμο που εγκαταλείπουν την πλατφόρμα, ο διευθύνων σύμβουλος Mark Zuckerberg αναγκάστηκε να λάβει δραστικά μέτρα και να αντιστρέψει τη στάση του υπέρ της λογοκρισίας.

Ανά CNBC:

Οι απολύσεις τεχνολογίας καταστρέφουν τις ομάδες που καταπολεμούν την υποτιθέμενη διαδικτυακή «παραπληροφόρηση» και τη ρητορική μίσους.

Προς τα τέλη του 2022, οι μηχανικοί της ομάδας της Meta για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης ήταν έτοιμοι να παρουσιάσουν ένα βασικό εργαλείο ελέγχου γεγονότων που χρειάστηκε μισό χρόνο για να κατασκευαστεί. Η εταιρεία χρειαζόταν όλη τη βοήθεια της φήμης που μπορούσε να λάβει μετά από μια σειρά κρίσεων που είχαν βλάψει σοβαρά την αξιοπιστία του Facebook και του Instagram και είχαν δώσει στις ρυθμιστικές αρχές πρόσθετα πυρομαχικά για να ελέγξουν τις πλατφόρμες.

Το νέο προϊόν θα επέτρεπε σε τρίτους επαληθευτές γεγονότων όπως το Associated Press και το Reuters, καθώς και αξιόπιστους εμπειρογνώμονες, να προσθέσουν σχόλια στην κορυφή των αμφισβητήσιμων άρθρων στο Facebook ως τρόπο επαλήθευσης της αξιοπιστίας τους.

Ωστόσο, η δέσμευση του διευθύνοντος συμβούλου Mark Zuckerberg να κάνει το 2023 το «έτος αποτελεσματικότητας» σήμανε το τέλος της φιλόδοξης προσπάθειας, σύμφωνα με τρία άτομα που γνωρίζουν το θέμα και ζήτησαν να μην κατονομαστούν λόγω συμφωνιών εμπιστευτικότητας.

Μετά από πολλαπλούς γύρους απολύσεων, η Meta ανακοίνωσε σχέδια για την εξάλειψη περίπου 21.000 θέσεων εργασίας, μια μαζική συρρίκνωση που είχε τεράστιο αντίκτυπο στην εμπιστοσύνη και την ασφάλεια της εταιρείας. Το εργαλείο ελέγχου γεγονότων, το οποίο είχε αρχική συμμετοχή από στελέχη και βρισκόταν ακόμα σε δοκιμαστική φάση στις αρχές του τρέχοντος έτους, διαλύθηκε πλήρως, ανέφεραν οι πηγές…

Σε ολόκληρο τον κλάδο της τεχνολογίας, καθώς οι εταιρείες σφίγγουν τα ζωνάρια τους και επιβάλλουν έντονες απολύσεις για να αντιμετωπίσουν τις μακροοικονομικές πιέσεις και την επιβράδυνση της αύξησης των εσόδων, σε μεγάλες ομάδες ανθρώπων που είναι επιφορτισμένοι με την προστασία των πολυπληθέστερων παιδικών χαρών του Διαδικτύου εμφανίζονται οι έξοδοι.

Οι Δημοκρατικοί και οι αριστεροί υπέρ της λογοκρισίας είναι φυσικά εξοργισμένοι με την απόφαση του Facebook να επιτρέψει την επανέναρξη της ελευθερίας του λόγου στην πλατφόρμα:

Το γεγονός ότι ο Mark Zuckerberg μπορεί να αντέξει οικονομικά ένα κτήμα 5 κατοικιών στο Σαν Φρανσίσκο για 37.000.000 $ εν μέσω ιστορικών απολύσεων Big Tech είναι όλη η απόδειξη που χρειαζόμαστε ότι ήρθε η ώρα να χαλιναγωγήσουμε την εταιρική απληστία και ναι, να φορολογήσουμε τους πλούσιους.

— Pramila Jayapal (@PramilaJayapal) 25 Μαΐου 2023

Σημαντική ιστορία από τους @haydenfield και @JonathanVanian: “Η Meta, η Amazon, η Alphabet και το Twitter μείωσαν δραστικά το μέγεθος των ομάδων τους που επικεντρώνονται στην εμπιστοσύνη και την ασφάλεια στο διαδίκτυο καθώς και στην ηθική, καθώς οι εταιρείες επικεντρώνονται σε περικοπές κόστους”. https://t.co/vB32QWuihb

— Brian Stelter (@brianstelter) 26 Μαΐου 2023

ΠΗΓΗ >> https://thepeoplesvoice.tv/facebook-fires-fact-checkers-as-millions-flee-platform-our-censorship-operation-failed/

 

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr