Home ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ Το «γαϊτανάκι της αγάπης» Ιερώνυμου – Ρέστη και Νατσιού! Ο «περίεργος» διαγωνισμός – φιλέτο για τα στρέμματα στην βουλιαγμένη που πήρε ο εφοπλιστής από την εκκλησία αλλά «ξεχνάει» να πληρώσει 8.700.000 ευρώ. Η 3η παράταση (!) έως 31 Μάϊου για να δώσει τα χρήματα ο υπόδικος για κακουργήματα εφοπλιστής και η συμμετοχή του στενού του συνεργάτη Ανδρέα Βορύλλα που του έκαψαν την Porsche στα ψηφοδέλτια του δασκάλου από το Κιλκίς.

Το «γαϊτανάκι της αγάπης» Ιερώνυμου – Ρέστη και Νατσιού! Ο «περίεργος» διαγωνισμός – φιλέτο για τα στρέμματα στην βουλιαγμένη που πήρε ο εφοπλιστής από την εκκλησία αλλά «ξεχνάει» να πληρώσει 8.700.000 ευρώ. Η 3η παράταση (!) έως 31 Μάϊου για να δώσει τα χρήματα ο υπόδικος για κακουργήματα εφοπλιστής και η συμμετοχή του στενού του συνεργάτη Ανδρέα Βορύλλα που του έκαψαν την Porsche στα ψηφοδέλτια του δασκάλου από το Κιλκίς.

by _
0 comment 115 views
Το «γαϊτανάκι της αγάπης» Ι…
Το «γαϊτανάκι της αγάπης» Ι…

Το «γαϊτανάκι της αγάπης» Ιερώνυμου – Ρέστη και Νατσιού! Ο «περίεργος» διαγωνισμός – φιλέτο για τα στρέμματα στην βουλιαγμένη που πήρε ο εφοπλιστής από την εκκλησία αλλά «ξεχνάει» να πληρώσει 8.700.000 ευρώ. Η 3η παράταση (!) έως 31 Μάϊου για να δώσει τα χρήματα ο υπόδικος για κακουργήματα εφοπλιστής και η συμμετοχή του στενού του συνεργάτη Ανδρέα Βορύλλα που του έκαψαν την Porsche στα ψηφοδέλτια του δασκάλου από το Κιλκίς.

edolio5 team

Είπαμε σήμερα να θυμηθούμε λίγα πράγματα. Μπορεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να διαρρηγνύει τα ιμάτια του ότι δεν έχει καμία σχέση με όσους κινούν στα νήματα στη ΝΙΚΗ και να προειδοποιεί ότι δεν θα ανεχθεί τη χυδαία απόπειρα όπως τη χαρακτηρίζει χρησιμοποίησης της Εκκλησίας χωρίς βέβαια να λέει από ποιους και με ποιον τρόπο (ονόματα και διευθύνσεις όπως λέει ο λαός μας) αλλά φαίνεται ότι  οι οικονομικές υπηρεσίες της εκκλησίας έχουν ειδική μεταχείριση (μέχρι παρεξηγήσεως) στον εφοπλιστή Βίκτωρ Ρέστη που εκκρεμούν σοβαρές κακουργηματικές κατηγορίες σε βάρος του, που πήρε τα στρέμματα φιλέτο του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης. που ανήκουν στην εκκλησία με έναν «περίεργο» διαγωνισμό που κατακυρώθηκε σε άλλον, ακυρώθηκε και ξανά έγινε!

Με μια ανοχή μέχρι παρεξηγήσεως δεδομένου ότι επί τρεις μήνες και χωρίς αυτό να προβλέπεται από τις διαδικασίες του διαγωνισμού δίνει παρατάσεις στον εφοπλιστή προκειμένου αυτός να καταβάλλει ποσό 8,7 εκ ευρώ. Στον εφοπλιστή του οποίου ο στενός συνεργάτης κ. Ανδρέας Βορύλλας είναι υποψήφιος με τον κόμμα ΝΙΚΗ, όπως έχουμε ήδη αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ.

Το edolio5 έγκαιρα είχε αποκαλύψει την απίστευτη αυτή υπόθεση (δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα) μίσθωσης του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης όπου επί μήνες ο εφοπλιστής κ. Ρέστης δεν καταβάλλει το τίμημα που προβλέπει ο διαγωνισμός και παίρνει συνεχώς παρατάσεις ενώ την ίδια στιγμή υπάρχει βροχή εξωδίκων από τον δεύτερο του διαγωνισμού που δεν φαίνεται να κάνουν να ιδρώνει κανενός το αυτί στην Αρχιεπισκοπή και ειδικά του Νικόλαου Φαρμάκη που εποπτεύει τις οικονομικές υπηρεσίες.

Πληροφορίες αναφέρουν μάλιστα ότι με μεσολαβητή τον ανιψιό του Αρχιεπισκόπου ο εφοπλιστής επιχείρησε να μην πληρώσει ζητώντας να περιμένει τους όρους δόμησης από τον ΕΣΧΑΣΕ αλλά και να κατεβάσει την ετήσια αναπροσαρμογή του μισθώματος από το 8,75% που είχε προσφέρει στο διαγωνισμό ο εφοπλιστής στο 3%. Παρά το γεγονός ότι και για αυτό έχουν γίνει σχετικά δημοσιέυματα δεν υπήρξε καμία διάψευση από την επίσημη εκκλησία.

Είναι αυτονόητο ότι μια τέτοια ενέργεια συνιστά αλλοίωση του διαγωνισμού και παρά το γεγονός ότι κατά τη διαδικασία του διαγωνισμού υπήρξε ενδιαφερόμενος που έδωσε προσφορά με την αίρεση των όρων δόμησης από τον ΕΣΧΑΣΕ αλλά αποκλείστηκε γιατί αυτό δεν προβλεπόταν από τη διαγωνιστική διαδικασία.

Στη συνέχεια όμως όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές στο edolio5 και υπό τον κίνδυνο υποβολής μηνύσεων ο Αρχιεπίσκοπος έδωσε νέα παράταση στο Βίκτωρα Ρέστη να καταβάλλει τα 8,7 εκ ευρώ έως μεθαύριο Τετάρτη 31 Μαΐου προκειμένου να γίνει η σύνταξη του οριστικού συμβολαίου.

Σημειώνεται ότι ο εφοπλιστής έχει καταβάλλει με μεγάλη καθυστέρηση το αρχικό ποσό που προβλεπόταν από το αποτέλεσμα του διαγωνισμού δηλαδή 2,4 εκ ευρώ.

Είναι άγνωστο βέβαια αν στην παράταση αυτή θα δοθεί και άλλη παράταση αλλά αν δεν υπάρξει παράταση τότε ο Βίκτωρας Ρέστης θα τεθεί εκτός και η Αρχιεπισκοπή αναμένεται να καλέσει το δεύτερο πλειοδότη που είναι ο Ισραηλινός Κολοσσός Vivion ο οποίος υπέβαλε προσφορά μέσω της εταιρίας Toriasse.

Σε περίπτωση που δεν ανταποκριθεί και ο δεύτερος πλειοδότης τότε ο διαγωνισμός ακυρώνεται και επαναπροκηρύσσεται με τους δύο πρώτους πλειοδότες δηλαδή Ρέστη και Vivion να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής εκ νέου.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός που κατακυρώθηκε στο Βίκτωρα Ρέστη (κοινοπραξία με εταιρία D-Melia) αφορά στην μακροχρόνια μίσθωση ακινήτων του Ορφανοτροφείου Βουλιαγμένης που είναι ΝΠΙΔ και ανήκει στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ενώ τα ακίνητα βρίσκονται στην περιοχή Μεγάλο Καβούρι της Βουλιαγμένης το οποίο θεωρείται ένα από τα καλύτερα φιλέτα real estate της Ελλάδας.

Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε την 12η Ιανουαρίου και μέχρι το τέλος του μήνα έπρεπε να καταβληθούν 2,4 εκ ευρώ τα οποία καταβλήθηκαν με καθυστέρηση από τον υπερθεματιστή δηλαδή το σχήμα του κ. Βίκτωρα Ρέστη.

Η προσφορά Ρέστη ήταν τίμημα 3,4 εκ ευρώ ετησίως αναπροσαρμοζόμενο κάθε έτος κατά το Δείκτη Τιμών Καταναλωτή Προσαυξημένο κατά 8,75%.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ακόμα και μηδενικό πληθωρισμό (πράγμα εντελώς απίθανο) στη δεκαετία το ετήσιο μίσθωμα στα δέκα χρόνια θα είναι τουλάχιστον 7,23 εκ ευρώ το χρόνο και στα 20 χρόνια θα εκτιναχθεί στα 16,7 εκ ευρώ.

Δηλαδή στα είκοσι πρώτα έτη ο μισθωτής θα έχει πληρώσει με μηδενικό πληθωρισμό 170 εκ ευρώ μισθώματα και μέσο ετήσιο πληθωρισμό 1% περί τα 200 εκ ευρώ !!! χωρίς να λαμβάνονται υπό όψιν και οι επενδύσεις που θα κάνει για να αξιοποιήσει το μισθίο.

Προφανώς εκ των υστέρων ο εφοπλιστής αντιλήφθηκε ότι η … άσκηση δεν βγαίνει και άρχισε να «παζαρεύει» την μείωση της προσαύξησης του επιτοκίου και τη μη καταβολή των 8,7 εκ ευρώ.

ΠΗΓΗ >> https://edolio5.blogspot.com/2023/05/8700000-3-31.html

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr