Home ΔΙΕΘΝΗ Η Μόσχα εκδίδει ένταλμα σύλληψης για τον Πακιστανό του Τζορτζ Σόρος, Καρίμ Χαν εισαγγελέα του ΔΠΔ στη Χάγη

Η Μόσχα εκδίδει ένταλμα σύλληψης για τον Πακιστανό του Τζορτζ Σόρος, Καρίμ Χαν εισαγγελέα του ΔΠΔ στη Χάγη

by _
0 comment 132 views

Η Μόσχα εκδίδει ένταλμα σύλληψης για τον Πακιστανό του Τζορτζ Σόρος, Καρίμ Χαν εισαγγελέα του ΔΠΔ στη Χάγη

Τρίτη, 23 Μαΐου 2023, 10:55

Η Μόσχα εκδίδει ένταλμα σύλληψης για τον Πακιστανό του Τζορτζ Σόρος, Καρίμ Χαν εισαγγελέα του ΔΠΔ στη Χάγη.. Μετά την έναρξη έρευνας τον περασμένο Μάρτιο εναντίον του Καρίμ Χαν, εισαγγελέα του ΔΠΔ και άλλων 3 δικαστών του ίδιου δικαστηρίου, το Κρεμλίνο εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του.

Αλλά γιατί αυτό το ένταλμα σύλληψης εναντίον του αφεντικού του ΔΠΔ;

Όλα θα είχαν ξεκινήσει από το αμφίβολο παρελθόν του Καρίμ Χαν, ένα σκουπίδι του Τζορτζ Σόρος, το οποίο φαίνεται να τον πλησιάζει, αφού τόλμησε να εκδώσει ένταλμα σύλληψης εναντίον του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στα μέσα Μαρτίου του περασμένου έτους.

Για να διευκρινιστεί ότι αυτή η απόφαση της Μόσχας, εκδόθηκε χωρίς να δώσει υπερβολική ακρίβεια: “ημερομηνία γέννησης: 30 Μαρτίου 1970. Τόπος γέννησης: Εδιμβούργο, Σκωτία […] Καταζητείται σύμφωνα με ένα άρθρο του Ποινικού Κώδικα “. Αρκετά περιορισμένες πληροφορίες αντάξιες της FSB (Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσική Ομοσπονδία).

Στα μέσα Μαρτίου, λίγες ημέρες μετά την εντολή του ΔΠΔ εναντίον του Βλαντιμίρ Πούτιν για την υποτιθέμενη “παράνομη απέλαση” χιλιάδων παιδιών της Ουκρανίας στο πλαίσιο της σύγκρουσης μεταξύ Μόσχας και ΝΑΤΟ στην Ουκρανία (κατηγορίες που απορρίπτονται από το Κρεμλίνο), η Μόσχα ξεκίνησε επίσης ποινική έρευνα εναντίον του Καρίμ Χαν και τριών δικαστών του ΔΠΔ. Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, ο διεθνής Εισαγγελέας κατηγορείται ότι “κίνησε ποινική διαδικασία εναντίον ενός διαβόητα αθώου προσώπου” και ότι “προετοίμασε επίθεση εναντίον εκπροσώπου ξένου κράτους”.

Η ρωσική κυβέρνηση χαρακτήρισε το ένταλμα σύλληψης “άκυρο”. Υπενθυμίζοντας ότι η Ρωσική Ομοσπονδία δεν έχει υπογράψει το καταστατικό της Ρώμης και ως εκ τούτου δεν αναγνωρίζει την αρμοδιότητα αυτού του δικαστηρίου.

Μετά την ανακοίνωση του εντάλματος του ΔΠΔ κατά του Ρώσου Προέδρου, ο Μεντβέντεφ είχε καταστήσει σαφές ότι μια σύλληψη του Βλαντιμίρ Πούτιν από μια ξένη χώρα θα ισοδυναμούσε με “κήρυξη πολέμου” στη ρωσική Μόσχα. Εάν συμβεί αυτό, τότε “όλες οι δυνατότητές μας, οι πύραυλοι και τα παρόμοια, θα πέσουν στην Ομοσπονδιακή Βουλή, στο γραφείο της καγκελαρίου και ούτω καθεξής”” πρόσθεσε ο πρώην ρωσική πρόεδρος. Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ είχε ήδη απειλήσει το ΔΠΔ με πυραυλική επίθεση, καλώντας τους δικαστές του να “κοιτάξουν προσεκτικά τον ουρανό”

oceanguinee.com

LUMI-NEWS.GR

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr