Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ Έτοιμο σε 45 μέρες το πόρισμα για τα στημένα παιχνίδια–Στο μικροσκόπιο η ΚΟΠ

Έτοιμο σε 45 μέρες το πόρισμα για τα στημένα παιχνίδια–Στο μικροσκόπιο η ΚΟΠ

by _
0 comment 127 views
Έτοιμο σε 45 μέρες το πόρισμα για τα στημένα παιχνίδια–Στο μικροσκόπιο η ΚΟΠ
Έτοιμο σε 45 μέρες το πόρισμα για τα στημένα παιχνίδια–Στο μικροσκόπιο η ΚΟΠ

Έτοιμο σε 45 μέρες το πόρισμα για τα στημένα παιχνίδια–Στο μικροσκόπιο η ΚΟΠ


Οι καταγγελίες που ακούστηκαν στη Βουλή για κύκλωμα στο κυπριακό ποδόσφαιρο με τη συμμετοχή της ΚΟΠ και της ΟΥΕΦΑ, έθεσαν σε “κόκκινο” συναγερμό την Επιτροπή Δεοντολογίας.

Την ερχόμενη Τρίτη το απόγευμα θα διοριστούν ερευνώντες λειτουργοί, και για πρώτη φορά στην ιστορία της Επιτροπής Δεοντολογίας τίθεται χρονικός περιορισμός παράδοσης των πορισμάτων, οι 45 μέρες. 

Διαβάστε ακόμηΧ. Σαββίδης για στημένα:Μέχρι και ποινικές διώξεις από τα στοιχεία των φακέλων

Ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας Ευθύμιος Ευθυμίου ανέφερε στο ΣΙΓΜΑ ότι «εξουσιοδοτήθηκε η Γραμματεία της Επιτροπής να έρθει σε επαφή με συναδέλφους δικηγόρους για να είναι έτοιμοι να υπογράψουν το έγγραφο εχεμύθειας την Τρίτη, να διοριστούν και να προχωρήσουμε. Μέχρι σήμερα δεν καθορίζαμε χρόνο στους ερευνώντες λειτουργούς για να μας παραδώσουν το πόρισμα τους. Για αυτή την υπόθεση όμως έχουμε αποφασίσει ότι αυτοί που θα αποδεχθούν τον διορισμό τους θα πρέπει να παραδώσουν το πόρισμα σε 45 μέρες».

Η ΚΟΠ μπαίνει πλέον στο μικροσκόπιο της Επιτροπή Δεοντολογίας, μετά τους ισχυρισμούς του πρώην μέλους της Επιτροπής, Χάρη Σαββίδη, για ύπαρξη 16 κόκκινων φακέλων για ύποπτη στοιχηματική δραστηριότητα, 11 για την Καρμιώτισσα και 5 για τον Ερμή Αραδίππου, τη στιγμή που η ΚΟΠ μιλούσε για κανέναν.


Αλλά και για τηλεφωνική παρέμβαση από υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ΟΥΕΦΑ προς τον ίδιο, ο οποίος στην ουσία ήθελε να μη δημοσιοποιηθεί η υπόθεση.


Ο ίδιος, φιλοξενούμενος χθες στις Τομές στα Γεγονότα, υποστήριξε ότι στοιχειοθετούνται ποινικές ευθύνες.

Το πρώην μέλος της Επιτροπής Δεοντολογίας Χάρης Σαββίδης κατά τη χθεσινή του παρουσία στις Τομές στα Γεγονότα εξήγησε ότι «έχοντας μελετήσει τα στοιχεία, είναι ικανά να στοιχειοθετήσουν και ποινικές ευθύνες. Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά για αγώνα κυπριακού ποδοσφαίρου μέχρι και στο ασιάτικο το  στοίχημα είχε αφαιρεθεί διότι όλοι στοιχημάτιζαν το ακριβές σκορ.

Μπήκαν 9 τέρματα, 1-8, το τελευταίο τέρμα μπήκε στο τελευταίο λεπτό με αυτογκόλ του τερματοφύλακα.Τις εξελίξεις σχολίασε και ο πρώην Πρόεδρος της ΚΟΠ Κρις Τριανταφυλίδης ο οποίος ανέφερε ότι «εγώ πρώτη φορά άκουσα για εμπλοκή της Ουέφα που αντί να υποστηρίζει το ξεκαθάρισμα των κακώς εχόντων, να προσπαθεί να συγκαλύψει και πιστεύω ότι αυτό είναι κάτι που άμεσα πρέπει να διερευνηθεί στα ανώτατα δώματα της ΟΥΕΦΑ».   

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου τόνισε ότι «η προθυμία της αστυνομίας και καθηκόντως είναι εκεί και διερευνούμε ό,τι υπόθεση μας ζητηθεί είτε αυτεπάγγελτα. 

Η αστυνομία αναμένει τα πορίσματα και αν από αυτά προκύπτει ανάγκη ποινικής διερεύνησης, θα αποσταλούν στον Γενικό Εισαγγελέα, και ακολούθως στην Αστυνομία για στοιχειοθέτηση των ποινικών υποθέσεων και παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη».

ΠΗΓΗ >> https://www.sigmalive.com/news/local/1107183/etoimo-se-45-meres-to-porisma-gia-ta-stimena-paixnidiasto-mikroskopio-i-kop?fbclid=IwAR1lMG7G4NYXlPEmhXUQm_GthCDVb-PuVt6MDfViLZV_P24n_fW4i5hJhig

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr