Home ΔΙΕΘΝΗ Βλ. Πούτιν: «Δεν υπήρξε ποτέ κράτος Ουκρανία πριν από την Ουκρανική Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία»

Βλ. Πούτιν: «Δεν υπήρξε ποτέ κράτος Ουκρανία πριν από την Ουκρανική Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία»

by _
0 comment 148 views

Βλ. Πούτιν: «Δεν υπήρξε ποτέ κράτος Ουκρανία πριν από την Ουκρανική Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία»

«Στην ιστορία της ανθρωπότητας, η Ουκρανία δεν υπήρξε ποτέ μέχρι να εμφανιστεί η Ουκρανική Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία», δήλωσε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Πρόεδρο του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ρωσίας Βαλέρι Ζόρκιν, αναφέρουν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων (Tass  Ria).

 Ο Ζόρκιν έφερε στον Πρόεδρο Πούτιν έναν χάρτη που συντάχθηκε στη Γαλλία τον 17ο αιώνα, στον οποίο υποδεικνύονταν τα εδάφη που ήταν μέρος της Ρωσικής Αυτοκρατορίας, των Κοζάκων και της Πολωνο-Λιθουανικής Κοινοπολιτείας, σημειώνοντας ότι κράτος Ουκρανίας δεν υπήρχε.

«Η Σοβιετική εξουσία δημιούργησε τη Σοβιετική Ουκρανία, αυτό είναι γνωστό. Και πριν από αυτό δεν υπήρχε ποτέ Ουκρανία στην ιστορία της ανθρωπότητας», σημείωσε ο Πρόεδρος της Ρωσίας.

Ο Ζόρκιν διευκρίνισε ότι αποφάσισε να υποδείξει την απουσία της Ουκρανίας στον χάρτη «για χάρη της αλήθειας».

Αυτό είναι μόνο ένα από τα έγγραφα, φυσικά», είπε ο Πούτιν.

1 235

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου Βαλέρι Ζόρκιν κατά τη διάρκεια συνάντησης

Συνεχίζοντας να μελετά τον παλιό χάρτη, ο Πρόεδρος της Ρωσίας παρατήρησε: «Λοιπόν, ναι, [τα εδάφη της Ουκρανίας] ήταν μέρος της Πολωνο-Λιθουανικής Κοινοπολιτείας. … Φυσικά, δεν περιλαμβάνονταν σε αυτήν όλα τα εδάφη της Σοβιετικής Ουκρανίας, αλλά μόνο το βορειοδυτικό τμήμα».

«Μετά την Οκτωβριανή Επανάσταση, άρχισαν να σχηματίζονται κάθε είδους οιονεί κρατικοί σχηματισμοί και η Σοβιετική Κυβέρνηση δημιούργησε τη Σοβιετική Ουκρανία. Αυτό είναι γνωστό. Πριν από αυτό, δεν υπήρχε ποτέ Ουκρανία στην ιστορία της ανθρωπότητας», τόνισε ο Πρόεδρος της Ρωσίας.

Στις αρχές του περασμένου έτους, ο Πρόεδρος της Ρωσίας είπε ότι η σημερινή Ουκρανία μπορεί δικαίως να ονομαστεί «με το όνομα του Βλαντίμιρ Ίλιτς Λένιν», αφού ήταν ο εμπνευστής και ο αρχιτέκτονάς της, κάτι που επιβεβαιώνεται από αρχειακά έγγραφα.

Ο Ζόρκιν, με τη σειρά του, εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι ο χάρτης δημιουργήθηκε από τους Γάλλους.

«Λοιπόν, [οι Γάλλοι] έχουν καταγράψει τι συνέβη. Αυτό που υπήρχε τότε στη γεωγραφία, είναι σημειωμένο στον χάρτη», κατέληξε ο Πρόεδρος.

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr