Home ΔΙΕΘΝΗ Η τουρκική ΜΙΤ παρακολουθούσε την Αντιπολίτευση με λογισμικό από τη Γερμανία; – Ακούει κι η…ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;;;

Η τουρκική ΜΙΤ παρακολουθούσε την Αντιπολίτευση με λογισμικό από τη Γερμανία; – Ακούει κι η…ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;;;

by _
0 comment 36 views
Η τουρκική ΜΙΤ παρακολουθούσε την Αντιπολίτευση με λογισμικό από τη Γερμανία; – Ακούει κι η…ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;;;
Η τουρκική ΜΙΤ παρακολουθούσε την Αντιπολίτευση με λογισμικό από τη Γερμανία; – Ακούει κι η…ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;;;

Η τουρκική ΜΙΤ παρακολουθούσε την Αντιπολίτευση με λογισμικό από τη Γερμανία;

Το λογισμικό υποκλοπών «FinSpy» έφτασε από τη Γερμανία στην Τουρκία μέσω Βουλγαρίας και χρησιμοποιήθηκε για την παρακολούθηση ατόμων της Αντιπολίτευσης

Λίγα 24ωρα πριν λήξει η προεδρική αναμέτρηση στην Τουρκία, κυκλοφόρησε η είδηση ότι η τουρκική ΜΙΤ παρακολουθούσε με παράνομο λογισμικό γερμανικής κατασκευής άτομα της Αντιπολίτευσης, ίσως και τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Κατασκόπευε η τουρκική ΜΙΤ την αντιπολίτευση με λογισμικό από τη Γερμανία; | tanea.gr

Όπως γράφει η DW, οι Αρχές της Γερμανίας απήγγειλαν κατηγορίες σε 4 υπόπτους της εταιρείας FinFisher που είναι γνωστή και ως FinSpy με έδρα τη Βαυαρία, ότι πούλησε κατασκοπευτικό λογισμικό στις υπηρεσίες πληροφοριών της Τουρκίας.



Οι κατηγορίες αφορούν την παραβίαση της γερμανικής νομοθεσίας, που απαγορεύει την πώληση προϊόντων «διπλής χρήσης» (αυτών δηλαδή που μπορούν να τύχουν κατάχρησης αν πέσουν σε λάθος χέρια) για πολιτικούς και για στρατιωτικούς σκοπούς σε χώρες εκτός της ΕΕ, εκτός εάν οι αρχές δώσουν έγκριση.

Σύμφωνα με τους Εισαγγελείς του Μονάχου, η γερμανική εταιρεία, που δρομολόγησε την πώληση μέσω μιας βουλγαρικής εταιρείας, φέρεται να υπέγραψε σύμβαση αξίας άνω των 5 εκατομμυρίων ευρώ το 2015 για την πώληση λογισμικού παρακολούθησης στις τουρκικές Μυστικές Υπηρεσίες, μαζί με εκπαίδευση και υποστήριξη.

FinFisher - Wikipedia

Το χρονικό της υπόθεσης

Το 2017, το λογισμικό «FinSpy» προσφέρθηκε σε ένα τουρκικό κίνημα της Αντιπολίτευσης, το «March for Justice», που συνδέεται με τον Κιλιτσντάρογλου και διαμαρτυρόταν τότε για την καταστολή που ακολούθησε το πραξικόπημα της Κυβέρνησης του Ρεζτέπ Ταγίπ Ερντογάν τον προηγούμενο χρόνο.

Στόχος, σύμφωνα με τους Γερμανούς Εισαγγελείς, ήταν η λήψη του από έναν ψεύτικο ιστότοπο «με ψευδείς προφάσεις, προκειμένου να τους κατασκοπεύσει». Με απλά λόγια η τουρκική ΜΙΤ κατηγορείται πως είχε κατασκευάσει την προαναφερόμενη ψεύτικη ιστοσελίδα που απευθυνόταν σε ακτιβιστές υπέρ του Προέδρου του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος (CHP) και όποιοι έμπαιναν εκεί παγιδεύονταν με το λογισμικό παρακολούθησης.



Να σημειωθεί ότι το κατασκοπευτικό λογισμικό επιτρέπει στους χρήστες του να αποκτήσουν τον έλεγχο υπολογιστών και smartphones και να παρακολουθούν τις επικοινωνίες.

Την σχετική έρευνα πυροδότησαν οι καταγγελίες που υπέβαλλαν το 2019 τέσσερις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (Society for Civil Liberties, Reporters Without Borders, the European Center for Constitutional and Human Rights (ECCHR) και Netzpolitik.org.) που υπερασπίζονται την ελευθερία του Τύπου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η FinFisher υπέβαλε επίσημα αίτηση χρεωκοπίας το 2021, μετά από σχεδόν μια δεκαετία μάρκετινγκ του FinSpy.

Η εταιρεία παραβιάστηκε το 2014 και αργότερα ο γνωστός ιστότοπος WikiLeaks κυκλοφόρησε αντίγραφα του λογισμικού, περιγράφοντάς το ως «οπλικό γερμανικό κακόβουλο λογισμικό παρακολούθησης».

Police Raided German Spyware Company FinFisher Offices




FinSpy es un spyware para Android, iOS, Windows y macOS | Blog oficial de Kaspersky

German-made FinSpy spyware found in Egypt, and Mac and Linux versions revealed - Amnesty International

Reversing FinSpy Mobile Part 1 | BlueKaizen

Η τουρκική ΜΙΤ παρακολουθούσε την Αντιπολίτευση με λογισμικό από τη Γερμανία;

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr