Home ΔΙΕΘΝΗ Η Apple ερευνάται για «προγραμματισμένη αχρήστευση» των iPhone της! ΈΤΣΙ μας αναγκάζουν να αγοράζουμε συνέχεια…ΚΑΙΡΝΟΥΡΙΑ!!!

Η Apple ερευνάται για «προγραμματισμένη αχρήστευση» των iPhone της! ΈΤΣΙ μας αναγκάζουν να αγοράζουμε συνέχεια…ΚΑΙΡΝΟΥΡΙΑ!!!

by _
0 comment 259 views

Η Apple ερευνάται για «προγραμματισμένη αχρήστευση» των iPhone της! ΈΤΣΙ μας αναγκάζουν να αγοράζουμε συνέχεια…ΚΑΙΡΝΟΥΡΙΑ!!!

από RT

16 Μαΐου 2023, 10:13 π.μ

Οι γαλλικές αρχές διερευνούν τον τεχνολογικό γίγαντα επειδή φέρεται ότι κατέστησε τα παλιά του iPhone μη επισκευάσιμα!

Η Εισαγγελία του Παρισιού ξεκίνησε έρευνα για τις υποτιθέμενες προσπάθειες της Apple να καταστήσει τις δικές της συσκευές απαρχαιωμένες, προκειμένου να αναγκάσει τους χρήστες να τις αναβαθμίσουν αγοράζοντας…ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ. Η καταγγελία ακολουθεί επιτυχείς αποφάσεις κατά του τεχνολογικού κολοσσού της Καλιφόρνια στη Γαλλία και την Ιταλία.

«Μετά από μια καταγγελία, ξεκίνησε μια έρευνα τον Δεκέμβριο του 2022 για παραπλανητικές πρακτικές μάρκετινγκ και προγραμματισμένη βαθμιαία έκλειψη», ανέφερε το γραφείο σε δήλωση τη Δευτέρα, προσθέτοντας ότι η καταγγελία υποβλήθηκε από μια ομάδα ακτιβιστών που ονομάζεται «Halte a L’Obsolescence Programmee» ( ΛΥΚΙΣΚΟΣ).

Τα παράπονα της ομάδας επικεντρώνονται στην πρακτική της «σειριοποίησης», σύμφωνα με την οποία ανταλλακτικά, όπως μικροτσίπ ή ηχεία, αντιστοιχίζονται με σειριακούς αριθμούς με μια συγκεκριμένη γενιά iPhone. Αυτό εμποδίζει τους επισκευαστές τρίτων να χρησιμοποιούν γενικά ανταλλακτικά και καθώς τα μοντέλα καταργούνται σταδιακά από την Apple, το ίδιο ισχύει και για τα σχετικά ανταλλακτικά, αναγκάζοντας τους πελάτες να πληρώσουν για ένα νεότερο μοντέλο.

Η Apple, ισχυρίζεται η HOP, μπορεί να εντοπίσει πότε ένα τηλέφωνο επισκευαστηκε με μη εξουσιοδοτημένα ανταλλακτικά και μπορεί εξ αποστάσεως να «υποβαθμίσει» την απόδοσή του.

Μια προηγούμενη καταγγελία της HOP οδήγησε στην επιβολή προστίμου 27 εκατομμυρίων δολαρίων στην Apple από μια γαλλική αρχή καταναλωτών το 2020 για επιβράδυνση της απόδοσης παλαιότερων iPhone μέσω υποχρεωτικών αναβαθμίσεων λειτουργικού συστήματος. Μια παρόμοια απόφαση ελήφθη στην Ιταλία ένα χρόνο νωρίτερα, με την αντιμονοπωλιακή αρχή της χώρας να επιβάλλει πρόστιμο 10,8 εκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία της Καλιφόρνια.

Μια παρόμοια προσπάθεια μήνυσης της Apple για προγραμματισμένη αχρήστευση ηττήθηκε στη Νότια Κορέα τον Φεβρουάριο, με ένα δικαστήριο στη Σεούλ να απορρίψτει τη μήνυση χωρίς εξηγήσεις και να αναγκάσει τους ενάγοντες να πληρώσουν τα νομικά έξοδα της Apple.

 

 

You may also like

Είμαστε μια ομάδα που αποτελείται απο δημοσιογράφους, ερευνητές, εκφωνητές, οικονομολόγους και όχι μόνο. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις, είμαστε στη διάθεσή σας στο ακόλουθο e-mail.

Contact: [email protected]

@ 2022 – All Right Reserved. Designed and Developed by WebLegends.gr